Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mela jest duza sliczna sunia, ktora do niedawna znala praktycznie tylko schronisko. Wyciagnieta stamtad przez grupe dogomaniakow mieszka w DT i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze w 100% gotowa jest juz na domek stały.

Wystarczy kilka chwil, zeby sie w Melce zakochac.
Jest (prawie...) dzielna dziewczynka, grzecznie jezdzi samochodem (daje calusa i kladzie sie spac). Jako dobrze wychowana daje lapki (obie - naraz albo na przemian). Melka nie jest bynajmniej spokojną psina, to sunia pelna ekspresji (nadrabia stracony w schronisku czas)! Nie jest agresywna, nie boi sie nowych dzwiekow i przedmiotow, nie reaguje na rowerzystow, ale goni wszystko, co ucieka. Na poczatku w DT atakowala koty, ale wkrotce pogodzila sie z ich obecnoscia. Bardzo kocha ludzi, niesmiala przy pierwszym spotkaniu, szybko obdarowuje kazdego zaufaniem. Chodzi za swa aktualna opiekuna jak cien, lize po rekach, probuje dac buzi w policzek, podskakujac. ;-)
Mela teraz mieszka w domu, nie brudzi, potrzebuje troche czasu, zeby dogadac sie z niektorymi suczkami, ale generalnie jest pozytywnie nastawiona do swiata i istot go zamieszkujacych. Jest WYSTERYLIZOWANA.

oto nasza bohaterka jeszcze w schronisku:

a tu juz w fundacji w domu tymczasowym:

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale biedactwo.... rzeczywiście wygląda na starsza niż w rzeczywistości.
Czy ktos jej jeszcze pokarze ten inny, laprzy świat?

Zróbcie, prosze banerek dla Meli. Chętnie umieszcze w podpisie.

Posted

przywolam tu puchatka, moze pomoze z banerkiem.
nie wiem jak z jej psychika po tak dlugim czasie, zwrocila mi na nia uwage pewna pani w schronisku i stwierdzilam ze nie ma na co czekac, ta psina to priorytet!! to jest taka depresja ze wiekszej nie ma w schronisku :(

Posted

urodzic sie pewnie tu nie urodzila, tylko zostala przyprowadzona jako szczeniak, moze juz podrosniety szczeniak, bo nie spelniala wymogow?? nie wiem... ona tylko tak lezy, na betonie, w budzie, w pustym korytku po karmie.... ciagle zamkniete oczy, nie reaguje na wrzaski i klotnie innych psow, deprecha...

Posted

Jeśli chodzi o mnie to mogę dołożyć sie do hotelu, skoro to depresja jak u Lolka, to tylko zabranie jej ze schronu pomoże. Ale, jak widać po Lolku, potem nie jest łatwo znaleźć nowy domek, mimo wysiłków Amelki i pomocników. :-(

Posted

Może Agnieszka 5 nam pomoże, ostatnio nie widuję jej na dogo. Ja jestem z Warszawy, więc osobiście tez jestem mało przydatna :-(. Ale bądźmy dobrej myśli, może się dołączą inni. A moze na wątku Lolka cos napisać o Meli?

Posted

myszka! skopiuj ktorys banerek z miejsca gdzie wkleil je puchatek a jak wchodzisz w swoje konto to od gory po lewej stronie szukaj zakladki 'podpis' i tam wklej banerek i zapisz zmiany :)

sama wiesz jak ciezko lolkowi domek znalezc, z melcia moze byc jeszcze gorzej ;( przydalby sie jej tymczas, choc platny, ale zeby byla non stop z ludzmi, bo tyle lat w schronisku to naprawde kiepska sprawa :(

Posted

Prawda. :loveu: Wielkie dzięki za pomoc.:lol:
A jeśli chodzi o Melę to jestem gotowa do działania, mogę wpłacić na tymczas i molestowac znajomych (niektórzy już reagują agresją na moje maile :diabloti:)