Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurde....nawet nie wiecie jak mi jest jej szkoda...stoi co sobotę...patrzy się, z tymi rozciapirzonymi uszami wygląda komicznie...:loveu: nawet myślałam z mamą żeby ją w te wakacje wziąć...może...tylko to dopiero w wakacje...:razz:

Posted

Niestety w niepolomicach fuull , na luzycka juz nie wozimy psow ,wszystkie stamtad zabralysmy bo tam dbali jak w olkuskim schronisku , by moze jest w wieliczce bo tam jest duzo miejsc ale ja tam nie dojeżdzam ,a zeby wziasc psiaka trzeba sie nim opiekowac wiec nalezalo by napisac do dziewczyn Karusiap, Agag, Jagenka lub innych z wieliczki czy nie zaopiekowaly by sie Ewka oczywiscie oplate hotelik byla by na waszej glowie bo kazda z nas ma w hotelu psy uratowane z naszego schroniska lub z ulicy .
Jezeli one nie wyraza zgody , zabukuje miesjsc w niepolomicach ale tak jak napisalm wyzej musialy by byc zgwarantowane pieniazki na hote, a u nas jest to kwota 15 zl za dobe dla wolontariusza. + ewn.koszty leczenia.

Ja nie rozumiem dlaczego schronisko nie chcialo wydac Ewy bo miala jakies klopoty zdrowotne ,u nas chetnie daja psiaki stare ,schorowane bo wiedza ze najlepszy schron nie zapewni im indywidualnej opieki.Ewa ma malo czasu ,czy chca zeby tam skonala .:shake:

Posted

Dziewczyny,jeżeli to aktualne,to ja też prowadzę taki mini-hotelik.Mam wolną jedną budę,solidnie ocieploną.Jakby co,to pytajcie.Mieszkam w Sochaczewie,także transport praktycznie za pare groszy,bo to jest 50km od Wawy,no i blisko w odwiedziny;)
Ale jeżeli Zonia miałaby Ewcię wziąźć w wakacje,to nie ma sensu jej ruszać ze schronu,bo ona czuje sie tam jak w domu i takie "wedrówki"po ludziach niekoniecznie byłyby chyba dla niej dobre.

Posted

Renata5 napisał(a):
Dziewczyny,jeżeli to aktualne,to ja też prowadzę taki mini-hotelik.Mam wolną jedną budę,solidnie ocieploną.Jakby co,to pytajcie.Mieszkam w Sochaczewie,także transport praktycznie za pare groszy,bo to jest 50km od Wawy,no i blisko w odwiedziny;)
Ale jeżeli Zonia miałaby Ewcię wziąźć w wakacje,to nie ma sensu jej ruszać ze schronu,bo ona czuje sie tam jak w domu i takie "wedrówki"po ludziach niekoniecznie byłyby chyba dla niej dobre.

Mysle ,ze to dobry pomysl z tym hotelem,a do wakacji jest jeszcze bardzo dlugo ,czy ktos zagwarantuje ze Ewcia wczesniej nie odejdzie .Chyba lepiej zeby jedank poznala inne zycie ,ze ktos sie nia opiekuje i ze ja kocha bo rozumiem ze w tym hoteliku bedzie miec dobra opieka ,taka domowa jak to jest mini hotelik ,a to jest wazne.

Posted

Nie mam kojców,Ewcia chodziłaby sobie luzem po podwórku.Mam jeszcze jedną starszą tymczasowiczke na podwórku,także byłoby im raźniej.W domu mam jeszcze 6 psów(2 swoje +4 tymczasowiczki)Wszystkie tymczasowe psiaki są z dogomanii i mają swoje wątki

Posted

zonia napisał(a):
hehe...to byłby mój piąty pies....:roll: ciekawe co sobie sąsiedzi pomyślą...:evil_lol::zly7:

Zoniu..ale od kiedy ewentualnie Ewcia poszlaby do Ciebie???Bo ja zrozumiałam ,że latem..??:oops:Ale chyba coś przeoczyłam????:oops:

Posted

nO TO W TAKIM RAZIE TEŻ JESTEM ZA umieszczeniem Ewci do tego czasu w tym mini hoteliku...to Staruszka...niechby juz mogła zaznac innego życia niż schronisko...hotelik to będzie takie małe preludium..ale zawsze coś...:oops:

Posted

gonia66 napisał(a):
nO TO W TAKIM RAZIE TEŻ JESTEM ZA umieszczeniem Ewci do tego czasu w tym mini hoteliku...to Staruszka...niechby juz mogła zaznac innego życia niż schronisko...hotelik to będzie takie małe preludium..ale zawsze coś...:oops:

A ja nie koniecznie za tym jestem...Do marca/kwietnia jest niewiele czasu.Chyba nie ma sensu robić Ewci wodę z mózgu po tylu latach spedzonych w jednym miejscu.Ona schronisko uwaza za swój dom i ciagac ja co chwila gdzies,to chyba nie jest dobry pomysł...no ale to tylko moje zdanie:roll:

Posted

Nie wiem..nie znam dobrze sytuacji...nie wiem jak Ewunia odbiera schronisko..jak się w nim czuje...o tym to już pewnie zadecydują jej Opiekunowie z dogo...i my sie każdej ich decyzji podporzadkujemy- bo przeciez One znają Ewunie najlepiej i najlepiej też wiedzą co jest dla Ewuni dobre:lol:

Posted

gonia66 napisał(a):
Nie wiem..nie znam dobrze sytuacji...nie wiem jak Ewunia odbiera schronisko..jak się w nim czuje...o tym to już pewnie zadecydują jej Opiekunowie z dogo...i my sie każdej ich decyzji podporzadkujemy- bo przeciez One znają Ewunie najlepiej i najlepiej też wiedzą co jest dla Ewuni dobre:lol:

No dokładnie...decyzja należy do dziewczyn,bo one znają Ewcie najlepiej;)

Posted

Renata5 napisał(a):
A ja nie koniecznie za tym jestem...Do marca/kwietnia jest niewiele czasu.Chyba nie ma sensu robić Ewci wodę z mózgu po tylu latach spedzonych w jednym miejscu.Ona schronisko uwaza za swój dom i ciagac ja co chwila gdzies,to chyba nie jest dobry pomysł...no ale to tylko moje zdanie:roll:

Zagadzam sie z Toba. Na dwa miesiace to nie ma sensu. Kazde nowe miejsce dla psa to stres. Jesli naprawde Zonia wezmie Ewke koncem marca lub w kwietniu, to lepiej zeby Ewka poczekala w miejscu, ktore dobrze zna...

Posted

gonia66 napisał(a):

tez tak uwazam...nowe miejsce,pewnie stres,ale jednak,czlowiek,zainteresowanie,bezpieczenstwo....