BBeta Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='lolka75']oooo..... Bbeta czy piszac o wosku mialas na mysli ten do smarowania poduszek lap??? bo szukam ostatnio takiego:roll:[/QUOTE] Nie, miałam na myśl wosk do włosów (sierści) Quote
WildH Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Do smarowania poduszek łap może służyć gliceryna ;) . Quote
LeCoyotte Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 no to tak: -obroza skorzana czerwona + adresowka -obroza nylonowa czarna w zolto-pomaranczowe wzroki + adresowka -lancuszek polzaciskowy -obroza na kleszcze i pchly -flexi 5m czerwona tasma -smycz zwykla ok. 2m -2x smycz skorzana ok. 1.2m -kaganiec nylonowy -szelki do auta -szelki zwykle czarne -koc w aucie na tylnej kanapie -szampon dr Seidla dla szorstkowlosych -odzywka Hery -dywanik do kapieli w wannie -butelka na wode na spacery + mala miska -miska na jedzenie -miska na wode -grzebien metalowy -szczotka nylonowa -szczotka plastikowa -trymer -2x gumki na palce do trymowania -nozyczki zwykle -degazowki -maszynka do strzyzenia -2 maszynki reczne Hauptner niestety juz stepione -stol prawie-trymerski -gumowe zgrzeblo -prawie-kliker -target z antenki -inne akcesoria, ktore nie sa psa ale czasem uzyte;) np suszarka albo cos do cwiczen z klikerem -gwizdek -ok 30 zabawek w tym: ok 5 pilek, rozne szmatki z wezlem w srodku, kazda innego koloru (najlepsza rozowa;) ), nowa pilka ze sznurkiem do uzaleznienia od niej, roznego rodzaju sznurki-grube, cienkie, kolorowe, czarno-biale;), pluszowy misiek, kotek, gumowa piszczaca pomarancowa marchewka (ma ja od wieku 8tygodni :) - juz nie piszczy), piszczaca pilka z kolcami - jeszcze przerazliwie piszczy ;), 3 kosci z suszonej prasowanej skory -poslanie: dywanik+koc+stary sweter -recznik do wycierania psa po deszczu -maly recznik to wycierania brody po jedzeniu/piciu -ksiazeczka zdrowia -troche ksiazek o szkoleniu i rasach i chyba to wszystko, az sie przestraszylem ile tego (ok 70 rzeczy..) :D Quote
madziasto4 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Ach, zapomniałam: - maszynka do strzyżenia psów, plus nożyczki, grzebyk Quote
Marta i Wika Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='moniska']A i mam pytanko czy kogoś z was pies używał kantarka?[/quote] Ja używałam przez krótki czas dla Czarka. Tyle że ja uważam że kantarek to tylko tzw. management, czyli uniemożliwianie psu ćwiczenia się w nieprawidłowych zachowaniach, kiedy nie mamy czasu i możliwości z nim akurat ćwiczyć. I absolutnie nie zastępuje pracy z psem. Myślę że szczególnie dla dużego psa to czasem dobre rozwiązanie, jeśli ciągnie, rzuca się, skacze na ludzi. Quote
anetta Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 O co chodzi z tym tandemem? To ten dwójnik czy jeszcze coś innego? Quote
Szemrana Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Podstawową rzeczą w którą wyposażony jest mój pies jestem ja :evil_lol::evil_lol: Quote
Bogarka Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Hadar ma jedna smycz i jedna obroze dwie ringówki kaganiec materac miske a co do zabawek to znajdywane w czasie spaceru patyki i obecnie kasztany, jest u nas w domu kilka piłek tenisowych to mu zabieram do szkoły jedna. Quote
magia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Tak tandem to dwójnik czyli coś do czego z jednej strony przypina się jednego psa, z drugiej strony przypina się drugiego psa, a na środku przypina się siebie :) tzn smycz :). Jak dla mnie super sprawa jeżeli muszę się przemieszczać z dwoma psami na smyczy, ale do chodzenia na siku się nie nadaje bo jeden ciągnie drugiego i żaden się nie załatwi. zapomniałam: - saszetka na smakołyki - ringówka Quote
