akacha Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Tym razem poproszono naszą fundację o znalezienie domu dla amstaffa. Nie znam się na tej rasie, ale może znajda się tutaj jej sympatycy. Pies poszukuje nowego domu lub domu tymczasowego. Midas jest wychowany w mieszkaniu, przeszedł podstawowe szkolenie w trybie indywidualnym, nigdy nie był wystawiany. Nie mam jeszcze danych jego rodziców z rodowodu, ale z książeczki wynika, ze jest to: Midas Złoty Kanion ur. 30.05.03. nr tat. 863 K Maść błękitno - płowa. Oddawany jest z powodów osobistych. Pies utrzymuje czystość w mieszkaniu, nie niszczy, sypia na kanapie, lubi jeździć samochodem, przyjaźnie nastawiony do ludzi, nie zna kotów, z innymi psami kontakt tylko na spacerach - chętnie się bawi, pod warunkiem, że nie są to owczarki niemieckie i husky - te mu jakoś nie pasują. Kontakt: Pomorska Fundacja Rottka fundacja@rottka.pl gg 2648901 606 910 935 Katarzyna Tomasik www.rottka.pl Nie jest kastrowany - do adopcji na warunku kastracji ;lub hodowlanym. Oto zdjęcia Midasa: Quote
sugarr Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 cudny psiak. szybko znajdzie dom, byle u odpowiedzialnego człowieka :) Quote
BosiaB_86 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Śliczny :loveu::loveu::loveu::loveu: mam nadzieje, że szybko znajdzie domek :kciuki: ...tak, jak napisał(a) sugarr u odpowiedzialnych ludzi... :roll: Quote
doddy Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 W jakim miescie jest Midas? Nie moze zostac u wlascicieli, ze szukacie nawet tymczasu? Quote
akacha Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Midas jest w Trojmieście. Z uwagi na sytuację, raczej nie moze, chociaz niewykluczone, ze bedzie musiał... Hotel to jednak ostatecznosc, ale tez brana pod uwagę, chociaz niechetnie :(. Quote
oktawia6 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Doddy-zobacz-on jest niekastrowany!:roll::shake: Quote
dariaopole Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 przed wydaniem go w jakiekolwiek ręce - kastracja to priorytet, on jest po prostu za piekny !! Quote
akacha Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Fundacja WSZYSTKIE psy wydaje na warunku kastracji lub już po zabiegu, częściej po kastracji - zapraszam na nasza stronę po informacje :). Jest to też napisane w powyższym poście, gdzie opisuję psa. W przypadku psów rodowodowych, a takich również wydajemy niemało, jeśli nadają się na wystawy i są odpowiednio młode, dopuszczamy zgodę na adopcję na warunku hodowlanym, wpisywanym do umowy. Inna rzecz, że jeszcze się taka sytuacja nie zdarzyła, ale opcja jest i dotyczy TYLKO psów rodowodowych :). W tej chwili kastracja w domu, gdzie pies obecnie przebywa nie jest z różnych względów możliwa, stąd w opisie znalazła się informacja o warunku adopcji. Quote
andzia69 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Midasek - śliczny smutasek:shake: boshe - jacy ludzie są p...ci:angryy: Quote
doddy Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ja swoje zdanie o kastracji Midaska napisalam. Ja bym go ciachala, bo jak dla mnie on eksterierowo zbyt pikny nie jest :) Ale skoro jest pod opieka Fundacji Rottka nie nam decydowac ;) Quote
akacha Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Doddy, dzieki za opinię - dla mnie istotna o tyle, ze nie znam się zupełnie na tej rasie, nie umiem w związku ztym odróznic jak wyglada u amstaffa dobry eksterier :). Zdecydowanie jak dla mnie to pies do kochania i na kanapę, a wówczas uważam, że nie ma powodu, by go nie kastrować. Quote
Tengusia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Kolejny sliczny psiak na zakrecie swojego zycia :( Quote
BBeta Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Piękny pies, na pewno nie będzie musiał długo czekać na odpowiedni dom, trzeba tylko uważać na pseudo hodowców, bo nie kastrowany pies z rodowodem to może być niezła zdobycz, mam nadzieje, że trafi jednak w odpowiednie ręce Quote
akacha Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Raz jeszcze prośba: czy ktoś mógłby umieścić go - przekleić na strony adopcyjne amstaffów? Quote
andzia69 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='akacha']Raz jeszcze prośba: czy ktoś mógłby umieścić go - przekleić na strony adopcyjne amstaffów? Ale on jest na stronkach adopcyjnych!!! http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=12159&sid=14ea3286950a651a61ba23f02877a1b5 Quote
salamanka Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 jest także tu http://forum.amstaff.info.pl/viewtopic.php?t=3833 i tu http://amstaff-civ.home.pl/forum/viewtopic.php?t=7683 Quote
akacha Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Dzieki :). w poniedziałek wyjasni sie, byc może będzie dom z ogrodem dla Midasa... Dam znać. Quote
akacha Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 powinno sie wyjasnic w ciągu maks 2 dni. Quote
doddy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 I jak sytuacja z Midasem? Czy zostal wykastrowany przed adopcja? Quote
Recommended Posts