BlackSheWolf Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 a mój Kleksiu [*] zmienił się tylko tyle, ze miał swoje humorki i dużo spać :) Quote
zaba14 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Diana, ja czasem swojego wnosze, ale nie zawsze mam siłe, chęci czy po prostu on jest tak brudny ze musialabym chodzic z kocem na spacer ;) ale on umie chodzic po schodach, jak sie przyzwyczai ze go wnosze to staje i nie idzie, koniec kropka "wez mnie jestem słaby" :lol: ale jak ja tez zaprotestuje to idzie.. idzie i idzie.. droga na 4 pietro trwa z 5 minut :lol: z tym ze jesli usłyszy psa (on niedoslyszy) to nagle p[otrafi nawet latac :lol::lol::lol::lol: Z załatwianiem się jest o tyle dobrze ze nie robi tego na meblach, jedynie na podlodze, gdy bylam za granica kilka razy zalatwil sie w pokoju mojego brata i o 4 nad ranem musial szorowac dywan, od tamtej pory pokoj zamyka gdy zostaje sam :lol::lol: Dziwaczec tez dziwaczeje potrafi usiasc i patrzec w sciane (tylem do nas) ostatnio nawet wody pic nie chce, wklada tam łape i wylewa, woli herbate czy mleko... :roll::roll: Quote
diana79 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 mój pies niestety nie z wygody musi być wnoszony po schodach, on wręcz przeciwnie nie cierpi jak się go nosi na rękach, wyrywa się bardzo i próbuje gryźć ale tak delikatnie, raczej tylko straszy, on bardzo słabo widzi i łapki go bolą - reumatyzm, nie raz próbuje wchodzić ale spada z nich, łapy mu się plączą i muszę go w locie łapać, boi się potem nawet próbować, choć czasem zasuwa szybko na 1 piętro jak dobrze się czuję, schody też mam bardzo wysokie i strome co dodatkowo mu utrudnia wejście :-( Quote
BlackSheWolf Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 diana79 to smutne :( napewno psiak się zle czuje w tym momencie... "bo przeciez ja tak niedawno sam wchodzilem na schody!" ale coz... starosc nie radosc. Quote
Czarna_Owieczka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Co do dziwnych zachowań, mój seniorek się trochę zmienił, zdarza mu się wyjść i szczekać bez celu. Też ma problemy z chodzeniem, niedosłyszy (zdarza się że jestem 1,5 m - 2 m od niego, wołam i nic, dopiero za którymś razem sie obejrzy że ktoś go woła). W tym roku strasznie posiwiał, co do charakteru, to zawsze był humorzasty. Quote
diana79 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 co do dziwnych zachowań i załatwiania się w domu to np. mój pies nie załatwi się jak jest sam ponad 8 godzin dziennie jak jestem w pracy a załatwia się przy mnie, jak jestem w domu i to też nie chowa się gdzieś tylko zawsze w moim pobliżu :roll: nie wiem czy w ten sposób chce zwrócić swoją uwagę na siebie, czy poprostu tego nie kontroluje a jak mnie nie ma to cały czas tylko śpi, dodam jeszcze, że on ponad 15 lat nigdy w życiu się ani razu nie załatwił w domu :shake: Quote
Cortina Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 witam, tez mam staruszke 15 letnia owczarke niemiecka. Leki dostaje na kregoslupek i na serduszko, zdarza jej sie zrobic kupke pod siebie, z siusianiem jest lepiej, jednak 8 godzin to jest maks co moze wytrzymac wiec wychodze pozno wieczorem i wczesnie rano. Potrafi jeszcze zrobic godzinny spacerek, ale preferujemy czesciej a krocej Quote
anetta Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 "Zaba" napisał(a):Dziwaczec tez dziwaczeje potrafi usiasc i patrzec w sciane (tylem do nas) ostatnio nawet wody pic nie chce, wklada tam łape i wylewa :o Patrz! U mnie to samo! :o Albo patrzy się w łazienke gdy są otwarte drzwi a światło się wyłączone. Woda, to samo, jak do tej pory unikała kontaktu z wodą to teraz w amoku przed jedzeniem zdarzy jej się włożyć łape do miski i nawet nie zareaguje :roll: Albo jak już je to też czasami włoży łape w miche z wodą i tak je z tą łapą w wodzie...:roll: Quote
Cortina Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 zauwazylam i poczulam:razz:ze zaczela sie lekko moczyc, musialam rano myc jej pupe bo smierdziala niemilosiernie. Czy mozna jakos jeszcze zatrzymac ten proces u 15 latka? To zdjecia z 15 urodzin, ktore obchodzila 11 lutego Quote
