Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ano...

Zainteresowanych zapraszam na www.siberianhusky.pl gdzie wrzuciłam już wyniki rankingu 2007.

Podziękowania dla wszystkich, którzy pomagali w organizacji i mobilizacji działań. Wyniki trzech pierwszych miejsc w każdej kategorii zostaną zaprezentowane na wystawie klubowej, łącznie z wręczeniem ufundowanych nagrod. Szczegółów jeszcze nie znam (albo akcja odbędzie się w okolicach konkurencji hodowlanych, albo finałowych... niestety nie zależy to w 100% ode mnie)

Dziękuję za uwagę :-) Co złego to nie ja...

Posted

Nareszcie!! Bardzo lubię ten moment, kiedy można zobaczyć przekrój naszego huskowego pogłowia. Wedłóg mnie ten ranking jest najbardziej wiarygodny i oddaje stan faktyczny jakości psów w Polsce. Jest o wiele, wiele bardziej obiektywny niż jednorazowa wystawa klubowa na której dany pies może być bez kondycji, sędzia może mieć swoje preferencje, albo po prostu komuś może się nie powieść z przyczyn niezaleznych od niego i od psa.
A w tym roku bardzo fajnie się punkciki rozłożyły na różne hodowle i rózne psy - znaczy, że już coraz wiecej hodowli reprezentuje wysoki poziom - BRAWO!!!

Posted

O!:crazyeye:
No, to powiem uczciwie, że mimo naszego intensywnie zagranicznego roku 2007, nie spodziewałam się, że Jagódka uplasuje się na pierwszej lokacie.
Fakt CACIB'ów kilka wpadło, ale "konkurencja" też nie próżnowała.
"Konkurencja" w cudzysłowiu, bo widzę, że kolejne lokaty przypadły tym, z którymi ta konkurencja jest akurat bardzo zdrowa, za co Wam serdecznie dziekuję :-)
I gratuluję wszystkim, którzy znaleźli się na podium lub zbliżyli do pierwszej piątki, bo .... eh... co tam ranking- ważne, że dla każdego z nas nasze psy są najładniejsze i najkochańsze ;)
I niech tak zostanie :rolleyes:

Posted

I oczywiście wielkie gratki dla zwycięzców!!!
Uściski łapek i drapanka za uszkami dla Mumina i Jagódki oraz pozostałych psiaków - zwycięzców innych kategorii oraz wszystkich tych, które muszą znosić nasze fanaberie i jeździć z nami po całej Polsce, ba nawet po Europie, a tak naprawdę wcale nie wiadomo, czy nie wolałyby poleniuchować w tym czasie kołami do góry...

Posted

:multi::multi:Gratulujemy wszystkim zwycięzcom !!!:multi::multi:

Jest to uhonorowanie całego sezonu wystawowego na który niektórzy cięzko pracowali, przy okazji świenie się bawili i jeszcze teraz laury zbierają :lol:
tak tak... owocna praca :lol:..
BRAWO !!!
:laola:

Posted

Ja ponownie.
Dziękując przy okazji czujnym duchom, muszę sprostowac jeden z główny ch wynikow, dokladniej chodzi o kategorie Seniorów suk.
Powinno byc
I - BLUE MERLE SIBERIA Bricassart
II - JAGIENKA z Coyoacan

Najmocniej przepraszam właścicieli - Kasię Czarkowską i Larysę Jettka za pomyłkę, wynikła ona głównie z nieścisłości w wynikach wystaw zagranicznych jakie miałam u siebie.
Jest mi bardzo przykro, miałam nadzieję, że w tym roku obędzie się bez pomyłek. Niestety.

Jeszcze raz przepraszam.

Posted

[quote name='Miśka']Jest mi bardzo przykro, miałam nadzieję, że w tym roku obędzie się bez pomyłek. Niestety.

Mirka , ten się nie myli kto nie liczy .
Chętnych do przeglądania wyników rankingu jest wielu do liczenia już nie .
Problem polega na tym , że wyniki zagraniczne , trzeba czasami wydobywać z czeluści sieci . Raz się je znajdzie , innym razem nie .
... a Ty i tak swoją stroną , robisz dobrą robotę dla naszej rasy .
Bardzo dobrą . Siberian Husky World , to encyklopedia wiedzy o naszych huskich . To godziny które spędzasz przy komputerze , korespondencja z oddziałami i tysiące innych spraw dzięki którym strona działa .
Przynajmniej ja jestem Tobie za to wdzięczny .

Posted

[quote name='Miśka']Ja ponownie.
Dziękując przy okazji czujnym duchom, muszę sprostowac jeden z główny ch wynikow, dokladniej chodzi o kategorie Seniorów suk.
Powinno byc
I - BLUE MERLE SIBERIA Bricassart
II - JAGIENKA z Coyoacan

No to mamy same sreberka na pierwszych miejscach wśród juniorów i seniorów. Tak czy inaczej gratulacje równiez dla SYBERII!!!

Posted

Miśka napisał(a):
Najmocniej przepraszam właścicieli - Kasię Czarkowską i Larysę Jettka za pomyłkę, wynikła ona głównie z nieścisłości w wynikach wystaw zagranicznych jakie miałam u siebie.

Jeśli o mnie chodzi, nie ma problemu, a myśslę, że i Larysa nie będzie mieć nic przeciwko takiemu obrotowi spraw ;)
Mówiłam, że mnie TAKI wynik zaskoczył- przede wszystkim różnicą punktów pomiędzy Jagódka, a pozostałymi zwyciężczyniami :lol:

piotrjan napisał(a):
Mirka , ten się nie myli kto nie liczy .

I to jest chyba kwintesencja tego, co myślę ;)

Posted

Od nas również gratulacje dla zwycięzców rankingu :multi: a także wszystkich tych, którzy się w nim pojawili, bo to oznacza, że nie próżnowali ;)

Posted

Agappe napisał(a):
powiedzcie mi czy w rankingu sh występuję się "dobrowolnie" ?? tzn umieszczane sa tylko psy, których właściciele wyrazili na to zgodę??

Nie.
Punkty liczone są wszystkim psom jakie były wystawiane w 2007 roku na wystawach w kraju i za granicą.

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
Gosia to juz nie tylko handler Dragona :cool3:

Za Piranie dostanie gratki za rok ! :p
Pewne jak w banku ! :cool1:
Za które miejsce nie piszę , aby nie zapeszyć !!! ;)