gibon301 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 jakby ktoś jeszcze pytał o Hebanka to może można by zaproponowac mu Łajkę, skoro Pani która weźmie Hebana zastanawiała się również nad nią? Quote
fizia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 super by było, gdyby jeszcze jakiś psiak znalazł dom dzieki Hebankowi jedna z propozycji jest Murzynek - od dziecka w schronisku, ma ok. 1,5 roku Galeria== Quote
fizia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 truskawa144 napisał(a):Murzynek to kochany piesek,trochę strachliwy ale bardzo pogodny i wesoły. Trafił do nas jako 3 miesięczny szczeniak,razem z mamą i rodzeństwem. Niestety miał pecha i siedzi już u nas ponad rok. Był dziki i bardzo wystraszony,kiedy go brałam na ręce sztywniał. Po jakimś czasie się oswoił ale na smyczy nadal nie potrafi chodzić,tzn chodzi trochę ale się boi. Poza tym spędził życie w schronisku i nie zna odgłosów miasta ani domu. Tego wszystkiego musi się dopiero nauczyć. Jest wystraszony ale szybko nabiera zaufania,nie jest ani trochę agresywny. Z pewnością szybko by się nauczył, jest taki młody. W sumie prawie wszystkie psy z tego schroniska muszą się nauczyć żyć w mieście, większośc mieszkałam pewnie na wsi, schronisko jest w takim zacisznym miejsciu, wśród lasów - odgłosy miasta są im obce. Quote
truskawa144 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Murzynek to kochany piesek,trochę strachliwy ale bardzo pogodny i wesoły. Trafił do nas jako 3 miesięczny szczeniak,razem z mamą i rodzeństwem. Niestety miał pecha i siedzi już u nas ponad rok. Był dziki i bardzo wystraszony,kiedy go brałam na ręce sztywniał. Po jakimś czasie się oswoił ale na smyczy nadal nie umie chodzić,tzn chodzi trochę ale się boi. Poza tym spędził życie w schronisku i nie zna odgłosów miasta ani domu. Tego wszystkiego musi się dopiero nauczyć. Jest wystraszony ale szybko nabiera zaufania,nie jest ani trochę agresywny. Quote
fizia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 A Hebankowi życze cudownego życia!!!! Tyle przeszdeł biedaczek - teraz może być już tylko super!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Kciuki i za Hebanka i za Murzynka!!! Szczęścia chłopcy!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
fizia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='wiosna']Hebanek pojechał !!! Teraz jest w drodze, albo może już dojeżdża do domku, pewnie zaraz pozna swoją nową towarzyszkę życia! Cieszę się strasznie, chłopak trafił w naprawdę fajne ręce. Oby się grzecznie spisywał :loveu: Super!!! Wiosno - posłałam Ci umową adopcyjną, tzn link do strony z której bezpośrednio się drukuje A tu wątek Frania :) http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlodziutki-niepowtarzalnej-urody-szorsciak-franio-komu-cudaka-124286/index33.html Quote
wiosna Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Hebanek pojechał !!! Teraz jest w drodze, albo może już dojeżdża do domku, pewnie zaraz pozna swoją nową towarzyszkę życia! Cieszę się strasznie, chłopak trafił w naprawdę fajne ręce. Oby się grzecznie spisywał :loveu: Quote
clo Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 super!!!hebanku moj najkochanszy!!oby twoj domek byl najlepszy na swiecie:)))bedziemy czekac na relacje i zdjecia zaraz posle Pani watek a potem zadzwonie do niej dopytac co i jak:)Pani z krakowa ktorej przeslalam murzynka i reszte narazie chce poczekac do jutra bo jak mowi zostawia sobie furtke na wypadek jakby Hebanek nie dogadal sie z sunia z ktora zamieszka..kurcze..tak dlugo nikt go nie chcial..a teraz domki sie o niego bija;P a maz wiosny juz pojechal po Frania!!zapraszamy na watek! a i ja tak cichutko przypomne ,ze hebanek ma jeszcze 140zl dlugu u wiosny..czy ktos moze wspomoc chociaz 10-20zl? Quote
*zaba* Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Zrobilam bazarek... :razz: http://www.dogomania.pl/forum/f99/pachnidelka-do-kapieli-na-dlug-po-hebanku-ktory-pojechal-do-domu-136819/ Kiedy mozemy sie spodziewac wiadomosci z nowego domku?? Quote
fizia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 CUDOWNIE!! Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy wspierali Hebanka!!!! oraz Wiośnie za opiekę nad Nim!! Quote
irysek Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 juz sie pogubilam... ktoras z dziewczyn napisala na swoim bazarku, ze 2o ktoregos kwietnia kobieta wystawila hebana do wiatru, miala go zabrac i tego nie zrobila. w tytule jest, ze ponownie oszukany, a tutaj radocha. no to jak to w koncu jest? ktos go pokochal, czy nadal szaleje u wiosny? no i jaki duzy ma ten dlug (moze jakis bazarek sie nada ...;)) Quote
clo Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 irysku kochany hebanek w zeszly weekend tj 26 kwietnia mial jechac do swojego domku do Berlina obiecanego mu przez nie jaka mynie 696 ktora trzeba dac na czarne kwiatki..obiecala cudny dom,zalozyla nawet im wspolny watek itd ale niestety nigdy sie po hebanka nie zjawila..:((stad ta "rozpacz",ze sie nie udalo..ale dwa dni temu zadzwonila do mnie cudowna Pani Ania z Gliwic i dzis przyjechala po Hebanka do wiosny i zabrala do domku:))pierwsze wiesci z domku sa takie ,ze hebanek narazie obsikal jej 3 sciany...i troche probuje "spompkowac" jej sunke ale to pewnie chwilowe mam nadzieje z podniecenia nowym otoczeniem zaprosze Pania Anie na watek i mam nadzieje,ze wszystko im sie ulozy:)) Quote
clo Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 co do bazarku na hebanka to jak najbardziej by sie przydal:)przyda sie kazdy grosz:))bo w tej chwili mamy 140zldlugu..wiec kazdy grosz naprawde nam sie bardzo przyda.. Quote
irysek Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 aaa, to takie buty. teraz juz wszystko jasne. niezly jest z tym siuraniem. a kastrowany? nie spotkalam sie jeszcze z okresleniem spompowc hehe, ale wiem co masz na mysli ;) mowisz, ze 140zl to duzy dlug??? ostatni moj bazarek, z ktorego natebene uzbieralo sie 220zl jest na szczeniaka, ktory ma juz prawie 1000zł dlugu. tak sobie porownuje te 140 do tysiaca i az tak wielki mi sie nie wydaje. zaba zrobila bazarek, z ktorego na bank z 20-30zl bedzie. i ktos jeszcze jakis zrobil widzialam, wiec spoko spoko, uzbiera sie, a ja lece szukac dalej, baaardzo potrzebujacej bidy. (ze tak sie spytam, pani, ktora wziela hebana nie wpadla na to, zeby jakis grosz dac na inne psiaka a'la na dlug hebana? poker jak wydaje psy do DS ze swojego dt zawsze dostaje cos na biedy, tylko ona robi wyklad ludziom. sami by na to nie wpadli, ze chociazby 50zl moze pomoc. a w przypadku hebana, ktos sie szarpnal na taka przemowe?) Quote
clo Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 pani jak najbardziej juz wplacila na hebanka 70zl:))i mysle,ze moze jeszcze wplaci jak wplacal wiosnie to tylko tyle miala przy sobie bo ja na poczatku powiedzialam zeby wplacila na konto wiec to ja pogmatwalam pozatym pani sama po niego przyjechala co jak dla mnie sie b.chwali:)ja wiem ze sa wieksze dlugi ale nie chce tego dlugu powiekszac dlatego prosimy o wsparcie:) Quote
clo Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 dziewczyny trzeba goraco trzymac kciuki za naszego czarnuszka..sa pewne problemy natury wychowawczej..ale mam nadzieje,ze sie ulozy wszystko..jezeli macie kontakt do jakiegos behawiorysty to bardzo prosze..wiosna juz polecila pani jednego ale w razie co moze sie cos jeszcze przydac Quote
*zaba* Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 No to trzymamy. Cholera,no,co ten slicznot nawywijal?? Quote
clo Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 no nrazie jest chlopaczek w stresie chyba..nie dziwie mu sie nie moze pewnie uwierzyc,ze ma domek...no posikuje w mieszkaniu ale to nie jest najwiekszy problem..Pani boji sie co bedzie jak pojdzie po weekendzie do pracy i hebanek zostanie sam z sunka jej czy nie bedzie wyl i szczekal..bo pani mowi ,ze sasiadow ma okropnych..ale Pani naszczescie sie nie poddaje dzis ma dzwonic do behawiorysty itd i zobaczymy naprawde mysle,ze to domek wymarzony dla niego bo Pani jest super i bardzo rozsadna dlatego mysle,ze wszystko sie ulozy:))przypominam tez o naszym dlugu ktory zostal za hebanka jesli ktos moglby wspomoc.. Quote
*zaba* Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Fajnie,ze Pani nie poddala sie i chce pomoc! Brawo. no ja zrobilam bazarek,ale nawet nikt nie hopa :shake: Quote
gibon301 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 nie wiem czy jeszcze potrzebny, ale podaje namiary na super behawiorystę/szkoleniowca Wesoła Łapka - pozytywne szkolenie psów jacek Gałuszka jest z gliwic więc akurat, a ja sama konsultowałam z nim wiele (choć to dawno temu było) trzymam kciuki za Hebana! Quote
gibon301 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 może tu: Amichien - Terapia zachowania zwierząt towarzyszących. Behawiorysta zwierzęcy. Ewelina Włodarczyk. tylko raz to kraków a dwa to też metody pozytywne. Nie miałam nigdy problemu ze znakowaniem terenu (tzn bardzo krótko i samo przeszło) więc nie wiem jakie są metody na 'walkę' z tym problemem naprawde mam nadzieję, że jakoś uda się wyjść z tej neiciekawej sytuacji! Hebanku weź się w garść! Quote
Recommended Posts