Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatonieja napisał(a):
no tak błękitny może byc obgryziony, mieć dziury ale szybko znajdzie dom chyba przemaluje Rufusa :cool3:

To chyba najlepsze wyjscie:evil_lol:

Posted

Szyszka napisał(a):
Dostałam wiadomość od Pani Karoliny, że Bazyl w nocy przyszedł do ich uszka i wtulał w nich główkę.
Są nim zachwyceni.
Jak ja sie ciesze!!!!:multi:

super wieści i świetnie, że nowi pańciowie tacy w nim zakochani. To w końcu wspaniały psiak !!! dobrze, że mu się przed zimą udało i grzeje już doopkę w cieplutkim domku !!!

• 3 weeks later...
Posted

Wczoraj rozmawiałam z Panią KAroliną - właścicielką Bazyla.

Bazylek ma się dobrze, jest bardzo grzeczny, ma ochotę wskoczyć na łóżeczko, ale mu nie wolno. Hi,hi. Typowe zachowanie schroniskowców naszych kochanych.
Jest przyjazny do ludzi, była w domu wielka parapetówka, pełen dom ludków a on się cieszył i wdzięczył do wszystkich.
Nawet wystraszone w pierwszej chwili babcie pokochały go bezgranicznie. Choć wcześniej zapowiedziały, ze teraz Pani Karoliny i jej narzeczonego nie będą odwiedzać..:evil_lol: A teraz przynoszą mu smakołyki.
Pani Karolina stweirdziła, że Bazyl to pies ich marzeń i strzał jak szóstka w totolotka.
Codziennie wychodzą na pola na godzinne szaleństwo.
Wszysycy napotkani psiarze i nie tylko zachwycają sie urodą Bazylka i jego przyjacielskim nastawieniem do świata.

Okazało sie również że Bazyl nie ma uczulenia na jedzenie.
Na początku dostawał Royala, potem stopniowo mieszali Royala z inną karmą i kompletnie nic się nie dzieje... Je też gotowane i nuie ma żadnego problemu.

Problem niestety pojawił się z raną po kastracji. Wdał się jakiś syf i Bazyl dostaje leki, bo rana zaczęła się paprać. Było duże prawdopodobieńśtwo, ze trzeba będzie robić zabieg, ale narazie wszystko łądnie się goi, więc trzymajmy kciuki aby było tak dalej.

Ach i jeszcze...
Bazyl nie lubi całowania:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Myzianko tak ale buziaki nie....hi,hi.

Posted

Oby wiecej takich wiesci :D ja jak Bolkowi paprala sie rana po kastracji zaczelam mu ja smarowac fioletem wodnym (taki ludzki sposob) i raz ze szybko mu wszystko sie zasuszylo dwa ze fiolet nijak mu nie smakuje i nawet nie probowal sie lizac ... czego o Fazuli powiedziec nie mozna bo jej to kazde swinstwo smakuje nawet fiolet na ciele Boleslawa ;)