Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje w domu chodzą na 'golasa' :lol:.

Każda sucz ma po 3 obróżki i po 1 smyczy, wspólne zwykłe szelki, wspólną smycz z amortyzatorem i osobne szelki rowerowe, ze względu na różne wymiary :)

Posted

Cimi napisał(a):
Moje w domu chodzą na 'golasa' :lol:.

Każda sucz ma po 3 obróżki i po 1 smyczy, wspólne zwykłe szelki, wspólną smycz z amortyzatorem i osobne szelki rowerowe, ze względu na różne wymiary :)

no moj pudelek ma obrozek kilka jakies 6 tylko dlatego ze uwielbiam kupowac obroze i jestem uzalezniona a on tak pieknie w nich wyglada :loveu:
ale kella ma tylko dwie obroze i dwie smycze...uwazam ze jej to starcza :diabloti: jedna na dwor druga do domu :razz: po jednej parze szelek i starczy narazie im ;)
a wsumie czesto sie widzi duze psy w czarnych skorzanych obrozach a male w jakis kolorowych i wogole :razz:
moja kella by sie na mnie obrazila raczej jakbym jej zalozyla rozowa obrozke :diabloti:

Posted

a ja różowej nie mam tylko dlatego, że mam psa a nie suczkę i do tego różowy nie pasuje mu do oczu:evil_lol: za to zielony ładnie go podkreśla:evil_lol:

Posted

Patikujek napisał(a):
a ja różowej nie mam tylko dlatego, że mam psa a nie suczkę i do tego różowy nie pasuje mu do oczu:evil_lol: za to zielony ładnie go podkreśla:evil_lol:

heheh no moj ma oczy czarne wiec wiekszosc kolorow mu pasuje :diabloti:
za to do koloru siersci nie wszyskie pasuja :razz:
a kella chodzila w rozowej za szczeniaka i jak jej pokazalam zdjecie to miala na mnie focha :evil_lol:
ma czarna skorzana na dwor ale chce kupic rogza choc feminne bo ma brazowe oczy i bedzie jej pasowac :razz:

Posted

Mój ma tez ciemne oczy takie pół brąż-pół czarny:shake:
ale różowy zdecydowanie nie pauje i do koloru oczy i sierści
a najczęściej po prostu z mojego upodobania ma wszystkie akcesoria zielone lub niebieskie

Posted

Patikujek napisał(a):
Mój ma tez ciemne oczy takie pół brąż-pół czarny:shake:
ale różowy zdecydowanie nie pauje i do koloru oczy i sierści
a najczęściej po prostu z mojego upodobania ma wszystkie akcesoria zielone lub niebieskie

mam zielonego rogza ale pies nie lubi w nim chodzic bo owady przyciaga zielen a on sie boi owadow :evil_lol:
niebieskich mam kilka uwazam ze do szarej siersci pasuja najlepiej :diabloti:

Posted

Mój też lata goły po domu ;) Nie wiem po co miałby być w obróżce.

Generalnie trochę bez sensu się ta dyskusja zrobiła - ja szczerze mówiac nie kupuję nowych obróżek ze względu na możliwość zmoczenia innych - jeszcze mi się chyba nigdy nie zdarzyło , mój pies nigdy nie pływa (może na wakacjach ale też średnio chętnie) a obróżkę i tak zwykle ma tak ułożoną, ze jest pod sierścią, więc się specjalnie nie moczy. No i w ulewy rzadko wychodzimy - i mi i psu się nie podoba (chociaż kilka tygodni temu mieliśmy trening agility w ulewie i bardzo mu się podobało :evil_lol:)

Rozumiem jednak stanowisko właścicieli psów krótkowłosych oraz pływających :)

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Gops a po co im obroże w domu? Su rozebrana. Na działce tez - w razie czego sąsiedzi nie będą wiedzieli jaki mam numer telefonu jak Su zagryzie krowę:evil_lol:

zeby moc zlapac za nia jak cos bedzie chciala zbroic na przyklad np jak przychodza goscie czasami psu sie nie podobaja obroza jest bardzo przydatna ;) do domu maja takie zwykle zeby nie przeszkadzaly a mozna bylo zlapac w kazdej chwili :razz:

Posted

gops napisał(a):
zeby moc zlapac za nia jak cos bedzie chciala zbroic na przyklad np jak przychodza goscie czasami psu sie nie podobaja obroza jest bardzo przydatna ;) do domu maja takie zwykle zeby nie przeszkadzaly a mozna bylo zlapac w kazdej chwili :razz:

mój pies musi wpuścić do domu każdego kogo akceptuję ja, więc obroży nie używamy. Zostawiam w szelkach u znajomych jeśli jestem z psem - łatwiej się wyciąga myszkującego zaklinowanego psa z pod łóżka:diabloti:

Posted

gops napisał(a):

Ja wtedy wołam albo łapie "za całość ;)". Pudel mini duzy nie jest ;)

Posted

Słuchajcie, na pewno już wcześniej była mowa o podobnym problemie, ale... czy może istnieje jakaś piłka, coś do rzucania psu, co jest nie niezniszczalne (bo to chyba niestety niemożliwe...) ale przynajmniej bardzo trwałe? Mój pies rozbraja wszystkie piłki w godzinę, dzień czy dwa. Przestałam ostatnio kupować mu nowe, bo byłam bliska bankructwa, to zwinął jakimś dzieciakom piłkę do nogi z boiska i przytargał ją do domu. :evil_lol: Chciałabym jakąś piłkę do rzucania dla niego. Mamy frisbee i ringo, ale to nie to samo.

W sumie przepraszam, bo zrobiłam offa. Myślałam, że to temat o zabawkach. :D

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
są takie piłki hm bomerball? boomerball? jakoś tak chyba - lwy i nosorożce się nimi bawią, ale są też mniejsze wersje. Podobno niezniszczalne:cool3:

To nie jest na prawdę w ogóle śmieszne. :lol: Ja niedługo oszaleję. :lol: Borusek ładnie aportuje piłeczki i bawi się nimi, jednak czasem po prostu dobitnie widać, że zależy mu na zniszczeniu ich. :diabloti:

Posted

Ja mam piłki z Gappaya. Ostatnio suka się nad nią pastwiła przez 2 godziny :). Ta największa gappayowska najlepsza, bo pusta w środku i pies może pomlaskac sobie :).

Posted

Cimi napisał(a):
Ja mam piłki z Gappaya. Ostatnio suka się nad nią pastwiła przez 2 godziny :). Ta największa gappayowska najlepsza, bo pusta w środku i pies może pomlaskac sobie :).

Znaczy polecasz ją, czy nie? Bo ja już jakaś śnięta jestem. :roll: ;)

A o tych boomerach poszukam coś na necie. Dzięki za cynk. :) :)