MickeyM Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 bonsai_88 napisał(a):Właśnie sprawdziłam ile kosztuje taki boomer na allegro - zaledwie 130 zł... No właśnie też patrzyłam na allegro. tam jest tylko jedna aukcja z piłkami za 130 zł, rzeczywiście piszą, że jest niezniszczalna... Ale "Piłki mają średnicę 25cm i wagę około 1kg" to trochę za dużo. Szkoda, że nie ma mniejszych. Co do ceny, to nie aż tak straszna. Na te wszystkie zabawki dla niego wydałam już o wiele wiele więcej, a nie ma dziś żadnej oprócz tej skradzionej. :diabloti: Quote
gops Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Cimi napisał(a):a nie lepiej po prostu wziąc się za psa i wyeliminować to co jest nie tak :cool3: nad tym juz pracujemy ;) bonsai_88 napisał(a):Właśnie sprawdziłam ile kosztuje taki boomer na allegro - zaledwie 130 zł... wlasnie tez mi ja kiedys polecili ale ja spojzalam na wielkosc i cene to to predzej dla niedzwiedzia :razz: Quote
WŁADCZYNI Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Niee to rozmiar dla pitowatego psa, myślę że Su też by się chętnie bawiła, ale nie zainwestuje tyle w niezniszalną piłkę dla psa który nie niszczy:lol: Quote
NightQueen Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Gops a po co im obroże w domu? Su rozebrana. Na działce tez - w razie czego sąsiedzi nie będą wiedzieli jaki mam numer telefonu jak Su zagryzie krowę:evil_lol: moja zawsze w obroży po domu chodzi i nie cierpi z tego powodu ;) nie ściągam jej bo często ją zabiera sąsiadka an spacery bez smyczy taki spontan, otwiera drzwi, woła psa i idą, więc wole żeby miała jakby co obroże i Id (chociaż i tak ją wszyscy rozpoznają :evil_lol:). Po drugie to często ktoś do nas wpada, ona jak to niskopodłogowiec kocha szczekać, ludzie się obawiają czasami jej więc muszę ją za coś łapać wtedy a za skórę niewygodnie jest ;) Co do wyposażenia to nie da się zliczyć bo smycze,szelki,obroże i szczotki mogę liczyć już w dziesiątkach :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Moja tez bez obroży po domu biega - bo jej się sierść wyciera po obrożą... ale mój poprzedni pies nie miał takich problemów i biegał w obroży cały czas, a w efekcie nie cierpiał, jak mu się ją ściągano. Do wyposażenia Birmy doszły wczoraj psy dla psa... już mi się nie może ryć na kolana jak prowadzę :) Quote
NightQueen Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 oj ciężko by było wymienić, zwłaszcza że wciąż coś dochodzi nowego :evil_lol: Quote
kredka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ja dla Abry(owczarka niemieckiego) mam: -kolczatke(której używamy tylko czasami) -obroże skórzaną -szelki -smycz przedłużaną -smycz króciutka na spacerki wśród ludzi -cienką smycz do trenowania -metalowy kaganiec -szczotkę(z jednej strony z końskiego włosia,z drugiej z metalowych końcówek) -3 grzebyki -grzebień do końskiej grzywy(czasem się przydaje,np.do drapania po brzuszku :P) -nożyczki(do podcinania kłaczków) -miski na jedzenie i wode -piłkę do nogi(uwielbia ją) -stos patyków(podstawowa zabawka onka :P) -wiaderko na chlapanie się w upały xd Dla Oskarka(kundelka)mam: -żółtą smyczke z wzorkami -czarną smyczke -kolczatke -czerwoną obróżkę nabijaną ćwiekami -czarną obroże(ktorą sama zrobiłam) :) -smyczke 3m rozciąganą -zabaweczki :) dużo ich... -miski na jedzenie i wodę -szczoteczki do czesania i drapania dla Czu-Czu(malutka kociczka-dachowiec) mam: -szelki i smyczkę(czerwony komplecik) -czarna obróżka -miseczki na mleczko i whiskaski ;p -za zabawki służą nam sznurówki,sznurki,miśki i wiele innych :) Quote
Shetanka Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Chrupkowe Wyposażenie; Spacerowe/szkoleniowe: -Smycz parciana czerwona -Obroża skórzana czerwona -Smycz zielona moro LUPINE -Obroża zielona moro LUPINE -Smycz parciana czarna w czerwone łapki -Flexi zielone -Kliker Trixi -Pojemnik na smaczki autorstwa mojej mamy :evil_lol: -Identyfikator zielony (firmy nie pamiętam :oops: ) -Kaganiec skórzany -Kaganiec nylonowy Podstawowe/pielęgnacja: -legowisko materiałowe w czerwoną kratkę -brązowa, plastikowa miska (na jedzenie) -żólta, plastikowa miska (na wodę) -mała, metalowa miseczka (na wodę - na wyjazdy) -składana miseczka BOSH'a -Szczotka 'pudlówka' -Rękawica do kąpieli -Ręcznik w dalmatyńczyki -Ręcznik niebieski -Kubek miarowy do BOSH'a -Kocyk niebieski (posłanie na wyjazdach) Zabawki: -Sznurek zielony -Sznurek kolorowy -Sznurek z oponką -Niebieska piłka piszcząca -Żółta piłka 'z dziurami' -Niebiesko-czerwona piłka na sznurku -3x Frisbee Standart Competittion Różowe -Sznurek zielono-granatowy z obozu :D Quote
