g_o_n_i_a Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [SIZE=3][SIZE=5]oto Neruś obecnie :loveu: śliczny jest !!! [SIZE=4][SIZE=4]nabiera ciałka i uwielbia zabawy z przynoszeniem kija :eviltong: i ganianie po wybiegu ......... [SIZE=4]podobno jest idealny w stosunku do dzieci jest bardzo opiekunczy [SIZE=3][SIZE=5]ma 5-6 lat "a gadatliwy sie zrobił gadatliwy ... Bidok mój ...... on bardzo by chciał do Człowieka..... dlatego tak sie skarzy jak musze na chwilke go zostawic samego na wybiegu ..... on bardzo chce do domu ... do swojego jedynego Pana... który bedzie sie nim interesował, opiekowal, zabieral na spacery i rzucal patyka..... szukał razem z nim w trawie, sciagał sie , bawil w chowanego ... a przede wszystkim bardzo mocno kochał i nie wyrzadzał bólu ..... Nerus to starsznie fajny chlopak ...... " Quote
Ulka18 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ojoj, kolejny dobus...do Mielca trafila sunia dobcia, w lepszym stanie niz Nerus :shake: Quote
ewatr Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Oj to prawda Nero to własciwie skóra powlekająca kosteczki :-( ale psiak jest zrównoważony i to jest ważne , lubi nowych ludzi , podbiegające psiaki go interesuja ale nie denerwują ....trawe jakby pierwszy raz na oczy zobaczył zjada ja nagminnie ..ktos mu zrobił wielką krzywde !!! A to fajny dobek :lol: Quote
ewatr Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Kontakt w sprawie adopcji: Schronisko " Kundelek " 35-322 Rzeszów ul. Ciepłownicza 3 tel. 0 510-170-787 mail do wolontariusza ewa@rsoz.org Quote
niufek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Temu to choc jedno szczescie przypisalo , wyladowal w Rzeszowie ,a nie jak niektore inne biedy. Quote
ewatr Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Neruś :-( jakbyscie widzieli jak on sie cieszy na widok zielonej trawy i duzego wybiegu .......nie wiedział w która stronę ma gonic i co robic bo wszytsko chciał robic naraz :-( Quote
Cambel&Megi Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Boże....widzisz to i nie grzmisz? :shake: Jaka bida... :( Quote
GoniaP Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 bardzo żal biedaka... tyle przeszedł :( No i zadaję sobie pytanie, po co dodatkowo ta kolczatka??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
ewatr Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='GoniaP']bardzo żal biedaka... tyle przeszedł :( No i zadaję sobie pytanie, po co dodatkowo ta kolczatka??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pytanie jak najbardziej na miejscu - tez jak tylko przyszedł to wszyscy sie uzalili nad dobciem i kazali kolczatkę zdjąc !!! Ale niestety pomimo wychudzenia psinka tak ciągnie , że niestety ale drobna kobieta / nie mowie o sobie ;)tylko o pracownicach / nie da rady go utrzymac :shake: ......... Quote
Magdalenkl Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Bylam i widzialam nero jest to pies bardzo mily garnie do ludzi gdy robilam zdjecia ciagle sie rwal do mnie :placz: Quote
dzodzo Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 daję go na stronkę adopcyjną dobków z kontaktem na schronikso, może tak byc? i ile mniej więcej ma lat? Quote
Klementynkaa Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 masakra, chudzina straszna, jak on przetrzyma schronisko? jak tylko uporam się ze zdjęciami to będzie na stronie ND :( Quote
aisaK Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Ile psisko ma lat? boszsz, jaki "człowiek" może do tego doprowadzić :( Quote
matinestka Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Neruś niestety okazał się kolejnym "przypadkiem " przekochających włascicieli .... serce mi zamarło gdy pierwszy raz go zaobczyłąm w shcronsiku .... normalnie nie mogłam uwierzyć ,... nie mogłam i nie moge...... Psinka wogole nie wykazuje potrzeby kontaktu z człowiekiem .. zreszta nie ma co sie dziwic.... na wybiegu nie zwraca na niego uwagi w ogole... nie zwraca uwagi nawet na inne psy .... pedzi jak szalony przed siebie... i zażera sie trawą.... Brawa dla kochających włascicieli ..... :siara: Pozostaje tylko mieć nadzieje, że sie przełamie Neruś ... i bedzie z człowiekiem wspólparcował na miare swoich mozliwosci zeby go zauważyc .... :bluepaw: Quote
Ulaa Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 On jest jak moja Sonia po schronisku (też dobka):placz: Zero zainteresowania ludźmi, bo ludzie są źli... a do tego nudni. Nic nie mogą ofiarować psu poza przykrościami... Ale z tego da się wspaniale wyprowadzić!! Trzeba z nim pracować, by nauczył się odnajdywać przyjemność we współpracy z człowiekiem - ale WYŁĄCZNIE pozytywne wzmocnienie, czyli kliker :cool3: Musi uwierzyć w siebie. Żadnej presji - nawet komendy są niewskazane. Jeśli on będzie jeszcze w schronie, to postaram się zabrać go na tymczas od listopada. Nic nie obiecuję, ale zobaczę co da się zrobić. Macie tam kogoś w Rzeszowie kto móglby z nim klikerowo poprawcować choćby 2-3 razy w tygodniu? Albo codziennie np po 15 min? Quote
ULKA12 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 A wiadomo coś bliżej kto Go tak urządził? Przecież żeby tak zagłodzić psa to trzeba Go nie karmić chyba z miesiąc:mad: Quote
Cambel&Megi Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='Ulaa']On jest jak moja Sonia po schronisku (też dobka):placz: Zero zainteresowania ludźmi, bo ludzie są źli... a do tego nudni. Nic nie mogą ofiarować psu poza przykrościami... Ale z tego da się wspaniale wyprowadzić!! Trzeba z nim pracować, by nauczył się odnajdywać przyjemność we współpracy z człowiekiem - ale WYŁĄCZNIE pozytywne wzmocnienie, czyli kliker :cool3: Musi uwierzyć w siebie. Żadnej presji - nawet komendy są niewskazane. Jeśli on będzie jeszcze w schronie, to postaram się zabrać go na tymczas od listopada. Nic nie obiecuję, ale zobaczę co da się zrobić. Macie tam kogoś w Rzeszowie kto móglby z nim klikerowo poprawcować choćby 2-3 razy w tygodniu? Albo codziennie np po 15 min? Ja moją suczkę /też z 'Kundelka'/ szkolę klikerowo, ale właściwie nie sam kliker jest metodą pozytywną. :lol: Zero karcenia wobec takiego psa, ignorowanie niechcianych zachowań..Jak mówiłaś, zero presji... Mogłabym trochę poćwiczyć z Nerem, niestety mogłoby to być tylko raz w tygodniu.... Quote
Recommended Posts