Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdyska25 napisał(a):
........no niestety.......tam panuje taka "zasada"........pies "leczony"= pies nie do adopcji.......:razz:

Myślę, że wszystko jest do załatwienia, trzeba tylko trochę desperacji !

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Mógłby ktoś podać mi nr konta, na które można wpłacić pieniążki zebrane na bazarku dla Ewci?

trzeba podjąć jakoś grupowo decyzję co z tymi pieniędzmi, czy odłożyć żeby czekały na Ewcię, czy na innę psinę przekazać:roll:

Posted

Do góry Ewcia..:-(
Dziewczyny, czy to na prawdę taka beznadziejna sytuacja? Nikt nie pytał nigdy o Ewę? Kurczę, zabrałabym ją na tymczas, ale mój mąż sie nie zgodzi, bo Ewunia nie jest chyba taka mała.. Jedyne, co mogę zrobić, to porozklejać jej ogłoszenia w Poznaniu, choć to też chyba bez sensu, skoro Ewa jest w Warszawie.. Wątpie, że ktos sie pofatyguje tak daleko..:shake:

Posted

nigdy nie wiadomo, a to nie taka wielka odległość, dużo osób na tej trasie jeździ
tylko kwestia czy Ewcia zakończy szybko rekonwalescencję z łapką, żeby się nie okazało, że ona już przypisana na stałe do schronu:shake:

Posted

to wtedy tylko kij w rękę i zatłuc każdego kto stanie na drodze....:mad:.....tak na serio myślę że ludzie pracujący w schronisku powinni kierować się rozumem...Ewa nie ma 1 miesiący ale 11-12 lat.....nie wie co to prawdziwy dom.......jeżeli taki się znajdzie.....nie powinni robić scen.....tym bardziej jeżeli będzie to osoba odpowiednia, odpowiedzialna......

Posted

tez mi się tak wydaje, ale jakby się nim kierowali to by może wydali Ewcię teraz, przecież to dla takiego psa jak ona ogromna szansa, a leczenie stawów może trwac i trwać:roll:

Posted

magda z. napisał(a):
tez mi się tak wydaje, ale jakby się nim kierowali to by może wydali Ewcię teraz, przecież to dla takiego psa jak ona ogromna szansa, a leczenie stawów może trwac i trwać:roll:

A jaka jest w ogóle gwarancja, że oni będą ja tam leczyć.. Brałam ostatnio psa ze schroniska, który również był "w trakcie leczenia".. Jak się okazało u mojego weterynarza, ten pies nigdy nie otrzymał żadnej pomocy:shake:
TAk, czy inaczej, wydaje mi się (przynajmniej jest tak w niektórych schroniskach), że jeśli przyszły właściciel zdeklaruje się pisemnie, że będzie kontynuował leczenie we własnym zakresie to nie powinno być problemów z wydaniem psa.. Powinni się cieszyć, że ktoś decyduje się na zabranie psa, który wymaga leczenia.. Tym bardziej, że to nie jest przecież żadna poważna zakaźna choroba..:roll:

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Co mam zrobić z kasą zebraną na Ewcię? Wpłacić na innego psa? Bo nie lubię trzymać długo u siebie nie moich pieniędzy...

Dziewczyny musimy jakoś zdecydować grupowo-może niech każdy wpisze propozycje i obmyślimy co z takasą zrobić

Posted

Jeśli Ewunia ich nie potrzebuje, to chciałabym oddać je mojej koleżance- ma 4 psy z ulicy i ciężką sytuację finansową, pomogam jej w utrzymaniu czworonogów... pieniądze oczywiście na owe utrzymanie. Ale oczywiście decyzja należy do Was.

Posted

Ja uważam że możesz dać;)
Hop Ewka na górę!
Wczoraj niunia wyszła na spacer, tylko krótki bo się zmęczyła i jeszcze słońce...za dużo nie zjadła...coś tam z makaronu wyskubała(chyba mięso...:evil_lol:) Oto zdjęcie naszej ślicznej niuni: