Jump to content
Dogomania

**HEBAN** o MAGICZNYCH OCZACH - MA DOM!!!!

Recommended Posts

Posted

a tak to behawiorysta ktorego namiary wiosna podala pani...niestety nie za bardzo sie dogadali jesli chodzi o metody:((bo on np na pytanie pani co ma zrobic zeby hebanek nie sikal po scianach odpowiedzial,ze nie powinna sprzatac tych sikow i,ze narazie to on ma prawo tak sikac..trzeba mu dac czas...a zrozumcie moze i to ma jakis sens nie wiem ale rozumiem Pani ze ona nie ma czasu zeby tak czekac z miesiac zanim on przestanie i trzymac nie wytarte siki na podlodze...wiec prosze jesli ktos tu ma jeszcze namiary na jakiegos dobrego behawioryste bylaby zobowiazana bo pani naprawde chce walczyc o hebanka!ale potrzebuje wsparcia..

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja tez takiego problemu nigdy nie mialam..natomiast ktos musi jakos umiec pomoc..przeciez to napewno da sie zwalczyc...tylko kurcze kto..na dogo nie ma zadnych behawiorystow zaufanych?

Posted

To wynik stresu i żywiołowego charakterku, ale moim zdaniem wyjdzie na prostą, czasem mam parę dni u siebie schroniskowego psiaka ( pomagam w transporcie ) i różne rzeczy się dzieja, a potem okazuje się, że wszystko minęło, cierpliwość i dobre chęci wystarczą moim zdaniem ( no chyba, że to szczególny przypadek - nie chcę sie wymądrzać ) Mimo wszystko uważam , że się z czasem ułoży...

Posted

Jesteś przekochana Clo :loveu: ale myślę, że w przypadku Hebanka to... On, skubaniec, miał w sobie to coś, co udało się uchwycić zdjęciami i oprawa słowna to już było tło. :lol:

Posted

Heban, chłopie Ty się nie wygłupiaj...

Ja myśle, że to powinno minąć niedługo.
Rozumiem oczywiście, że Pani się niecierpliwi, no ale z drugiej strony, mam nadzieję, że da Mu taryfę ulgową.
Różnie to z tymi psiakami jest. Moja Śrubi ani raz nie załatwiła się w domu, mimo, że została wzięta ze schroniska jako dorosły pies, a wcześniej była wiejskim psem i wątpię, żeby mieszkała w domu.
Natomiast Pestka, mimo, że wzięta jako szczeniak i uczona od małego, potrzebowała kilku tygodni, żeby się nauczyć - nawet po godzinnym spacerze, na którym nic nie robiła, biegła szybko, żeby się wysikać na gazetę w domu...cały czas Ją nagradzałam za siusiu na trawie i wreszcie poskutkowało, ale trwało to strasznie długo

Posted

gibon serdeczne dzieki za pomoc!!jutro podam pani namiary..no ja mam nadzieje wielka,ze Pani bedzie walczyc o Hebanka..ale boje sie,zeby czy da rade..tzn ja wiem ,ze trzeba czasu i to najbardziej pomoze..ale nie wiem jak to sie potoczy...narazie walka trwa i trzeba Pania wspierac

Posted

W takim razie trzymamy kciuki za Pani cierpliwosc!!!
No i za tego lobuza,zeby sie jak najszybciej uspokoil.

A czy Pani bedzie chciala sie zalogowac moze na Dogo?

Posted

no tu cierpliwosc jest najbardziej potrzeban uwazam..mam nadzieje,ze Pani jej starczy bo kurcze..nie wiem co by bylo jk to sie okaze nie udana adopcja..przeciez Hebankowi serce peknie:((to juz kolejny raz by byl...cholera..mam nadzieje,ze sie ulozy..dzis sadny dzien pewnie bo Pani poszla do pracy i zobaczymy...Pani napewno potrzebuje wsparcia co do logowania sie na dogo to przeslalam Pani watek i mam nadzieje,ze jak sie wszystko ulozy to sie zaloguje...Dalam Pani namiary na elze milicz i rozmawialy przez tel i elza mi potem napisala,ze hebanka sie da na prosta wyprowadzic...tylko no czas,cierpliwosc,czas..

Posted

oby, oby...

Ja mam tylko jedną uwagę a'propos sprzątania sików.
Jeśli po tym, jak pies nasika biegnie się z mopem i w ciągu pół minuty wszystko pachnie domestosem, to pies może powtarzać sikanie, i nic dziwnego - stara się zaznaczoć nowy teren a ktoś mu ciągle przeszkadza.
Dlatego czasem poleca się nie sprzątanie tak szybko, nie biegnięcie za psem z mopem. Nie chodzi tu o pozostawienie sików na podłodze i 'zamieszkanie z nimi' na miesiąc.

Posted

przesiedziałam teraz na tym wątku godzinę...

Ale sie tu działo !!!!! co za emocje...uf.....!!

ihabe - to po Hebanku zostały długi i stąd ten Twój piekny i bogaty bazarek?

Posted

a może napisac do Myni priv z numerem konta, może w pewnym momencie zdała sobie sprawę jak nieodpowiedzialnie się zachowała i zechce w ramach 'rozliczenia się z Hebankiem' wesprzeć go i uregulowac dług?
znowu naiwna jestem ??

Posted

togaaa tak po hebanku przez mynie...:angryy::angryy::angryy: zostaly dlugi dlatego bardzo,bardzo prosimy o wsparcie nr konta podaje na pw kazdy grosz sie przyda

Posted

nie chce..gdyby zalowala i chciala nas wspomoc to jak nie jest totalnym tchorzem to by sie odezwala..ale mysle,ze jest to ktos tak maly..,ze nigdy w zyciu nie starczy jej odwagi..pewnie sobie podczytuje watek ale odezwac sie to juz niestety odwagi brak..ale jesli to czytasz myniu to niech ci watroba zgnije bo twoj plan wzial w leb i Hebanek i tak jest najszczesliwszym psem na swiecie i ma swoj dom!to moim zdaniem bylo podle i przebiegle naciaganie nas na koszty..ale coz...jakos sobie poradzimy ona raczej nie ma sumienia wiec nic ja nie gryzie...

przepraszam znow mnie ponioslo..:oops::shake:

Posted

Jeśli zrobiła to świadomie to i tak żadna nasza opinia nie zrobi na niej wrażenia. Nie denrwujmy się już więc , szkoda naszej energii, która jest potrzeban tylu innym istotom:loveu: Jeśli zaś zrobiła to nieumyślnie i jest coś o czym nie wiemy to juz jej sprawa czy zechce nam wytłumaczyć co sie stało. Nie powinna sie czuć urażona za ostre nasze słowa, mieliśmy prawo:-(
Myniu pokaż swoją prawdziwą twarz

Proszę ogłaszajcie bazarek może coś się uzbiera.
Ja zamiast zarabiać i sprzedawać jak najwiecej w mojej pracy to siedzę na dogo:oops: Ale jestem głupia ale nie mogę sie oprzeć i musze zobaczyć co się dzieje u moich przyjaciół:loveu:

Posted

no nie martw sie ihabe bo ja tez tak mam;)praca jest taka nudna a tu tyle sie dzieje;)no ale musze sie wreszcie wziac za amlowanie obrazow i jakies do galeri wyslac ale jakos ciezko sie zebrac szczegolnie jak choroba meczy:(wiec sobie na dogo siedze i odchorowuje;P