Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

athlonea napisał(a):
Gdzies mi na jakims watku czyjs komentarz mignal, ze donvitow "przegial ze slownictwem", czy cos takiego, ale nie wiem, o co biega :shake:

Wiecie co nie wiem z czym i jak przegiął on akurat ale czasem sama mam ochotę kogoś opier... na czym świat stoi - zwłaszcza jak sie ktoś wypowiada w temacie na który nie ma zielonego pojęcia - na na upomnienie na priva wkleja priva na ogół. Czy za to aby też nie powinna taka osoba dostać bana. Przecież po to chyba jest priv, zeby nie na ogół szedł? Jest tu jakiś MOD na sali może albo ktoś wie coś na ten temat?

Posted

No Mela czeka chyba na wydanie ze schronu jak sie łapka zagoi. Kase ma, wiec pozostaje dogranie terminow osob zaangazowanych w transport. Nasza Szkapa na nią czeka z tego co pisano.

Posted

Mysza zabiłaś mnie tym linkiem...
Dzięki temu jednak mogę przynajmniej pomóc finansowo, teraz to bardzo potrzebne, trzeba tego niesamowicie cierpiącego Psa jak najszybciej wyciągnąć ze schronu.
Może On tak jak Mela trafi niedlugo do domku, choćby tymczasowego.
Za Mele i Jej podróż do DT trzymam mocno kciuki!

Posted

Mysza pare lat temu dwoch zapitych kolesi zrobilo dokladnie to samo mlodemu ojcu rodziny i rechotali radosnie, ze jego galy sobie leza...:angryy:
Facet nic im nie zrobił. Zwyczajnie wracał z pracy do domu a oni chcieli się zabawić jego kosztem. Najpierw go skatowali a potem oczy wydłubali mu.
Czlowiek to wcale nie brzmi dumnie i to już od dawna :-( Biedny psiak.

Posted

Mamy problem! Ne mamy noclegu dla Meli z soboty na niedziele!!! W niedziele psa nie wydadzą ze schroniska...ja nie bardzo dam radę przywieźć sunie do Poznania na 21 (tak jak sugerowała Mrówa).

Czy ktoś da radę dziewczynkę przenocować ze Szczecina lub okolic??? Prosze pytajcie gdzie się da!!! My ją dowieziemy i zabierzymy z noclegu, tylko niech coś się znajdzie!

Posted

pomysle, bede jutro obszerniej, dzisiaj tylko smigiem, Dorota niemoze w ta sobote a to byl jedyny nocleg... w niedziele jest 11.11 ustawowo wolne, nikogo w schronisku nie bedzie, ja bym ja mogla zabrac w sobote rano ale na 15 ide do pracy i nie wiem co z nia...ahhh....

Posted

Mam możliwość przechować sukę z soboty na niedzielę w Szczecinie, ale suka musi być zdrowa i nieagresywna do psów. Dowóz i odbiór z ul. Dzielnicowej (wyjazd przez Komuny Paryskiej na Police).

Posted

Poprosiłam Justynę, zeby w sprawie zdrowia Melki i jej stosunku do psów się wypowiedziała. Z tego co mi wiadomo to ona jest spokojna w boksie i nie wszczyna awantur. Nie wiem na ile to przekłada się na stosunki poza schroniskiem, ale Greven Ty sama najlepiej znasz te schroniskowe bidy. Co do jej zdrowia to oprócz tej skaleczonej łapki powinna być zdrowa.
Greven czy Ty masz jakiś kontakt z Justine? To ona będzie odbierać sunię, więc najlepiej będzie z nią to koordynować. W razie czego transportem dysponujemy również do południa w sobotę.

Posted

czekam na odpowiedz jednej osoby a poki co wklejam zdjecia z dzisiejszej krotkiej i z daleka wizyty
Mela widac ze jest zdezorientowana i smutna, z lapka lepiej, ma codziennie przemywana, chodzi w kolnierzu zeby nie lizac, ale wszystko sie dobrze goi, poza tym z jej zdrowiem w porzadku, ma 4 lata wiec szczepienia byly wszystkie (robili je hurtem w kwietniu), nie jest agresywna do psow, choc jesli jakis pies 'gawedzi' dlugo nad jej uchem to umie sie zbuntowac, ale ogolnie grzeczna i spokojna

Posted

Szczepienia schroniskowe swoją drogą, ale po psach ze szczecińskiego miałam u siebie kaszel kennelowy, jakąś upierdliwą infekcję, grzybicę i podejrzenie nosówki.

Tym razem nie mam gdzie Meli przechować, więc poprosiłam koleżankę, ale ona ma swoje psy i jedną moją sukę staruszkę z nieoperowalny rakiem na tymczasie, więc... no same rozumiecie - nie mogę jej zafundować chorego psa.

Jeśli Mela nie budzi podejrzeń, to macie dla niej nocleg z soboty na niedzielę ;)

Posted

mam dobra wiadomosc, namowilam mojego chlopaka zeby mala przenocowal z soboty na niedziele wiec nie musimy kombinowac i fundowac nerwow tej osobie o ktorej mowisz greven, tym bardziej ze w domu w ktorym przenocuje nie ma zwierzat. co prawda warunki nie sa idealne bo to kawalerka i nie wiem jak ja wykapie pod prysznicem ale jakos damy rade. zamienilam sie w pracy specjalnie wiec cale sobotnie popoludnie jest dla meli. hurra :multi:

Posted

No to super wieśći!!!

Greven dzięki wielkie za chęć pomocy! Rozumiem obawy co do zdrowia...ehhh...

Justine czy Ty potrzebujesz transportu dla Meli w sobotę, żeby ją dowieźć do mieszkania, gdzie będzie nocować? Jesli tak to uprzedzę męża, że czeka go przejażdzka z "pachnącym" psem:evil_lol:

Posted

Będziemy w Poznaniu w niedziele o 9:)

Raczej odrazu pojedziemy do Ikei...a co? Kupić Ci coś:cool3:

Inez jesteśmy umówione "pod mostem" tak o 5.40.

Jeszcze tylko z Justynka musze sie dogadac.

Posted

spoko, mamy auto sluzbowe :) tylko nie wiem jak z kapiela bo zostaje to na mojej tylko glowie, a sama pewnie nie dam rady i bedzie dom wariatow :) czy ktos jeszcze mial z was psa prosto ze schroniska? jak sie zachowuja w obcym miejscu w 1 dniu? ja niestety zawsze w domach mialam do czynienia z psami 'domowymi' a moj chlopak nie mial zwierzat wiec pewnie bedzie przerazony :)

Posted

bo w sumie to my mozemy pod ikee podjechac bo mamy blizej ;) a wszelkie znaki mowia ze zgarniemy wczesniej autko taty;) a stamtad mamy od razu wylot na autostrade;) wiec moze byc o 9 pod ikea jakby co