justine. Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 no to super Kacedy! Izis ja jestem za, jesli Met nic nie dorzuci do opisu to wrzuce to na 1 strone :) Quote
met Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 opis piekny i idealnie Melcie przedstawiajacy :) po weekendzie beda fotorelacje w koncu!!! Quote
justine. Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 a moze met cos dorzucisz co ci przyjdzie na mysl? w koncu znasz Mele najlepiej :) Quote
met Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Mela jest duza sliczna sunia, ktora do niedawna znala praktycznie tylko schronisko. Wyciagnieta stamtad przez grupe dogomaniakow mieszka w DT i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze w 100% gotowa jest juz na domek stały. Wystarczy kilka chwil, zeby sie w Melce zakochac. Jest (prawie...) dzielna dziewczynka, grzecznie jezdzi samochodem (daje calusa i kladzie sie spac). Jako dobrze wychowana daje lapki (obie - naraz albo na przemian). Melka nie jest bynajmniej spokojną psina, to sunia pelna ekspresji (nadrabia stracony w schronisku czas)! Nie jest agresywna, nie boi sie nowych dzwiekow i przedmiotow, nie reaguje na rowerzystow, ale goni wszystko, co ucieka. Na poczatku w DT atakowala koty, ale wkrotce pogodzila sie z ich obecnoscia. Bardzo kocha ludzi, niesmiala przy pierwszym spotkaniu, szybko obdarowuje kazdego zaufaniem. Chodzi za swa aktualna opiekuna jak cien, lize po rekach, probuje dac buzi w policzek, podskakujac. ;-) Mela teraz mieszka w domu, nie brudzi, potrzebuje troche czasu, zeby dogadac sie z niektorymi suczkami, ale generalnie jest pozytywnie nastawiona do swiata i istot go zamieszkujacych. pokusilam sie o drobniutka korekte stylistyczna, cala reszta to tylko moje 'zeznania' zebrane przez niezastapiona Izis :* Quote
justine. Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 ok wrzucam poprawiona wersje na1 strone i z niecierpliwoscia czekamy na fotorelacje :) a mozeby zmienic tytul?? macie jakis pomysl? Quote
Kacedy Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 hmmm.........."Mela! pies- marzenie. Podaruj jej DOM" ? Quote
justine. Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 no i jak tam Melka? kiedy zdjecia z sesji??? sluchajcie ciotki, zbliza sie luty...brakuje nam 50zl, moze zrobimy mala zrzutke? Quote
Izis Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Zrobimy zrobimy jasne. Ale nie pamietam Melka jest wysterylizowana czy nie? Bo jesli jest to trzeba do do pierwszego postu dopisac, czy ja nie widze a tam jest to info? Quote
Inez Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ale nie pamietam Melka jest wysterylizowana czy nie? Jest, w szczecińskim schornisku wszystkie suki sie sterylizuje. :) Quote
Izis Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 No to super to trzeba to do pierwszego postu dopisac - najlepiej na czerwono, zeby od razu rzucalo sie w oczy. OK? Quote
Izis Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Acha i trzeba koniecznie dopisac w temacie ze to sunia marzenie a nie pies bo jak ktos szuka suni to moze nie zajrzec Moze "Mela - sunia MARZENIE - Podaruj jej dom!" Quote
mysza 1 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Melcia, podrzuce Cie do góry. Co do zrzutki, jak najbardziej, najwcześniej poniedziałek niestety.:lol: Quote
Inez Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Izis napisał(a):Acha i trzeba koniecznie dopisac w temacie ze to sunia marzenie a nie pies bo jak ktos szuka suni to moze nie zajrzec Moze "Mela - sunia MARZENIE - Podaruj jej dom!" Przeciez wiadomo że Mela to imie dla suczki. :p Ja mysle że dobrze by bylo gdyby ktos z Kakowa lub okolic zaanagażowal sie w jej promocje, jakies ogloszenia w prasie, plakaty. Mela ma nadal allegro? Quote
