andzia69 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Sunia oszczeniła się w okolicach domu opieki społecznej - pod blachą okalającą stołówkę wykopała jamę. Bardzo broniła swoich maluszków, toteż każdego przechodzącego staruszka obszczekiwała głośno!!!! Oczywiscie zaczęło to przeszkadzać.... tu akcja łapania suni: A co do jamnisi - było ciężko...suka rzucała się z zębami w obronie maluchow...sedalin jej nie powalił wcale. Maluszki były w jamie, na dodatek to wszystko było przykryte blachą - trzeba było podkop zrobić. W końcu pomalutku, delikatnie pomagając sobie kijem i blokując atakującą sunię łopatą (którą zresztą też gryzla) wyciągnęliśmy 8 maluszków - 6 dziewczynek, 2 chłopców. Na samym końcu udalo nam się na chwytak złapać mamusię. Na rękach, pomalutku sunia się uspakajała - miała też obok 2 chłopczykow. W samochodzie sunia zmordowana przysnęła na rękach. No i to by było na tyle.... Czyli do adopcji będzie mamusia i 2 chłopczykow. Reszta dzieczynek niestety... sunia jest w budzie na dzialce..... nie wiem co będzie jak zrobią się chłodniejsze noce...maluszki mają ok. 7 -10 dni... A to zdjęcia suni i miejsca gdzie się oszczeniła - niestety na razie tylko takie: a tak broniła dzieci: zakładam jej wątek już teraz - moze znajdzie się jakiś domek tymczasowy albo chętni na mamusię i jej dzieci.... Maluszki teraz wyglądają tak: Bemolek: bylo tak... Violinek - bylo tak: a teraz: a mamusia: Quote
ewelinka_m Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 sunia taka biedna, noce coraz chłodniejsze :shake: Quote
andzia69 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 no i co będzie jak się znowu ktoś dowali, że trzymamy psa na tej działce???:-( Quote
DuDziaczek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 A nie dosc ze psa rtrzeba bedzie zabrac to jeszcze p.Ania przeciez podpisywala ze jak bedzie trzym,ala tam psyto jeje zabiora dzialke!!!! :-( Quote
halbina Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 niestety, suczka zbyt nerwowa... u mnie źle by się czuła... a szczeniaki za małe, żeby je matce zabierać... dziewczynki uśpiliście wszystkie? Quote
DuDziaczek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 halbionko kochana jakbysmy wszystkie uspilito by 2nie bylo :roll: Jest 2 chlopcow... sliczne!! :cool3: musielsmy ta 2 zostawic suniapo takich przezyciach jeszcze jej wszystkie dzieci zabrac to by sie nigdy nie oswoila... :shake: Quote
halbina Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 czekam na foteczki... suni i szczeniaków... sprawdzcie, jak reaguje na psy i koty, jeśli to możliwe... Quote
kika22 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Sunka jest na działce z innymi psiakami!;) Quote
andzia69 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [quote name='kika22']Sunka jest na działce z innymi psiakami!;)[/quote] ona nie jest z psami - ona siedzi sama.... Quote
andzia69 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Nie bylam na dzialce:shake: muszę się wybrać, żeby jej nowe zjęcia normalne porobić. Ona warczala i oszczekiwala bo bronila maluszkow... ja myślę, ze jak maluszki podrosną na tyle, ze zacznie od nich uciekac to przestanie się tak zachowywac...na pewno inaczej zaczęłaby się zachowywać, gdyby poczula się bezpiecznie, w domu.... Quote
kika22 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Andzia 69 ja myślalam, że jamnisia jest z innymi psiakami! Macie jakieś wieści o niej czy już się troszke uspokoiła? A może jakieś fotki! Mamusi i maluchów! Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Jamnisia dalej bardzo broni maluchów:shake::shake::shake: DuDziaczek ma z Ewelinką isć porobic zdjęcia.... Najlepszym rozwiązaniem byłby domek dtymczasowy...normalny - bo wtedy by poczuła się bezpiecznie i przestałaby sie tak zachowywać:placz: Quote
andzia69 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 czy ktoś jej wreszcie zrobi choć 1 fotkę????? jak mamy szukac domkow:placz::placz: Quote
ewelinka_m Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 andzia69 napisał(a):czy ktoś jej wreszcie zrobi choć 1 fotkę????? jak mamy szukac domkow:placz::placz: Ja bym poszła ale nie mam pojęcia gdzie to jest :shake: spytam jutro P.Ani może z nią pojdę Quote
andzia69 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 ewelinka_m napisał(a):Ja bym poszła ale nie mam pojęcia gdzie to jest :shake: spytam jutro P.Ani może z nią pojdę ona jest na dzialce na Tarnowskiej - tam, gdzie wcześniej byly psy! Quote
ewelinka_m Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 andzia69 napisał(a):ona jest na dzialce na Tarnowskiej - tam, gdzie wcześniej byly psy! Tylko ja tam jeszcze nie miałam okazji być :shake: ale dam radę coś wykombinuję ;) Quote
saga_86 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Tam samemu sie nie wejdzie:cool3:Kiedyś był klucz pod furtką w skrytce, ale ktoś go ukradł i pani Ania zmieniła kłódkę- kluczyk nosi ze sobą i chyba tylko ona jedna go ma:roll: Jeśli wam sie nie uda, to przejdę sie w niedzielę,chętnie bym z wami poszła w sobotę, ale niestety jestem zajęta Quote
ewelinka_m Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 saga_86 napisał(a):Tam samemu sie nie wejdzie:cool3:Kiedyś był klucz pod furtką w skrytce, ale ktoś go ukradł i pani Ania zmieniła kłódkę- kluczyk nosi ze sobą i chyba tylko ona jedna go ma:roll: Jeśli wam sie nie uda, to przejdę sie w niedzielę,chętnie bym z wami poszła w sobotę, ale niestety jestem zajęta Porozmawiam z P.Anią, ewentualnie Saga w niedzielę możemy razem podskoczyć tam :roll: Quote
ewelinka_m Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 saga_86 napisał(a):Ewelinko byłaś dziś u jamnisi? Byłyśmy razem z Patrycją (DuDziaczkiem) mamy mnóstwo zdjęć, zarówno mamusi jak i maluchów, są śliczne :loveu: z trudem ale udało się nam ją wyciągnąć:diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: choć łatwo nie było.. zdjęcia później, właśnie siedzimy z Patrycją i przeglądamy je ;) Quote
Recommended Posts