BlackSheWolf Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 wiesz co nie wiem czy da sie cos zrobic. Jesli to jest juz sprawa tzw ktora przyszla z wiekiem, to juz raczej nic nie zrobisz... wiem, ze sa spacjalne papmersy dla psiakow... Quote
Cortina Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 ano wlasnie tego sie obawiam, ponad 2 lata temu tez sie zaczela moczyc, ale wtedy udalo sie jeszcze ja z tego wyciagnac. Teraz to jej sie zdarza tylko w nocy, w ciagu dnia na razie sie jeszcze kontroluje. Kupilam jej takie majtasy w aptece i wkladam do nich podpasek, ale raczej super komfortowo sie w tym nie czuje:placz: Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Mojej seniorce zachowanie zmieniło się ale tylko trochę. W czerwcu kończy 9 lat, właściwie to dalej zachowuje się chwilami jak szczenię, ale zdarza jej się sikać w nocy. I to w łazience zawsze na to samo miejsce, na dywanik koło klopa. Zabiorę ten zmoczony, położę świeży wyprany i rano już wiem, że będzie plama... Quote
Martens Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 _ChiQuiTa_ napisał(a):Mojej seniorce zachowanie zmieniło się ale tylko trochę. W czerwcu kończy 9 lat, właściwie to dalej zachowuje się chwilami jak szczenię, ale zdarza jej się sikać w nocy. I to w łazience zawsze na to samo miejsce, na dywanik koło klopa. Zabiorę ten zmoczony, położę świeży wyprany i rano już wiem, że będzie plama... Może na noc kładź jej tam gazety albo szmatę? Quote
zaba14 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 hej Kara! :) psiaki niezle wygladaja ;) no i jak na duze psy, sedziwy juz wiek .. Quote
KaRa_ Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Sabcia coś ok 12/13 a Spike 9;) Spike ma formę cały czas ok, Saba trochę nam ogłuchła,że trzeba krzyczeć czasem jak jest gdzieś dalej. Ale nadal cięte charaktery mają:evil_lol: Quote
zaba14 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 [quote name='KaRa_']Sabcia coś ok 12/13 a Spike 9;) Spike ma formę cały czas ok, Saba trochę nam ogłuchła,że trzeba krzyczeć czasem jak jest gdzieś dalej. Ale nadal cięte charaktery mają:evil_lol: Starszy nie znaczy ze zlagodnieje, u nas etap odwrotny, kiedys Miki byl przyjazdy teraz taki zadziorny sie zrobil.. :shake: a jak ja mam go upomniec? skarcic glosem nie moge, bo nie slyszy... ;) On po pogryzieniu zrobil sie taki ciety, poza tym nie slyszy no i w dodatku praktycznie non stop na smyczy chodzi i nie ma za bardzo dostepu do psow.. wczoraj np. machal do psa ogonem, a jak go powachal to z zebami na niego... :angryy: a tak wyglada moj 16 latek ;) Quote
gops Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 o kurcze widze ze w formie jest ;) ja mojego wkleje wieczorkiem :) Quote
zaba14 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 gops2000 napisał(a):o kurcze widze ze w formie jest ;) ja mojego wkleje wieczorkiem :) wszystko zalezy od dnia ;) Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Martens napisał(a):Może na noc kładź jej tam gazety albo szmatę? W tym problem, że ona upodobała sobie tylko czyste i wyprane rzeczy. Kiedyś zostawiłam jej ten "zmoczony" to oczywiście nie było 2 plamy. Kiedyś z wieszaka przypadkiem spadł ręcznik to jego też załatwiła. Wychodzę z nią ostatni raz o 22 ale to i tak nie pomaga :shake: zaba14 - uwielbiam patrzeć na Mikiego, taki staruszek z niego a jak się świetnie trzyma. To moja 9 latka a chwilami zachowuje się jakby z 18 miała. Quote
KaRa_ Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Odświeżam temat naszych staruchów:evil_lol: Sabula nie wiele się zmieniła;) Spike również tylko niestety stan zdrowia już trochę gorszy:shake: Quote
gops Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 no zgubilam ten temat i dopiero znalazlam ,ale widze ze duzo sie u staruszkow nie dzieje ;) moj starcil przez ten czas czyli od lutego 7 zebow :roll: boli go cos ciagle...ale jak zobaczy kota albo onka to rzuca sie i warczy jakby mial rok :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dopisuję się do tematu... w lutym musiałam uśpić mojego 15-latka [niestety, problemy psychiczne, miał momenty kiedy w ogóle nie kontaktował i skakał mi do gardła :-(]... chętnie poczytam o innych staruszkach Quote
Rinuś Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Vectra']a mojego staruszka już nie ma :-( :calus: Kano:-( Quote
Recommended Posts