Moniskaa Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 U mnie kantarek nie pomógł :placz: Mój pies za bardzo jest szalony na smyczy.... :diabloti: Quote
Madzik93 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Smycz parciana czerwona indianska Smycz parciana niebieska w łapki i kostki Smycz flexi niebieska Obroza parciana niebieska w łapki i kostki Obroza skórzana brązowa Obroza skórzana czerwona Obroza parciano zaciskowa (sama robiłam) Szelki niebieskie w kostki z Froga Szelki czerwone indianskie Rękawica gumowa Szczotka z gęstym włosiem Szczotka dwustronna Grzebien metalowy z gestymi zebami Grzebien matalowym z rzadkimi zębami Pęsetka do wyciągania kleszczy Obcinaczka do pazurów 1 Piłka Ręczniki (chyba ze 3 czy 4) Kocyki (tez cos kolo tego ile reczników) 4 miski ( 2 plastikowe średnie, 1 bardzo twarda plastikowa na wode w kostki i jedna mała podrózna) Szampon Kostki na zeby Cała reklamówka próbek karm +smakołyki+ puszeczki :) Quote
lolka75 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Maxina posiada:cool3:: szeleczki sztuk 2 (niebieskie w kwiatki Rogza i rozowe dziecinne) smycz parciana sztuk 2 (niebieska , i rozowa dziecinna;)) obroza Rogz w serduszka smycz flexi rozowa summertime ringowka czarna miski: jedna metalowa, jedna plastikowa Acany, jedna ceramiczna i jedna wielgachna z wywijanym brzegiem na wode (bo mloda lubi bawic sie miska z woda i zaczepia pazurkiem zeby sie wylewalo, a w tej misce rant jest wywiniety do srodka i nie wyleje:eviltong:) szampony: All system jeden bardzo delikatny jakby sie wytarzala czy cos, a drugi juz taki pielegnacyjny dla bialych psow, krople do przemywania oka (ktore nic nie daja a pod oczkiem dalej sunia ma brzydki zaciek:placz:) szczotka do wyczesywania podszerstka, szczotka do suszenia kudlow, i grzebien metalowy. zabawki: kaczka piszczaca dluga, aport czerwony hantla, pluszaki z wyprutymi wnetrznosciami:diabloti:, pileczki tenisowe i rzucak do nich, kong, pilka na sznurku, sznurek z wezlami....i kilka innych o ktorych teraz nie pamietam:eviltong:. legowisko ponton w niebieskozielona krateczke (sliczne, tylko ze Maxina nie chce w nim spac:shake:, woli twarda podloge), I to chyba wszystko...moze nie wiele tego ale Maxinka jest z nami dopiero dwa miesiace:p. Quote
NightQueen Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Wyposazenie mojej suczki Moli 1. Obroże - sztuk 5. Jedna parciana w kolorach teczy, druga czerwona aksamitna z "diamencikami", trzecia skora rozowa z bialymi kwiatami, czwarta skora biala, piata hilton rozowa z koscmi jestem zakupoholiczką chyba 2. Smycze - sztuk 4 - parciana zolta, flexi mini de lux 3m- rozowa, parciana w kolorach teczy (do kopletu), hilton (do kompletu), 3. Szelki - szt. 1 jak narazie :D zwykle niebieskie blehh :D potrzebne byly od zaraz wiec kupilam w zle zaopatrzonym zoologicznym 4. Miseczki - plastikowa czerwona, plastik podwojny zielony, plus jedna metalowa 5. ciastka ktorycz nie je tylko sie nimi bawi 6. Spanko - ponton z futerkiem plus moja sofa :D 7. Salon Piękności: - szampon z olejkiem norkowym - odżywka w sprayu do rozczesywania - grzebień gęsty do rozczesywania - szczotka z kulkami -grzebien filcak 8. Zabawki : - kiełbaski -pilki sztuk 6 -pluszak kaczuszka -kolo -kostki -wezly 2 -jezyk -kosc gumowa -winylowy i piszczacy hantel -patyczk gryzaki -ring 10. Kocyk, reczniki, poduszki 11. Pieluszka z ktora spi :D Quote
