Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasze Piotrkowskie schronisko współpracuje z fundacją Hundehilfe oni pomagają psom, które mają znikome szanse na adopcje. Poprzednim razem została adoptowana Pysia , która po operacji nowotworu zmarła jej właścicielka bardzo po niej rozpaczała więc mogę spytać Beate czy nie zainteresowała by się Ewą. Dajcie tylko znać czy taka adopcja wchodzi w gre.

Posted

Ok, jeżeli tak to będę potrzebowała informacji jak zachowuje się w stosunku do ludzi i innych psów itd. musi też mieć chip ale to chyba nie było by problemem gdyby znalazł się domek.

Posted

Dziękuję za zaangażowanie, taka adopcja chyba wchodzi w grę, ale w sobotę się jeszcze zapytam i dam wam znać;) To odliczamy dni do soboty:cool3:

Posted

Chip to nie problem, do psów zachowuje się obojętnie tak samo jak do ludzi. Przez tyle lat przebywania w schronisku żyje w swoim świecie(jak dziecko autystyczne) Nie wykazuje entuzjazmu w kontakcie z człowiekiem ale z obserwacji podczas spacerów widzimy że widząc nas chce wyjść na spacer i widzimy że jest bardzo szczęśliwa. Myślę że jak by trafiła do kochającego domu widok merdającego ogona z radości do człowieka byłby częsty.

Posted

Ja też poczekam w takim razie do soboty i jak będzie coś wiadomo to wtedy będę działać. Podajcie też jej wiek i w jaki sposób trafiła do schronu czy może jest tam od urodzenia :-(:shake:?

Posted

Zagraniczna adopcja owszem - ale musi byc kontakt i fotki z nowego domu, bo jest wiele kontrowersji na dogo wokol niemieckich adopcji...

Co to hoteliku, to jak widzicie Foksia i Dzekus moze zalatwic, ale potrzebujemy finansowych deklaracji... Ja moge dawac 100 zl miesiecznie... A wy? (chyba juz z reszta o to pytalam, musze przeszukac w watku)...

Wiec mamy dwie opcje, co robimy?

SUNIA NIE MA JUZ CZASU CZEKAC...

Posted

Noi właśnie nie wiem, bo jak sie okaze ze to np za miesiac Ewa jedzie i ktos bedzie musial ja wziasc na jakis czas przed wyjazdem np na miesiac to dorzuce wiecej, ale nie wiem czy dam rade placic 50 zł co miesiac.

Posted

[quote name='Sabina02']Zagraniczna adopcja owszem - ale musi byc kontakt i fotki z nowego domu, bo jest wiele kontrowersji na dogo wokol niemieckich adopcji...

Właśnie dlatego każdy pies który opuszcza Polskę ma chip i wtedy wiadomo co się dzieje z psem . Na Dogo są dwa psy które pojechały do Niemiec z fundacją Hundehilfe: Gizmo i Fuko.

Posted

[quote name='dorotikus']Właśnie dlatego każdy pies który opuszcza Polskę ma chip i wtedy wiadomo co się dzieje z psem . Na Dogo są dwa psy które pojechały do Niemiec z fundacją Hundehilfe: Gizmo i Fuko.[/quote]

Chip niestety nie jest gwarancja tego ze bedziemy miec jakiekolwiek wiadomosci o psie... :shake:

A czy jest kontakt z Gizma i Fuka obecnymi wlascicielami?

Posted

Sabino akurat ja oda przypadki znam-było wiele kontrowersji w przypadku Gizma-ma wydłubane oczy:shake:a znalazł superowy domek, a dzisiaj oglądałam foty Fuko-tez jest już dziadziusiem, ja osobiście jestem za, mieszkam blisko granicy i się naoglądałam jak tam psiaki mają; zaangażowanie dorotikus i te dwa przypadki świadcza na korzyść, zaraz wkleje tutaj oba linki do watków.

Posted

Z ta fundacją współpracują tez inni dogomaniacy i są bardzo zadowoleni
wątek Fuko: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105229[/URL]
watek Gizma: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105051[/URL]

Chyba najlepiej jest przeczytać i samemu podjąć decyzje, do niczego nie namawiam, ale czas działa przeciw Ewie, a tak możemy jej dac szansę na spokojne życie wśród ludzi

Posted

Ja rozumiem obawy ale fundacja Hundehilfe współpracuje również ze schroniskami z Pabianic , Bełchatowa i naszym z Piotrkowa. Są też inne ale już nie pamiętam skąd ( jeżeli to się przyda to się dowiem). Ich działalność nie ogranicza się tylko do adopcji psów ale pomagają psom które zostają w schronie. Kupują budy i specjalne „dywaniki” do bud , szczepionki ,dokładają się do kosztów operacji i leczenia psów. W przyszłym miesiącu przyjadą i zamontują miski przy każdej budzie, dzięki ich pomocy będziemy też mieć szpitalik .Wiem od Beate że w Polsce jest pani z Niemiec , która adoptuje tylko stare psy ( fundacja też jej pomaga) więc może zainteresowała by się Ewą .

Posted

magdyska25 napisał(a):
Widzę że u Ewci się wszystko zmienia....trzymam kciuki za jej dalszy los...mam nadzieję że już niedługo znajdzie swoje miejsce na Ziemi:p

Ja też:razz:, Zoniu czy juz cos wiadomo?