Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

koty sa w domu, dlatego Melka dostala eksmisje ;)
w ogole zywe srebro z niej - wszystko musi obejrzec, zrzucic, obwachac, sprawdzic, z czego dokladnie sie sklada... kazdego musi wylizac, obsoczyc. Mela w domu to samoboj ;] potrzebuje duzo, duzo, duzo ruchu

Posted

Melka musi znaleźć domek :-)

Chciałam podzielić się z Wami moją radością :)

Odnalazłam właścicieli Rudzika i piesek wczoraj został odebrany ze schroniska :-)

Posted

met napisał(a):
koty sa w domu, dlatego Melka dostala eksmisje ;)
w ogole zywe srebro z niej - wszystko musi obejrzec, zrzucic, obwachac, sprawdzic, z czego dokladnie sie sklada... kazdego musi wylizac, obsoczyc. Mela w domu to samoboj ;] potrzebuje duzo, duzo, duzo ruchu

...nadrabia 4 lata niebytu :). Czyli co? szukamy domku z ogródkiem i bez kotów.

Posted

mysza, juz pomijajac fakt mordowania kotow... to pies demolka - nie potrafie ukierunkowac wlasciwie jej energii, co konczylo sie ciaglym sprzataniem po jej wyczynach ;/

zaraz wrzuce jakies nowe fotencje :)

Posted

Looo matko, ale się narobiło:) Przecież to taka spokojna sunia była. Czekamy na nowe foty! Bardzo się cieszę, że dziewczynka tak dokazuje...przepraszam Met, ale cieszy mnie, ze ona tak dobrze się u Was czuje.
A jak jej łapka?

Posted

Czyli potrzebny jej człowiek, który prawidłowo zużytkuje tę energię... Sporo spacerów, może jakieś szkolenie... A na pewno dużo czasu. Czy ona zostawała już sama?

Posted

[quote name='justine.']jejku serio jest takim lobuzem??? nie wierze? u nas byla bardzo grzeczna :)

ciotki moze podzielimy sie serwisami ogloszeniowymi i zaczniemy oglaszac Melke?
Myślę, że to dobry pomysł. Mogę ją dodać na adopcje i schronisko.
Mam też konto na allegro, więc jeśli żadna z ciotek jej tam nie wstawi to też mogę.
Pytanie- czyje namiary podawać w ogłoszeniach?

Posted

też mogę wystawić gdzieś Malkę łobuziarę;)
zrobię jej ogłoszenie na alegratce. i mogę wystawić allegro!!
tylko trzeba wymyślić jakiś fajny tekst i rzeczywiście potrzebne namiary na kontaktową osobe??

Posted

No to skrobnęłam taką oto propozycję ogłoszenia:

Mela to ok. 4 letnia sunia. Całe swoje życie spędziła w schronisku.
Ta rzeczywistość nie dała jej szansy zaznania miłości, zabawy, poczucia bezpieczeństwa, ani też radości wynikającej z posiadania własnego człowieka. Nie dała jej tożsamości. Dlatego też Mela żyjąc w schronisku była osowiała, apatyczna, zrezygnowana- bliska głębokiej depresji. Nikt, kto tam przychodził po przyjaciela nie zwracał na nią uwagi.
Mijały miesiące i lata beznadziejnej egzystencji Meli, aż nadszedł dzień, gdy wypatrzyły ją tamtejsze wolontariuszki. Chwila, od której zaczęła się dla suni droga do lepszej przyszłości.Kilka wrażliwych ludzkich serc postanowiło dać jej szansę. Sprawiło, że dzisiaj Mela już nie "mieszka" w schronisku. Przeszła całkowitą metamorfozę i jest radosną, żywiołową, ciekawą świata i ludzi psicą. Nadrabia wszystkie przeczekane w beznadziei dni poznając życie "ze zdwojoną energią". Wszędzie jej pełno, wszystko musi poznać i zobaczyć. Jak szczeniak, choć ma już 4 lata.
Do pełni psiego szczęścia brakuje jej jeszcze WŁASNEGO DOMU. Aktualnie Mela jest pod opieką Fundacji Nasza Szkapa (Wojsławice gm. Kazimierza Wielka- 50 km. od Krakowa).
tel.kom. 697 777 692
e-mail:fundacja@nasza-szkapa.idl.pl

Z uwagi na jej żywiołowość i potrzeby poznawcze świetnie nadawałaby się do domu z ogrodem, dla rodziny lubiącej ruch i długie spacery. Dla ludzi, którym nie jest obce wychowanie psa- bo Melę jak szczenię- trzeba wychować. Ona nie potrafi (lub boi się) zostawać sama, więc idealny byłby dom, w którym zawsze ktoś jest. I jeszcze jedna istotna sprawa- Mela nie lubi kotów. Akceptuje natomiast bez problemu inne psy.
Jest szczepiona, odrobaczona i wysterylizowana.

Kontakt w sprawie adopcji:
.....................................................

Jeśli jest do zaakceptowania to wstawiam Melke na adopcje i schronisko. (mile widziane poprawki) :)
Tylko dwie sprawy:

• przeczytałam na wątku, że Mela nie była odrobaczana, a w ogłoszeniu napisałam, że jest. Myślę że trzeba ją odrobaczyć.
  • to jaki kontakt wpisać do ogłoszenia? - Fundację met?

Posted

ok, jutro ja odrobacze.
mala uwaga - siedziba szkapy znajduje sie w jastrzebiu, ale gospodarstwo ze zwierzakami w wojsławicach, gm. kazimierza wielka - miedzy krakowe, tarnowem a kielcami :)

Posted

met napisał(a):
ok, jutro ja odrobacze.
mala uwaga - siedziba szkapy znajduje sie w jastrzebiu, ale gospodarstwo ze zwierzakami w wojsławicach, gm. kazimierza wielka - miedzy krakowe, tarnowem a kielcami :)

hehe..poprawiłam, ale troche to zawile brzmi :). Do jakiego miasta jest najbliżej z tych trzech? Czy można np. napisać Wojsławice k/ Krakowa ?