magdyska25 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 ........no niestety.......tam panuje taka "zasada"........pies "leczony"= pies nie do adopcji.......:razz: Quote
Cekinka13* Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Mógłby ktoś podać mi nr konta, na które można wpłacić pieniążki zebrane na bazarku dla Ewci? Quote
Kanzaj Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 magdyska25 napisał(a):........no niestety.......tam panuje taka "zasada"........pies "leczony"= pies nie do adopcji.......:razz: Myślę, że wszystko jest do załatwienia, trzeba tylko trochę desperacji ! Quote
magda z. Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 strasznie szkoda, bo też podzielam zdanie Sabiny, że w hoteliku u Murki, szybciej by to się wyleczyło. Quote
magda z. Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Cekinka13* napisał(a):Mógłby ktoś podać mi nr konta, na które można wpłacić pieniążki zebrane na bazarku dla Ewci? trzeba podjąć jakoś grupowo decyzję co z tymi pieniędzmi, czy odłożyć żeby czekały na Ewcię, czy na innę psinę przekazać:roll: Quote
lovefigaro Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Do góry Ewcia..:-( Dziewczyny, czy to na prawdę taka beznadziejna sytuacja? Nikt nie pytał nigdy o Ewę? Kurczę, zabrałabym ją na tymczas, ale mój mąż sie nie zgodzi, bo Ewunia nie jest chyba taka mała.. Jedyne, co mogę zrobić, to porozklejać jej ogłoszenia w Poznaniu, choć to też chyba bez sensu, skoro Ewa jest w Warszawie.. Wątpie, że ktos sie pofatyguje tak daleko..:shake: Quote
magda z. Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 nigdy nie wiadomo, a to nie taka wielka odległość, dużo osób na tej trasie jeździ tylko kwestia czy Ewcia zakończy szybko rekonwalescencję z łapką, żeby się nie okazało, że ona już przypisana na stałe do schronu:shake: Quote
zonia Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 Porozklejać, porozklejać:D:D:D Jedni Państwo po Zuzię(moją, też z Palucha) przyjechali aż z Gdańska...:cool3: Quote
Cekinka13* Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Jak komuś zależy to przyjedzie na drugą stronę świata... :p Quote
Sabina02 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Tak, tylko zeby schronisko znowu nie szukalo powodow do nie wydania psa...:mad: Quote
magdyska25 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 to wtedy tylko kij w rękę i zatłuc każdego kto stanie na drodze....:mad:.....tak na serio myślę że ludzie pracujący w schronisku powinni kierować się rozumem...Ewa nie ma 1 miesiący ale 11-12 lat.....nie wie co to prawdziwy dom.......jeżeli taki się znajdzie.....nie powinni robić scen.....tym bardziej jeżeli będzie to osoba odpowiednia, odpowiedzialna...... Quote
magda z. Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 tez mi się tak wydaje, ale jakby się nim kierowali to by może wydali Ewcię teraz, przecież to dla takiego psa jak ona ogromna szansa, a leczenie stawów może trwac i trwać:roll: Quote
lovefigaro Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 magda z. napisał(a):tez mi się tak wydaje, ale jakby się nim kierowali to by może wydali Ewcię teraz, przecież to dla takiego psa jak ona ogromna szansa, a leczenie stawów może trwac i trwać:roll: A jaka jest w ogóle gwarancja, że oni będą ja tam leczyć.. Brałam ostatnio psa ze schroniska, który również był "w trakcie leczenia".. Jak się okazało u mojego weterynarza, ten pies nigdy nie otrzymał żadnej pomocy:shake: TAk, czy inaczej, wydaje mi się (przynajmniej jest tak w niektórych schroniskach), że jeśli przyszły właściciel zdeklaruje się pisemnie, że będzie kontynuował leczenie we własnym zakresie to nie powinno być problemów z wydaniem psa.. Powinni się cieszyć, że ktoś decyduje się na zabranie psa, który wymaga leczenia.. Tym bardziej, że to nie jest przecież żadna poważna zakaźna choroba..:roll: Quote
magda z. Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 zgadzam się, może Zoniu cos pokombinujemy, a w między czasie zwolni sie miejsce u Murki? Quote
magdyska25 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Zonia do piątku nie ma dostępu na dogo......Ewcia nadal czeka..... Quote
Cekinka13* Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Co mam zrobić z kasą zebraną na Ewcię? Wpłacić na innego psa? Bo nie lubię trzymać długo u siebie nie moich pieniędzy... Quote
magda z. Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Cekinka13* napisał(a):Co mam zrobić z kasą zebraną na Ewcię? Wpłacić na innego psa? Bo nie lubię trzymać długo u siebie nie moich pieniędzy... Dziewczyny musimy jakoś zdecydować grupowo-może niech każdy wpisze propozycje i obmyślimy co z takasą zrobić Quote
Cekinka13* Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Jeśli Ewunia ich nie potrzebuje, to chciałabym oddać je mojej koleżance- ma 4 psy z ulicy i ciężką sytuację finansową, pomogam jej w utrzymaniu czworonogów... pieniądze oczywiście na owe utrzymanie. Ale oczywiście decyzja należy do Was. Quote
Cekinka13* Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 To jak, mogłabym oddać jej te pieniądze? Bo jutro jadę do niej. A Ewcię podnoszę. :) Quote
magda z. Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Cekinka13* napisał(a):To jak, mogłabym oddać jej te pieniądze? Bo jutro jadę do niej. A Ewcię podnoszę. :) moim skromnym zdaniem tak:) Quote
zonia Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Ja uważam że możesz dać;) Hop Ewka na górę! Wczoraj niunia wyszła na spacer, tylko krótki bo się zmęczyła i jeszcze słońce...za dużo nie zjadła...coś tam z makaronu wyskubała(chyba mięso...:evil_lol:) Oto zdjęcie naszej ślicznej niuni: Quote
Cekinka13* Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Koleżnka bardzo dziękuje! A Ewcia... cudo :loveu:. Quote
Recommended Posts