Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

justine. napisał(a):
papudraczku masz jakies zdjecia?:)
ciesze sie ze Mela sie cieszy :) tez mam wiec wesola mele w podpisie

Fakt Melka jest pięknym psiakiem!! Niestety nie mam fotek!! byłam tak zaaferowana całą sytuacją, oddaniem Kajtka i poznaniem Melki że w ogóle o tym nie pomyślałam!!!:stupid::wallbash:

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mela mieszka w domu ;>
nie goni kotow ;>
nie brudzi ;>
allllllllllle pakuje mi sie do pokoju. jak mowie, ze nie wolno, kuli uszy, prawie sie czolga, merda ogonem z predkoscia swiatla i patrzy tymi swoimi wieeeeelkiiiiiiimiiiiiii okami... doczolguje sie, daje lape, druga (tzn. dwie na raz) i chce calowac.
eghm, nie ma to jak dyscyplina...
ale... atakuje Liska :(

Posted

hahahaha, no proooooszeeeeeee, Melka stala w kolejce po wzrost, stad rozumu jej braklo :P

powaznie, tak walnietego psa to ze swieca szukac (albo w moim gospodarstwie... bo tu co jeden to lepszy)! Melcia podaje dwie lapy na raz, bo przeciez to odniesie pozadany skutek. a najlepiej to w ogole skoczyc na czlowieka, lapy podawac naprzemiennie lub razem, w miedzyczasie lizac rece, spodnie, probowac doskoczyc do twarzy....... no, eghm, oto Mela ;]

Posted

Met po prostu Melka spragniona jest czułości, bo nie zaznala jej dotad wiele w swym zyciu ona znala tylko schronisko do tej pory to teraz pewnie mysli, ze w niebie jest i probuje sie modlic tak jak umie do Ciebie, bo jestes dla niej jak sam Pan Bog wazna :-)

• 2 weeks later...
Posted

Zaglada zaglada ;-)
Wlasnie sie zastanawialam do kiedy Melka ma oplacony hotelik i co dalej.
Bedzie jakas zbiorka robiona? Ktos rozwiesza ogloszenia moze?

Posted

Melki jedzonko jest opłacone za styczeń. Przelew wysłałam dwa dni temu. Z tego co wiem Justyna ma jeszcze pieniazki na jeden miesiąc na pewno a dalej to niech ona sama się wypowie.
A jak tam dziewczynka się miewa? Moze jakies foty rozrabiary?

Posted

Ja myślę, że Melka już gotowa jest aby do domku iść własnego i dlatego trzebaby zintensyfikowac poszukiwania wlasciwego czlowieka dla niej.
Macie jakies pomysly? Czas leci a Melka nie młodnieje przecież.
Może ktos z Was mieszka w dzielnicy domkow, gdzie moznaby ogloszenia na sklepie jakims powiesic albo wsrod sasiadow rozpytac. Moze komus ostatnio odszedl starszy pies (czesto pod koniec roku staruszki odchodza) i przebolal strate juz troszke i postanowil dac dom kolejnemu .. a moze troszke trzeba kogos namowic, popytac.
No nie wiem sama. Meldujcie o jakichs pomyslach bo watek Melki cokowiek zamarl a przeciez nie o to chodzi aby zostala zapomniana na kolejne 4 lata...

MET
masz jakies nowe fotki Melki moze??

A przy okazji zauwazylam ze zniknely zdjecia Melki z pierwszego postu na jej watku a to niedobrze. Bardzo prosze o poprawe pierwszego postu jakos, bo zdjecia tam to jest coś co sie powinno rzucac w oczy. Zadne slowa nie przemawiaja tak jak zdjecie i nic tak nie zniecheca jak brak owego zdjecia wlasnie..

Posted

przepraszam Izis juz sie poprawilam :)
ostatnio malo tu zagladam, mam ograniczony dostep do komp i wybaczcie za moje niedopatrzenia...

wlasnie wplacilam na konto fundacji kolejne 150zl z naszej puli, zostalo nam 100zl, jak mi sie uda to moze jakis bazarek zrobie, trzeba bedzie uzbierac reszte sumki....

oglosze Melcie znow na allegro, jak bede miala sprawna drukarke to wywiesze ogloszenie na sklepach zoo, niestety wszystko sie rozciaga w czasie, bo styczen to straszny miesiac dla studenciakow ;)
jak ktos bedzie mial chwilke to prosze ogloscie jeszcze w internecie gdzie sie da
pozdrowienia i usciski dla Melci

Posted

Dziewczyny moim zdaniem trzeba zaktualizowac w pierwszym poscie opis Melki jaką jest dzisiaj.

Skleciłam taki tekst z opisów MET na tym wątku. Co o tym myślicie?

Mela jest duza sliczna sunia, ktora do niedawna znala tylko schronisko praktycznie. Wyciagnieta ze schroniska przez grupe dogomaniakow mieszka w DT i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że w 100% gotowa jest już na domek stały.

Wystarczy kilka chwil, żeby się w Melce zakochać.
Jest dzielną dziewczynką, grzecznie jeździ samochodem (daje całusa i kladzie sie spac). Jako dobrze wychowana dziewczynka daje lapki (obie na przemian)
Melka nie jest bynajmniej spokojną psiną, to sunia pełna ekspresji (ciągle nadrabia stracony w schronisku czas), nie jest agresywna, jest bardzo ufna, nie boi się nowych dźwięków i przedmiotów, nie reaguje na rowerzystów chociaż goni ptaki.
Na poczatku w DT probowała gonić koty ale wkrótce pogodziła się z ich obecnością. Bardzo kocha ludzi. Chodzi za swą aktualną opiekuną jak cień, liże po rękach, próbuje dać buzi w policzek podskakując. ;-)
Mela teraz mieszka w domu, nie brudzi, moze nie lubic niektorych suczek.

No nie wiem co jeszcze... niech MET poprawi co trzeba i dopisze co trzeba...

bo moim zdaniem cos w stylu tego tekstu powinno pojawic sie na pierwszej stronie z opisem Melka dziś jest taka:

a pod kreska
---------------
mozna zostawic pierwotny post.