Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='justine.']:lol:a moja to nie?
ja mam trochę za daleko ale tez bym chętnie melke odwiedziła :)[/quote]

[quote name='met']aj tam, Mela jest moja ;][/quote]

no dobra to zrobimy tak-wpadnijcie do mnie i zobaczymy do kogo Melka najpierw podbiegnie :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Tylko bez przekupstwa :mad:bardzo proszę :diabloti:

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe tylko się o Melkę nie pobijcie :-)
Wiem, że wszystkie ją kochamy bardzo i chyba jest każego po trochu tak w sercach naszych :-) ale teraz ma swoją własną Pańcię i nie "kłócić" mi się tu kobiety ;-)

Posted

Melka nie jest tą psinką spokojną sunią którą wzięłam od Met,akceptuje wszystkich domowników i jest łagodna dla dzieciaków ale jak przyjedzie ktoś obcy to mocno się awanturuje :diabloti: Ma silny instynkt swojego terytorium-zresztą Met o tym wspominała.Moja Mama która przyjechała po jak Melka była u nas tydzień musiała długo ją przekonywać przysmakami że tu mieszka;) -teraz jest dobrze o tyle że nie rzuca się w jej stronę z paszczą ale pogłaskać sie jeszcze nie da gdy Mama jest sama na ogrodzie-tylko przy mnie.

Posted

Izis napisał(a):
A rudasek pasuje do Melki :-)

Teraz razem chodzimy na spacery :) tzn ja z Krzysiem,Melka i ruda która trzyma się jeszcze trochę z tyłu ale dzielnie trzyma się grupy :lol:
Dzisiaj Mela wytarzała sie w jakimś świństwie-na moje oko padlina z zająca i strasznie cuchnie a my razem z nią :angryy: bo oczywiście zaraz potem przyszła się poprzytulać :angryy::angryy::angryy:-jak nic nadajemy się pod węża ogrodowego :p

Posted

Ujej współczuje :-(
Pamiętam jak mój Lobuś biały wytarzał się kiedyś w czymś trudnym do zidentyfikowania i nie mniej trudnym do doprania.
Kapiac go mialam po prostu mdlosci brrr
Duzo pogody ducha zycze ;-)

Posted

A mogę Melkę kąpać spokojnie na podwórku ? chyba nie jest za zimno-zawsze się boje że zmarznie. Kąpiel wygląda następująco: przypinam ja smyczą do trzepaka ,polewam letnią wodą-szampon-spłukanie-potem spacer.:Dog_run:

Posted

taaak, moj lobuziak z kolei bardzo lubi miec na sobie odpadki z ryb...

moja to samo, wczoraj ją zreszta kąpalam to tarzanku w rybach :mad:( ktore przechodziły ktoraś tam faze rozkładu :cool3: ) Eh... :eviltong:

Zdjęcia super, na niektorych Melcia jest taaaaka usmiechnięta, miło sie ogląda :)

Posted

agazajda napisał(a):
A mogę Melkę kąpać spokojnie na podwórku ? chyba nie jest za zimno-zawsze się boje że zmarznie. Kąpiel wygląda następująco: przypinam ja smyczą do trzepaka ,polewam letnią wodą-szampon-spłukanie-potem spacer.:Dog_run:

Aga nie wiem jak tam u was ale u nas jest tylko 9 stopni i moim zdaniem to za zimno jak na kapiel. p.s bedzie ciezko wykapac melke :)

Posted

justine. napisał(a):
Aga nie wiem jak tam u was ale u nas jest tylko 9 stopni i moim zdaniem to za zimno jak na kąpiel. p.s będzie ciężko wykapać melke :)

No i dlatego do dzisiaj jest Melka śmierdziało :evil_lol:.Poczekamy aż będzie ciepło-a na razie wietrzenie już pomogło,najgorzej było pierwszego dnia.

Posted

Kupiłam Melce zabaweczkę -kółko coś jak kierownica z jakimiś dzwoneczkami w środku i na spacerkach trenujemy aport :lol: Na pierwszym spacerku Krzysio wygrał walkę o "kierownicę" -on ciągną z jednej strony a Melka złapała z drugiej ;) -walkę wygrał Krzyś ,może dlatego że głośniej krzyczał :eviltong: MOJE TO :diabloti:.
A sunia jest bardzo delikatna -jak mały się zbliża to grzecznie siada i pozwala się głaskać.Cyrk jet wtedy jak chcę zawiązać mu czapkę pod brodą -wtedy koniecznie chce go polizać po buźce.Zresztą jak widzi Krzysia to szaleje bo wie że zaraz będzie spacer :)

Posted

Izis napisał(a):
No piłka to na długo nie starczy :-)

Piłka jest czarodziejska ;) Jak Melka sie ja gryzie to ucieka powietrze a po chwili znowu jest okrągła:)- a guma jest gruba więc na trochę starczy. Zwykłą piłką się nie bawi, chociaż to i tak postęp bo na początku się jej bała :grins:

Posted

Nowe zdjęcia -tym razem wreszcie zabrałam aparat ;) tylko nie wszystkie są ostre :roll: muszę sie podszkolić w fotografowaniu szybko przemieszczających się obiektów :D

Posted

Cudne fotki Aga. I ta roześmiana mordka Melki - po prostu super :-)

Ojej i filmik SUPER :-)

Ale Melcia chyba linieje bo takie kępy sierści na bokach jej sterczą ;-)

Posted

Izis napisał(a):
Ale Melcia chyba linieje bo takie kępy sierści na bokach jej sterczą ;-)

Na podwórku mam kłęby sierści :evil_lol::evil_lol::evil_lol: chyba poduszeczkę sobie zrobię :lol: