Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A wiec chcesz z nią chodzić do szkółki, tak?? Ja moją ucze sama, w takiej gazecie "Przyjaciel pies", którą zbieram od 2 lat, ostatnio jest coś takiego jak "Sam uczysz swojego psa", z tego również ucze Aricie :)

Jejcia z tą jej łapką jest tak dziwnie :(

Pozdrówka :wink:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7-letni Bidabliu oraz 1,5-miesięczna Fanta :kociak:

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malta

Wow :lol: Jakie gratulacje, chodzi o to, że ma juz Pasjunie, tak??

Aleksandra

Patrz, gratulują ci za to, ze masz Pasje. Ale szczęściara z ciebie :)

Posted

Aaaa, to tu można sobie poczytać :lol: Olu, jeszcze raz gratuluję, no i oczywiście witaj w gronie chraciarzy :lol:

Piszcie, a ja sobie wszystko za parę dni poczytam ;)

Posted

Rotti

hihihi :) Czemu za pare dni???

Oczywiście my piszemy i piszemy..... :)

Aleksandra

Jak tam się czuje Pasja?? Bawi się dużo? Szaleje? Chętnie je??

Interesuje mnie to, dlatego zastanawiam czy podobnie się zachowywała w pierwszych dniach jak Arika.

gg: 2560415

Posted

Dominiko :) miło mi, ze się interesujesz :)

Pasja szaleje i bawi się na tyle, na ile jej pozwalamy :wink: pewnie jakby mogła to by nic innego nie robiła :lol:

Na razie jest bardzo grzeczna, jak na ten wiek oczywiście. Pewnie muszę trochę poczekać, jak się poczuje bardziej u siebie i się zacznie :D :wink:

Posted
Dominiko :) miło mi, ze się interesujesz :)

Pasja szaleje i bawi się na tyle, na ile jej pozwalamy :wink: pewnie jakby mogła to by nic innego nie robiła :lol:

Na razie jest bardzo grzeczna, jak na ten wiek oczywiście. Pewnie muszę trochę poczekać, jak się poczuje bardziej u siebie i się zacznie :D :wink:

Ola, bój sie charcicy polskiej!!!!!

Wejdź na temat coś o charcich rozrywkach i brojeniu. Tam napisałam wszytsko dokładnie co robiła Aricia przez pierwsze dni i ......jak już się przyzwyczaiła. Powiem szczerze, ze gdybys jej pozwoliła to "chyba" Pasja tak jak Arika biegała !galopem! po całym domu w ten sposób : z łożka , pod stołem, na 2 łóżko, skręt o 90 stopni i od nowa :) Kilka razy Arika to zrobiła z tymi podwiniętymi uszami i z językiem na pysku i z tym szczęśliwym powarkiwaniem, ze my (z moją najlepszą przyjaciółką co ma Cane Corso i z naszymi rodzicami) ryliśmy na podłodze ze śmiechu. Jak usłyszeliśmy warknięcie i BUM to wiedzieliśmy, ze już biegnie i krzyczeliśmy z rękami u góry : UWAGA! ARIKA LECI!!!!! AAAAA...

hahahahhahahihihihehehe :lol: :lol: :lol: teraz się z tego śmiejemy :)

Uważaj Olu na to co potrafi zrobic polka z hodowli Sompolino :D

Posted

ad Dominika

No my ten efekt nazywamy, "glupawka" i u nas notorycznie psy dostaja tego z raz na kilka dni, mamy jednak ten komfort ze otwieramy drzwi od podworka i podczas kolejnego kola wokol domu psy wylatuja na dwor. Najgorsze ze to jest bardzo zarazliwe i takie charce potrafi u nas odwalac 5 CP na raz, a za nimi nasza córa no i smieszne to przestaje byc juz po kilku nawrotach.

Posted

Marcin-H

hihihihihihihihihih :lol:.

Powiedz Misi jak najszybciej, że ja mówie, ze ona przy chartach i takich charcach będzie miała kondycję taką, że HO HO!

Ale przyznaje racje, że to jest w 100% "głupawka" :lol:

Tak, rozumiem, ze 5 chartów leci po waszym domu. A czy one przed schodami troche zwalniają, no bo macie takie kręte schody.... ???