Arlene Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 A więc Nusia ma w posiadaniu: - smycz automatyczną czerwoną linkową Fexi, - smycz zieloną żakardową treningowa 1m, - smycz pomarańczową w serduszka Muscat (co z tego, że kocia :evil_lol:) 1m, - smycz szeroka czarna PolKarm (dostana na wystawie za nico :cool3:) 1m, - smycz szeroka czarna pdo przypinania, np. do paska spodni 1m, - szelki typu szroki czerwone Karlie, - szelki pomarańczowe w serduszka Muscat, - szelki czerwone żakadowe (tzw. alpejskie rusztowania :lol:), - obroża czerwona z ekoskórki, - obroża zielona żakardowa, - obroża czerwona z cyrkoniami, - adresówka metalowa Trixie, - adresówka metalowa w kształcie kostki Trixie, - adresówka plastikowa Trixie, - bandanka z MP ;), - sweterek beżowy na chłody, - sweterek biało-różowy -||-, - sweterek biały w różowe i fioletowe paseczki -||-, - miska metalowa na wodę, - miska metalowa na karmę, - miska plastikowa koloru morskiego ;), - miska plastikowa zielona, - podkładka pod miski, - kliker w postaci zakrętki z napoju Frugo :lol:, - target w postaci anteny ładniutkiej srebrnej z radia :cool3:, - saszetka na treserki, - szczoteczka do zębów Gimborn, - pasta do zębów Gimborn, - gilotynka do pazurków Trixie, - ręczniczek czerwony z Pedigree, - szczotka dwustronna druciano-włosiana Trixie, - szczotka dwustronna druciano-włosiana TetraPet, - grzebień dwustronny o różnym rozstawie zębów TetraPet, - rękawica do szczotkowania i nabłyszczania sierści TetraPet, - szampon Dr Seidel Champion 2w1, - legowisko czerwone w krateczkę, - transporter szaro-zielony, - kocyk różowo-biały, - piłeczka niebieska, - sznur różowy, - sznur różowy bardziej zmasakrowany :lol:, - węzełek ze sznurka pomarańczowego, - żółta gumowa bawusia, - misio Jednooki Joe w dwóch częściach, - pluszowa lala Wendy... To pewnie nie wszystko - z pewnością o czymś zapomniałam ;) Quote
goldenka245 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Aaa... zapomniałam... mamy bandankę z mojego psa i Dogomaniacką niebieską,która kiedyś szyła sheltomaniak bodajże ;) Quote
Ewa_17 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 a wiec moj beaglak posiada ;) - obroza na klips x2 + adresowki - obroza skorzana - smycz automatyczna flexi - smycz parciana, przedluzana - smycz skorzana - kaganiec sztuk 2 (metalowy+nylonowy) - pas+szelki samochodowe - mata samochodowa - misek sztuk 5 (dwie metalowe+3 plastiki) - 2 poidla przenosne na wode - zaczepka do roweru trixi - klickier - aport z juty - linka szkoleniowa 10m - gwizdek ultradzwiekowy - saszetka na smaczki - szczotka+pasta do zebow - gumowa rekawica - szczotek i grzebieni sztuk 3 - obcinaczki do pazurow - poslanie plastikowe+kocow sztuk 2 - zestaw szamponow jhonsos baby sztuk 3 :evil_lol: - chusteczki nawilzajace nivea (odwieczny towarzysz spacerow z moim brudasem :roll:) - zabawki (sznurki, pilki, piszczalki.......niezliczone ilosci :cool1:) Quote
ewelinabuck Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 a wiec tak: Buck: obroze: 2 obroze Rogz 1 obroza z chusteczka 1 obroza w łapki 1 obroza lancuszkowa 1 obroa polzaciskowa ozdobna wlasnej roboty 1 obroza ManMat 1 obroze we wzorek indianski 1 obroza polzaciskowa bardzo miekka firmy nie pamietam 1 bandanka z MP smycze: 1 smycz pleciona warkocz ze sznura 1 smycz pleciona z tasmy 1 smycz skorzana 1 smycz lancuszkowa 1 smycz w lapki 1 smycz w indianskie wzorki 1 smycz ManMata 1 smycz z ManMata z amortyzatorem szelki: 2 pary szelek w inianskie wzorki 1 uprzaz z ManMata liny: 8 m linka i kaganiec Halti miski: 2 miski metalowe 4l i 2.8l 1 miska plastikowa 4 l 2 male miski plastokowe Chaps obroze: 1 obroza BOBO 1 obroza Rogz 1 obroza lancuszkowa 1 obroza polzaciskowa firmy nie pamietam 1 obroza w indianski wzorek 1 obroza we wzotek TATOO 1 obroza zwykla tasmowa 1 obroza polaciskowa domowej roboty 1 obroza skorzana 1 bandanka z MP smycze: 1 smycz lancuszkowa 1 smycz w indianskie wzorki 1 smycz domowej roboty 1 smycz BOBO 1 smycz flexi 1 smycz tasmowa 1 smycz tasmowa w lapki szelki: 1 szelki HANA DOG 1 szelki w indianskie wzorki i kaganiec materialowy ubranko polarowe domowej roboty miski: 2 miski metalowe 2 miski plastikowe wspolne: 1 zgrzeblo takie piłkowe 2 grzebienie gesty i rzadki 2 szczotki z takimi szpikulcami zabawki( sznurki,maskotki,pilki i jeszcze inne cud aniewidy) szampon to tutaj rozne suchy szampon firmy TRXIE kliker mam nadzieje ze nic nie pominelam chociaz watpie ..kolekcja caly czas sie poszerza;) Quote
