Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DZIECI ZAMKNĄĆ OCZY ZEBY WAM SIE POTWÓR NIE ŚNIŁ

TU JESTEM PROSTO PO KĄPIELI! WYBACZCIE MOJ WYGLĄD ;) ALE LEDWO CO UCIEKŁEM Z WANNY I NIE ZDĄZYLI MNIE WYCZESAĆ :]

Posted

Tollerka - TAK juz wstawiałam fotki jak oglądał tv :]
wiesz ... jak nagrywam filmiki i on na nich szczeka to pozniej jak odslu****emy w domku to wskakuje na kolana i pilnie slucha krzywi głowką itp i patrzy tak bardzo ze my tu w domu wszyscy sie przewracamy ze smiechu :)

Posted

Dominiqo..Tuptuś jest słodki psiak i to najważniejsze. Nie znam się na hodowlach bo nigdy nie chciałam mieć rasowego psa ,ale to co piszą inni ( podając ceny i dziwiąc się Twoim doświadczeniom) jest rzeczywiście zastanawiające... Co robić? hmmm...zależy jak bardzo Ci zależy żeby wdawać sie w spory z tymi ludźmi....Dla Ciebie będzie to na pewno stres i kłopot...z drugiej strony...rozumiem że wiele wskazuje na to ,że to oszuści lub "prawie":cool3: oszuści... i wtedy na pewno można ( tylko czy masz dowody na poparcie swoich słów?) zgłosić ich nieuczciwa hodowlę do odpowiednich instancji....

Posted

[quote name='Dominiqa']to powiedzcie mi co mam począć ? jak to sprawdzić?
teraz to już mi sie zyc odechciało i tu nie chodzi ze mam psa bez metryczki bo i tak go kocham i na niej mi nie zależało ale boli mnie kłamstwo tych ludzi jezu ratujcie.......................................... :shake::-(

zaraz wrzucam fotki REKOMPENSATA za to ze nas nie bylo tak dluuugo :]

Ja bym pojechała do tych ludzi i chociaż żeby mi pokazali tą metrykę !

Posted

[quote name='Dominiqa']Daaawno mnie tu nie bylo ale już wróciłam i .....
Dzieewczyny poważnie piszecie ??? !!!!!!!!!!

" Nie dostalabys psa z rodowodem:p
Jak juz to z metryczka o to nic nie kosztuje, rodowodu nie musialabys wystawiac, zreszta to nie wielki koszt.
Czy Tuptus ma tatuaz?? jesli nie ma to oznacza ze jest z "lewego" miotu i moze sie okazac ze psy ktorych papiery ta Pani chce Ci pokazac wcale nie sa rodzicami malego. trafilas chyba na nieuczciwego hodowce (pseudohodowce)"

FURCIACZEK - normalnie przeszłam załamanie po tym co napisalaś..
napisze ci dokładnie jak było.

- szukalismy psa z hodowli bo tamtego yorka kupilismy z pseudohodowli i musialam go uspac jak mial 15 mc mial wszystkie choroby swiata itp itd.
znalezlismy hodowle ....
doglądalismy psiaka od noworodka , właściciele pokazywali nam papiery rodziców że wygrały wystawy itp itd za duzo tego by pisać...
kiedy nadszedł czas aby zapłacić za szczeniaka właściciele walnęli ceną ze nam oczy wyszły z orbit no ale co sie nie zrobi zeby zatlumić bol po tamtym yorkusiu.... kiedy dalismy do ręki pieniądze babka powiedziała tak CYTUJE UWAGA!
" Słuchajcie jak chcecie rodowód to musicie dopłacic" - i tu walnęła taką sumą ze myśmy spadli z nóg! - po czym stwierdzilismy ze nie kupujemy psa na wystawy itp tylko dla nas wiec stwierdzilismy ze rodowód nam nie potrzebny rodzice mieli tatuaze i pozostale 2 szczeniaki z miotu także gdyz oby dwa wylatywaly zagranicę a nasz ze zostal tu i nie chcielismy dopłacać ( nie stety nie nalezymy do ludzi bogatych ) no to nie zyczylismy sobie tatuazu i rodowodu - piszę rodowodu bo nic nam nie mowili o metryczce tylko non stop jak chcecie rodowó nalezy dopłacić...

Zastanawiajace jest to ze jedne szczeniaki z miotu mialy tatuaze a inne nie:roll: smierdzi mi to jakims przekretem...pozatym mozliwe ze tamte mialy tatoo dlatego ze wyjezdzaly za granice i nie mialo to nic wspolnego z metryka czy rodowodem:roll:

TO TERAZ MI POWIEDZCIE - jak mam sprawdzic czy ta hodowla jest prawdziwą hodowlą, i czy jak bym np chciala to mi dorobią teraz metryczkę? przeciez to iz szczeniak jest z tych rodziców musi byc gdzies wpisane no nie?...

Zadzwon do swojego oddzialu ZK podaj nazwe hodowli, mozesz poprosic zeby hodoffca podal Ci Nr tatuazu rodzicow, sprawdzisz czy psy sa w ZK zarejestrowane i czy maja uprawnienia hodowlane.
Niestety ale chyba nie bedziesz mogla wyrobic teraz metryczki, bez tatoo nie ma jak:shake:
FURCIACZKU RATUJ I DORADZ MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[quote name='Dominiqa']FURCIACZKU Napisaas ze rodowód czy metryczka to niewielki koszt - nie bede się kłócic ale w przyblizeniu ci napiszę ze od nas zażadali 500zł za ten swistek a dla mnie np 500 zł to b.duzo jak za papier wystarczająco duzo za psa zapłaciłam... :(

no to trafilas do naprawde "niezlych" ludzi:angryy: w glowie mi sie nie miesci jak mozna tak oszukiwac:shake:
powinnas zglosic do Zk ze spotkalas sie z taka sytuacja i masz podejzenie ze ta hodowla ma lewe mioty...

teraz najwazniejsze zeby tuptus byl zdrowy i szczesliwy:loveu: cudowne foteczki a po kapieli wyglada bosko:loveu: sliczny jest bez 2 zdan:loveu:

Posted

Furciaczku tak.. szczególnie po kąpieli jest super ;) heheheh moja mamuska twierdzi ze wygląda jak potwór mnie po kąpieli przypomina szczurka ;)
heh kurcze nie ma ostatnio na nic czasu rzadko bywam na necie ;/ dlaczego zycie jest tak szybkie i męczące?l;//

ide zaraz do dentysty poprawiac to co zepsuli mi w klinice i co i tez stracilam tyle kasy i okazalo sie ze wszystkie zeby ktore mi robili trza poprawiac no i na nowo!!!!!!! ;/

tylko teraz ide do rzeznika a nie do kliniki bo tu zaplace za zęba 100zł a tam za jednego zeba płacilam po 300-500zł :[

• 2 weeks later...
Posted

Kochani.. ogromna prośba...

to wątek szczeniaków, które się urodziły u siostry Mariusza
(sunia była ze schronu wzięta szczenna, schron o tym nie poinformował
.. no i urodziły się maluchy)
dla większości szczeniaków udało się znaleźć właścicieli (poszły w dobre ręce), zostały 2 sunie ONki, które pilnie szukają dobrych domków

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=99876

podnoście ten wątek - pliiissssss

• 1 month later...
Posted

nieco późne... ale jeszcze nie całkiem spóźnione;)

życzenia zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia :tree1:
bogatego mikołaja
:x-mas:wiele miłości, ludzkiej życzliwości,
oraz szczęścia i samych łask bożych
w nadchodzącym Nowym 2008 Roku

Basia, Mariusz i Zuzanka:)