Nukapei Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Majowe rzeczy: - porządna smycz z linki nylonowej - smycz łańcuszkowa - linka o dł. ok. 7 m - szelki, które są już z lekka ciasnawe i trzeba kupić nowe :eviltong: - dwie obroże, jedna spacerowa, druga ogólna ;) - kliker Eukanuby - szczotka i grzebień - parę misek na jedzenie i wodę, obecnie garnek na wodę - buda :evil_lol: - sznurek z piłką tenisową - stos patyków - dziesiątki piłeczek, które walają się po domu bez celu - sznurek z supłami, który jest nieodłączną częścią spacerów z psem :eviltong: - ręczniki - szampon - gumowy kurczak z piszczałką, którym Maja się nie bawi, bo boi się piszczałki - prymitywna stacjonata [wykonania mojego brata], pies lubi przez nią skakać - saszetka na smaczki - 5-6 wyprutych pluszaków - złączona w obręcz rura, robi za przeszkodę - gwizdek, którym czasami uda się psa przywołać na spacerze I tak o czymś zapomniałam :roll: Quote
runo Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 hmm My mamy taki sprzęt : -2,5m smycz -obroża parciana i łańcuszkowa które nosi tylko na spacerach -obroża przeciwpchelna na co dzień (w kolorze tęczy :D) -żelazny grzebień -szczotka z włosia -żelazna szczotka -dwie miski na wode i karme -legowisko z owczej wełny -wiaderko na karme -szuflada z zabawkami a w niej: piszcząca świnka piszczący hamburger którego Runo sie boi sznur do przeciągania piłka na sznurku dwie piszczące piłeczki które uwielbia :) hantelek gumowy z wyciętymi dziurami do którego wsadzam smakołyki i inne duperelki -obcinacz do pazurów -szampon -ręcznik do wycierania brudnych łap -ręcznik kąpielowy -sznur do wypuszczania na dwór -szelki -kubek do nabierania karmy -kocyk -różnego rodzaju smaczki i to chyba na tyle :) już się pogubiłam hehe Quote
blue_bc Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 (edited) .................. Edited April 30, 2013 by blue_bc Quote
Talucha Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Napiszę ile tego mieliśmy od szczeniaka (w marcu Lasti bd miał 2 lata) Spacerowe/szkoleniowe: -szelki (5 par) -obroże firmy Dingo (2) i Hilton (1) -smycze: *1 mocna z kółkami do przepinania *3 automatyczne flexi (jedna jak był mały 3m, druga 8m linka do 50kg, trzecia 8m taśma do 50kg) drugą i trzecią przegryzł... i 1 automatyczna flippy, którą kupiła moja mama i smycz się nie nadaje dla mojego psa (8m do 20 kg, moim zdaniem beznadziejnie zrobiona, pies załatwił by ją w 2 sekundy) Tej flippy wgl nie używam. Uważam, że jeśli automat-to tylko flexi. Pielęgnacja: -3 szczotki druciane, jednostronne -jeden mały grzebyczek -szampon (miałam 3 sztuki, obecnie posiadamy szampon beaphara) -ręcznik do wytarcia psa Zabawki: -2 piłki do tenisa (obdarte przez psa z tego włochatego materiału) -1 z materiału, którego nie umiem bliżej określić ;d. Ostatnio uległa zniszczeniu a była ulubioną piłką Lastiego -1 gumowa z kolcami (przegryziona przez koleżankę Lastiego) -wyrzutnia do piłek z piłką pseudotenisową (z wyglądu tenisowa, w użyciu beznadziejna, nie odbija się, sflaczała, używamy innej zamiast tej sflaczałej) -1 piłka z mocnej, twardej gumy na sznurku-obecna ulubiona Lastiego i moja :D -sznur w kształcie 8 do przeciągania -1 ringo -1 gryzak na zęby -1 maskotka reniferek Pozostałe: -legowiska (były 2; jedno jak był mały z oparciem ale wyrósł i teraz materacyk) -2 miski plastikowe z podkładką plastikową (taki super zestawik :D) -obroże przeciwpchelne/przeciwkleszczowe (były chyba 3) -adresówka kostka z QuickTag, kolor musztardowy (w rzeczywistości matowy złoty) -kliker -zawsze ma jakieś kości/uszy itp do obgryzania, jego przysmak to suszone świńskie ryjki ;p -różne smakołyki -karma (było kilka rodzajów, obecnie Bento Kronen) -2 kagańce (jeden skórzany, drugi zwykły materiałowy) Do tego mam jedną osobną smycz jak jeżdżę do schroniska na wolontariat, torbę na smakołyki i zabawki, linkę. To chyba wszystko ;p Quote
Recommended Posts