Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mela jest duza sliczna sunia, ktora do niedawna znala praktycznie tylko schronisko. Wyciagnieta stamtad przez grupe dogomaniakow mieszka w DT i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze w 100% gotowa jest juz na domek stały.

Wystarczy kilka chwil, zeby sie w Melce zakochac.
Jest (prawie...) dzielna dziewczynka, grzecznie jezdzi samochodem (daje calusa i kladzie sie spac). Jako dobrze wychowana daje lapki (obie - naraz albo na przemian). Melka nie jest bynajmniej spokojną psina, to sunia pelna ekspresji (nadrabia stracony w schronisku czas)! Nie jest agresywna, nie boi sie nowych dzwiekow i przedmiotow, nie reaguje na rowerzystow, ale goni wszystko, co ucieka. Na poczatku w DT atakowala koty, ale wkrotce pogodzila sie z ich obecnoscia. Bardzo kocha ludzi, niesmiala przy pierwszym spotkaniu, szybko obdarowuje kazdego zaufaniem. Chodzi za swa aktualna opiekuna jak cien, lize po rekach, probuje dac buzi w policzek, podskakujac. ;-)
Mela teraz mieszka w domu, nie brudzi, potrzebuje troche czasu, zeby dogadac sie z niektorymi suczkami, ale generalnie jest pozytywnie nastawiona do swiata i istot go zamieszkujacych.

pokusilam sie o drobniutka korekte stylistyczna, cala reszta to tylko moje 'zeznania' zebrane przez niezastapiona Izis :*

Posted

Zrobimy zrobimy jasne.

Ale nie pamietam Melka jest wysterylizowana czy nie?

Bo jesli jest to trzeba do do pierwszego postu dopisac, czy ja nie widze a tam jest to info?

Posted

Acha i trzeba koniecznie dopisac w temacie ze to sunia marzenie a nie pies
bo jak ktos szuka suni to moze nie zajrzec
Moze "Mela - sunia MARZENIE - Podaruj jej dom!"

Posted

Izis napisał(a):
Acha i trzeba koniecznie dopisac w temacie ze to sunia marzenie a nie pies
bo jak ktos szuka suni to moze nie zajrzec
Moze "Mela - sunia MARZENIE - Podaruj jej dom!"

Przeciez wiadomo że Mela to imie dla suczki. :p

Ja mysle że dobrze by bylo gdyby ktos z Kakowa lub okolic zaanagażowal sie w jej promocje, jakies ogloszenia w prasie, plakaty.

Mela ma nadal allegro?

Posted

Sprobuje popytac ludzi co meldowali sie, ze chcieliby uszke adoptowac czy ktorys z tych domow nie wzialby Meli ale wtedy trzeba byloby jej paszport i CHIPA zrobic (czy moze ma juz chipa).
Uszka znalazla cudowny domek, ktory na nia czeka jak tylko wyjdzie ze szpitala mimo, ze chora jest sunia :-( I poprosze, zeby jaby co pytali swoich znajomych. Tam duzo ludzi ma psy ze schronisk a czasem do psa ktos jeszcze suke bierze dla towarzystwa (a Melka sterylizowana jest to idealnie). Co Wy na to ciotki? Bo Mela czeka juz tak dlugo...

Posted

Jestem na tak. :loveu:Należy się Melce domek i to jak najszybciej.
Nie znacie nikogo, kto wziąłby chorą sunię na czas leczenia z nosówki- najlepiej okolice Warszawy? Straszny dramat, mam ja w podpisie, nikt jej nie chce a ona w schronie chora.

Posted

Izis napisał(a):
Sprobuje popytac ludzi co meldowali sie, ze chcieliby uszke adoptowac czy ktorys z tych domow nie wzialby Meli ale wtedy trzeba byloby jej paszport i CHIPA zrobic (czy moze ma juz chipa).
Uszka znalazla cudowny domek, ktory na nia czeka jak tylko wyjdzie ze szpitala mimo, ze chora jest sunia :-( I poprosze, zeby jaby co pytali swoich znajomych. Tam duzo ludzi ma psy ze schronisk a czasem do psa ktos jeszcze suke bierze dla towarzystwa (a Melka sterylizowana jest to idealnie). Co Wy na to ciotki? Bo Mela czeka juz tak dlugo...

Izis pewnie ze podpytaj zawsze jakas szansa, co do zmiany tytulu mysle ze ten lepiej brzmi a wiadomo ze mela to damskie imie :) allegro zrobie jutro bo sie skonczylo, dobranoc Melciu, czekamy na jakies zdjecia!!

Posted

Przepraszam za offa, ale może ktoś z was ma jeszcze kawałek wolnej przestrzeni w domu i zabrałby szczeniorka na DT?
w schronie w Tomaszowie Maz. jest 6 szczeniaków, z czego dwa są bardzo zarobaczone, a dwa mają nużycę. One wszystkie przebywają razem i zarażają się od siebie. Niektóre są bardzo słabe i apatyczne. Ona długo nie pożyją, jeśli im nie pomożemy. Prooooszę... roześlijcie to do ludzi z dogo. Może ktoś się zlituje.
Tu jest wątek schronu: http://www.dogomania.pl/forum/showth...05#post9386105 szczeniaki są na dole strony.

Posted

swietnie! dziekujemy bardzo :)

to nr konta fundacji: 52 1020 2472 0000 6602 0184 8472
Fundacja Nasza Szkapa, ul. morcinka 1/3, 44-330 jastrzębie zdrój

za luty bedzie oplacone w takim razie, z tego co mi zostalo-100zl, Lazy 50zl i Athlonea 50zl

wciaz szukamy domku dla Meluski!!