Izis Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Sprobuje popytac ludzi co meldowali sie, ze chcieliby uszke adoptowac czy ktorys z tych domow nie wzialby Meli ale wtedy trzeba byloby jej paszport i CHIPA zrobic (czy moze ma juz chipa). Uszka znalazla cudowny domek, ktory na nia czeka jak tylko wyjdzie ze szpitala mimo, ze chora jest sunia :-( I poprosze, zeby jaby co pytali swoich znajomych. Tam duzo ludzi ma psy ze schronisk a czasem do psa ktos jeszcze suke bierze dla towarzystwa (a Melka sterylizowana jest to idealnie). Co Wy na to ciotki? Bo Mela czeka juz tak dlugo... Quote
mysza 1 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Jestem na tak. :loveu:Należy się Melce domek i to jak najszybciej. Nie znacie nikogo, kto wziąłby chorą sunię na czas leczenia z nosówki- najlepiej okolice Warszawy? Straszny dramat, mam ja w podpisie, nikt jej nie chce a ona w schronie chora. Quote
justine. Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Izis napisał(a):Sprobuje popytac ludzi co meldowali sie, ze chcieliby uszke adoptowac czy ktorys z tych domow nie wzialby Meli ale wtedy trzeba byloby jej paszport i CHIPA zrobic (czy moze ma juz chipa). Uszka znalazla cudowny domek, ktory na nia czeka jak tylko wyjdzie ze szpitala mimo, ze chora jest sunia :-( I poprosze, zeby jaby co pytali swoich znajomych. Tam duzo ludzi ma psy ze schronisk a czasem do psa ktos jeszcze suke bierze dla towarzystwa (a Melka sterylizowana jest to idealnie). Co Wy na to ciotki? Bo Mela czeka juz tak dlugo... Izis pewnie ze podpytaj zawsze jakas szansa, co do zmiany tytulu mysle ze ten lepiej brzmi a wiadomo ze mela to damskie imie :) allegro zrobie jutro bo sie skonczylo, dobranoc Melciu, czekamy na jakies zdjecia!! Quote
Kacedy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 wstawiłam Melę na nowy portal ogłoszeniowy. Zapraszam do dodawania innych czworonogów :) Quote
met Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 garsc foteczek: http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/thumbnails.php?album=103 Quote
Kacedy Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 "cud, miód i orzeszki" - a to ze zjadaniem aparatu rewelacja :) Quote
justine. Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 wystawilam nowe allegro, swietne jest to zdjecie gdzie tylko oczy widac :)) Quote
mysza 1 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Melcia, hopsnę Cie do góry. Ile kasy nam brakuje na Melę? Miała być zrzutka. Wie ktos? Quote
papudraczek Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Przepraszam za offa, ale może ktoś z was ma jeszcze kawałek wolnej przestrzeni w domu i zabrałby szczeniorka na DT? w schronie w Tomaszowie Maz. jest 6 szczeniaków, z czego dwa są bardzo zarobaczone, a dwa mają nużycę. One wszystkie przebywają razem i zarażają się od siebie. Niektóre są bardzo słabe i apatyczne. Ona długo nie pożyją, jeśli im nie pomożemy. Prooooszę... roześlijcie to do ludzi z dogo. Może ktoś się zlituje. Tu jest wątek schronu: http://www.dogomania.pl/forum/showth...05#post9386105 szczeniaki są na dole strony. Quote
justine. Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 brakuje nam 50zl ja niestety calosci nie doloze, bo studentka jestem i nie stac mnie :( Quote
justine. Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 swietnie! dziekujemy bardzo :) to nr konta fundacji: 52 1020 2472 0000 6602 0184 8472 Fundacja Nasza Szkapa, ul. morcinka 1/3, 44-330 jastrzębie zdrój za luty bedzie oplacone w takim razie, z tego co mi zostalo-100zl, Lazy 50zl i Athlonea 50zl wciaz szukamy domku dla Meluski!! Quote
Recommended Posts