Posted

ad Dominika

Nie Dominiko przed schodami to mi sie wydaje ze one wrecz przyspieszaja i nie raz sie zdarzylo ze ktores nie wyrobilo zakretu i zatrzymalo sie na tym oknie ktore jest we wnece. To cud ze te okno wogole jescze tam jest i ze zaden pies sie tam jescze nie zabil. To jest zywiol porownywalny do Tajfunu. Tak samo niejednokrotnie sie zdarzylo ze co wiekszy i mniej zwrotny ze stada( najczesciej Boruta) w ogrodku staranowal nam brzoskwinie , czy leszczyne i jakos nigdy sie nic psu nie stalo , ale drzewka to notorycznie sa sfatygowane.

Posted

hihihihi :lol:

Tak wiem, które okienko :)

Tylko, że czasem "głupawka" to mało powiedziane, a "Tajfun" to najlepsze słowo!!!! :D

Posted

No tak, Pasja też czasem dostaje tej głupawki, ale ja na to nie reaguję.

nieco za mały metraż i oprócz tego, że siebie, to może uszkodzić mieszkanie :wink: Co prawda teraz jest mała, no ale jak podrośnie to może być gorzej, zwłaszcza jak dołaczy do niej Ramzes. No a nie mogę jednemu pozwolić, a drugiemu nie. Więc jak zaczyna latać - koniec mojego zainteresowania nią.

Uspokaja się po jednej rundce, chwila spokoju to jest przywoływana i zaczynamy jakąś zabawę, którą JA inicjuję i akceptuję.

Ciężkie ma dzieciństwo, oj ciężkie... :lol:

Na dworzu - proszę bardzo niech wyprawia co chce. Tyle, ze ona na razie na dworzu to się raczej nie wygłupia, chyba się jeszcze boi. No i w sumie dobrze, jest okazja mocno popracować nad komendą "do mnie", którą zresztą wykonuje bardzo chętnie i poprawnie, no może trochę za daleko siada, ale bez przesady. Zobaczymy jak długo będzie uważała, że najfajniejsza zabawa to galop w moją stronę...

Mamy na osiedlu pipetę z Bokamaro, już jesteśmy umówieni na charcie szaleństwa, jak Pasji pozwoli lekarz :D

Posted

Aleksandra

No tak, rozumiem cię :)

Bardzo fajnie, że pobiega z pipetkiem, u mnie jest tak samo. Jutro przychodzi moja przyjaciółka z pipetkiem co ma 2 lata i wabi się Grzesiu , a rodowodowo Georgiy Pobedonosets Pozhar v Kremle :D.

Przyjdzie wyszaleć sie z Aricią w ogrodzie.

Olu, masz jakieś informajce gdzie trafiła Frytka (Afrodyta)??

Czarno-podpalana z irlandzkimi znaczeniami i z strzałką na głowce siostrzyczka Fryci martwi się co z nią :lol: :-?

Posted
Dominko Frycia jest u bardzo fajnych ludzi w Goleniowie , czuje sie dobrze i ma swietne stosunki z reszta psiego towarzystwa .

No to przeogromnie się ciesze !!!!! :D

Szkoda, że nie piszą na dogomani :( MIło, że u fajnych ludzi :D

A masz do nich telefon?? Chętnie byśmy się z nimi poznali.

Posted
Aż musiałam zadzwonić, bo mnie strasznie gryzło.

Julka to Bokamaro LA BELLE ETOILE.

Ufffffff.

nie kojarze tej suki :roll: .

charciara,

widziales może na żywca ostatni miot muppetów Bokamaro? :lol: Ja mojego ppeta widzialam jak mial 3 tygodnie... teraz ze wszytkich stron napytuje jak tam one sobie żyją :lol: :lol: :lol: .

Posted
Whip - na żywo ich nie widziałam, ale często w słuchawce słyszę jak rozrabiają.

to przynajmniej wiem, że jeszce nie zostały przerobione na pasztet :evilbat:

wow :lol:

To ty myślisz, że oni tam przerabiają je na pasztet???????