Sonika Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 My posiadamy: - 3 obroże - łańcuszek zaciskowy - 3 smycze - flexi Giant - 10 m linkę - szelki samochodowe - kaganiec nylonowy(naleziony i nieużywany) - kaganiec skórzany - pojemnik na 15 kg karme - dwie miski, plastykową i metalową - podkładkę pod miski - saszetka na smakołyki - dwa szampony hery - płyn do czyszczenia uszu - pasta do zębów i szczoteczka - pinceta do wyciągania kleszczy(nie używam jej, łatwiej mi ręką te badziewia wyciągac) - szczotka - grzebień - 2x ochraniacz na skaleczoną łapę - 2x frisbee - metalowy koziołek - wyrzutnia do piłek tenisowych - bandanka MP - plus okolo 30 zabawek wszelkiej maści, czyli piłki, liny, niepiszczące gryzaki, piłki tenisowe itp. itd. W planach mam dwie obroze, dwie smycze, szelki i rękawice econetti. :eviltong: Quote
BBeta Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Zapomniałam o paście do zębów dla psów i szczoteczce :cool3: Quote
Rybc!a Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, jak mamy tego dużo! :-o Najpierw Zuzia... - gąbkowe legowisko+ 3 koce + 2 poduszki - pluszaki- miś z wyrwaną głową, słoń bez trąby i małpa bez ogona. - 4 obroże- parciana, a'la skórzane, metalowa - 2 smycze- parciana, automatyczna Flexi do 25 kg - 4 miski- dwie porcelanowe, dwie plastikowe - podkładkę pod miski - szampon dr.Seidla - pasta do zębów i szczoteczka - szczotka - frisbee - ok.10 pałętających się po mieszkaniu piłeczek tenisowych - bandanka EUKANUBA - adresówka - ręczniczek czerwony z Pedigree - tabletki na... nieświeży oddech - kości prasowane - cała walizka przysmaków- paseczki, kabanosy, ciasteczka Nic mi już nie przychodzi do głowy... :roll: Quote
dunia77 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 BBeta napisał(a):Zapomniałam o paście do zębów dla psów i szczoteczce :cool3: A to podstawa :lol: A jak tam Twój psiun z myciem zębów? Chętnie czy nie bardzo? Quote
aga_beta Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 BETA - 5 smyczy( 2 czerwone, 2 niebieskie, flexi) - 8 obróżek( 3 czewone skórzane, 2 czerwone parciane, niebieska, bandanka, łańcuszek) - 2 miski - ubranko - szampon - 2 grzebienie - trymer - gumowa szczotka - 4 legowiska - 8 kocyków - ok. 10 zabawek - 3 pęsety do kleszczy - wyciagacz do kleszczy - obcinacz do pazurów LULA - 1 smycz - 1 obroża - 1 kolczatka - 3 legowiska - 2 szczotki - szampon - 4 kocyki - 2 miski - 1 ręcznik - ok. 12 zabawek - kaganiec SABA - 1 smycz - 1 łańcuszek - 1 kolczatka - 2 legowiska - 2 szczotki - 4 miski - 5 kocyków - szampon - ręcznik Quote
BBeta Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 dunia77 napisał(a):A to podstawa :lol: A jak tam Twój psiun z myciem zębów? Chętnie czy nie bardzo? Zdecydowanie nie bardzo, ale jak musi to siedzi. Tyle, że potem chodzi pół dnia obrażona :diabloti: Quote
ewelinabuck Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 wlasnie ja tez zapomnialam o pascie i szczotecce;);););) Quote
Madzik93 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Do mojego wyposarzenia doszła rogzowa obroza i za kilka dni dojdzie adresówka :) Quote
Recommended Posts