Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia oszczeniła się w okolicach domu opieki społecznej - pod blachą okalającą stołówkę wykopała jamę. Bardzo broniła swoich maluszków, toteż każdego przechodzącego staruszka obszczekiwała głośno!!!! Oczywiscie zaczęło to przeszkadzać....

tu akcja łapania suni:
A co do jamnisi - było ciężko...suka rzucała się z zębami w obronie maluchow...sedalin jej nie powalił wcale. Maluszki były w jamie, na dodatek to wszystko było przykryte blachą - trzeba było podkop zrobić. W końcu pomalutku, delikatnie pomagając sobie kijem i blokując atakującą sunię łopatą (którą zresztą też gryzla) wyciągnęliśmy 8 maluszków - 6 dziewczynek, 2 chłopców. Na samym końcu udalo nam się na chwytak złapać mamusię. Na rękach, pomalutku sunia się uspakajała - miała też obok 2 chłopczykow. W samochodzie sunia zmordowana przysnęła na rękach. No i to by było na tyle.... Czyli do adopcji będzie mamusia i 2 chłopczykow. Reszta dzieczynek niestety...

sunia jest w budzie na dzialce..... nie wiem co będzie jak zrobią się chłodniejsze noce...maluszki mają ok. 7 -10 dni...

A to zdjęcia suni i miejsca gdzie się oszczeniła - niestety na razie tylko takie:

a tak broniła dzieci:

zakładam jej wątek już teraz - moze znajdzie się jakiś domek tymczasowy albo chętni na mamusię i jej dzieci....

Maluszki teraz wyglądają tak:
Bemolek:
bylo tak...

Violinek - bylo tak:
a teraz:

a mamusia:

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halbionko kochana jakbysmy wszystkie uspilito by 2nie bylo :roll:
Jest 2 chlopcow... sliczne!! :cool3:
musielsmy ta 2 zostawic suniapo takich przezyciach jeszcze jej wszystkie dzieci zabrac to by sie nigdy nie oswoila... :shake:

Posted

Nie bylam na dzialce:shake: muszę się wybrać, żeby jej nowe zjęcia normalne porobić. Ona warczala i oszczekiwala bo bronila maluszkow... ja myślę, ze jak maluszki podrosną na tyle, ze zacznie od nich uciekac to przestanie się tak zachowywac...na pewno inaczej zaczęłaby się zachowywać, gdyby poczula się bezpiecznie, w domu....

Posted

Andzia 69 ja myślalam, że jamnisia jest z innymi psiakami!
Macie jakieś wieści o niej czy już się troszke uspokoiła?
A może jakieś fotki!
Mamusi i maluchów!

Posted

Jamnisia dalej bardzo broni maluchów:shake::shake::shake: DuDziaczek ma z Ewelinką isć porobic zdjęcia....

Najlepszym rozwiązaniem byłby domek dtymczasowy...normalny - bo wtedy by poczuła się bezpiecznie i przestałaby sie tak zachowywać:placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
czy ktoś jej wreszcie zrobi choć 1 fotkę????? jak mamy szukac domkow:placz::placz:

Ja bym poszła ale nie mam pojęcia gdzie to jest :shake:
spytam jutro P.Ani może z nią pojdę

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Ja bym poszła ale nie mam pojęcia gdzie to jest :shake:
spytam jutro P.Ani może z nią pojdę

ona jest na dzialce na Tarnowskiej - tam, gdzie wcześniej byly psy!

Posted

Tam samemu sie nie wejdzie:cool3:Kiedyś był klucz pod furtką w skrytce, ale ktoś go ukradł i pani Ania zmieniła kłódkę- kluczyk nosi ze sobą i chyba tylko ona jedna go ma:roll:
Jeśli wam sie nie uda, to przejdę sie w niedzielę,chętnie bym z wami poszła w sobotę, ale niestety jestem zajęta

Posted

saga_86 napisał(a):
Tam samemu sie nie wejdzie:cool3:Kiedyś był klucz pod furtką w skrytce, ale ktoś go ukradł i pani Ania zmieniła kłódkę- kluczyk nosi ze sobą i chyba tylko ona jedna go ma:roll:
Jeśli wam sie nie uda, to przejdę sie w niedzielę,chętnie bym z wami poszła w sobotę, ale niestety jestem zajęta

Porozmawiam z P.Anią, ewentualnie Saga w niedzielę możemy razem podskoczyć tam :roll:

Posted

saga_86 napisał(a):
Ewelinko byłaś dziś u jamnisi?

Byłyśmy razem z Patrycją (DuDziaczkiem) mamy mnóstwo zdjęć, zarówno mamusi jak i maluchów, są śliczne :loveu:
z trudem ale udało się nam ją wyciągnąć:diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
choć łatwo nie było..
zdjęcia później, właśnie siedzimy z Patrycją i przeglądamy je ;)