Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie od zawsze draznilo to ze wiekszosc wlascicieli yorkow zapomina ze to prawdziwe psy i traktuja je jak zabawki:shake: A prrzeciez to badz co badz terier jest i potrzebuje sporo ruchu a nie noszenia w torebce:roll:

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dominiqa']
Pimpek -
ufff cieszę się ze zgadłam a co do studiów to tak dupa mnie dziś cała boli od siedzenia 90 minut bez przerwy i słuchania o psychologii rozwojowej człowieka bleeeeeeeee . : ]

Pytanko, ty studiujesz blisko domu czy wyjechałaś gdzieś z Tuptusiem na studia ?:cool3:

Posted

Hmm to tak.
Ja nie jestem rodowitą KRAKOWIANKĄ wyjechałam do KRK no i TU zakupiłam a raczej dostałam i pierwszego i drugiego tuptusia :D:D:D:D
Mieszkam w Krakowie już dość długo wyjechałam tu edukować się :]

Posted

Furciaczku OBIECUJĘ , że jak tylko wrócę z miasta od razu wrzucę fotki tylko je zgram z aparaciku :]
Ps. właśnie przed chwilą Tuptuś przeszedł kąpiel więc będzie się z czego pośmiać :]

Ps. DZIEWCZYNY MOJ PIES DZIS OSZALAŁ JEDNA PANNA MIAŁA CIECZKE I GONIŁAM GO PRZEZ CAŁE OŚIEDLE!!!!!!
SZUKAM ZATEM PANIENKI KTÓRA ODDA SIĘ MOJEMU TUPTUSIOWI BY MU ULŻYĆ! :]
KSIĄŻECZKA ZDROWIA ITP SĄ DO WGLĄDU PIES NIE PRZECHODZIŁ ZADNYCH CHORÓB ANI NIC JEST W 100% ZDROWY!
DOORADZCIE MI CO ROBIĆ!? JEMU SIĘ TAK CHCE PISZCZY MI CAłY CZAS ITP HELP ME PLEASE!!!!!!

Posted

[quote name='Dominiqa']
Ps. DZIEWCZYNY MOJ PIES DZIS OSZALAŁ JEDNA PANNA MIAŁA CIECZKE I GONIŁAM GO PRZEZ CAŁE OŚIEDLE!!!!!!
SZUKAM ZATEM PANIENKI KTÓRA ODDA SIĘ MOJEMU TUPTUSIOWI BY MU ULŻYĆ! :]
KSIĄŻECZKA ZDROWIA ITP SĄ DO WGLĄDU PIES NIE PRZECHODZIŁ ZADNYCH CHORÓB ANI NIC JEST W 100% ZDROWY!
DOORADZCIE MI CO ROBIĆ!? JEMU SIĘ TAK CHCE PISZCZY MI CAłY CZAS ITP HELP ME PLEASE!!!!!!

Ale jest bez rodowodu (?):diabloti:
Moj tez piszczy jak jakas suka ma cieczke ale mu to przechodzi po kilku dniach.

Posted

Ty się nie martw o psa, tylko pomyśl co przeżywają właściciele suk, które nie mają gdzie się załatwić, bo już adoratorzy się pchają...:eviltong:

Posted

Spokojnie, przejdzie mu:p to normalne zachowanie psa w takiej sytuacji... wyobraz soboe co ja mialam kiedy Furcia cieczki dostala, Prezes dziure mi w scianie wydrapal:evil_lol:

nie martw sie i dopuki sie nie uspokoi to nie spuszczaj go ze smyczy...
myslalas nad kastracja:cool3:?

Posted

Jeżeli nie ma rodowodu to go nie rozmnażaj.
Przejdzie mu.
Poczekaj aż skończą się cieczki i wszystko wróci do normy ;)
Może kastracja?
To całkiem normalne zachowanie.
Nie przejmuj się.
Niedługo wszystko będzie ok.

Pozdrawiam.

Posted

Kastracja - odpada! :]

DZAGA - " jezeli jest bez rodowodu to go nie rozmnazaj"
DLACZEGO ???????????? znam wielu ludzi którzy sprzedają bez rodowodu yorki.
Moj jest po wystawowych rodzicach którzy mają wiele na swoim koncie i babka chciała mi go dac z rodowodem ale do tej ceny doszło by mi jeszcze wiece kasy za jakis glupi papierek :] ja ze swoim nie mam zamiaru niszczyc psa na wystawach itp - pies to pies :]
A ona mowila mi ze jak by co kiedy to da dokumenty po rodzicach do wglądu mnie sie wydaje ze to wystarczy :]
mogł byc z rodowodem ale ja nie chcialam wiec ? :]

Posted

Nie słyszałam jeszcze o czymś takim! :-o
Jak ktoś mógłby sprzedać Yorka np. za 1000 zł bez papierów skoro wie,że z rodowodem sprzedałby go za 2000 !! nie wierze w to! Albo to jakaś ściema, albo ten hodowca postradał zmysły!

Posted

Dominiqa napisał(a):
Kastracja - odpada! :]

DZAGA - " jezeli jest bez rodowodu to go nie rozmnazaj"
DLACZEGO ???????????? znam wielu ludzi którzy sprzedają bez rodowodu yorki.
Moj jest po wystawowych rodzicach którzy mają wiele na swoim koncie i babka chciała mi go dac z rodowodem ale do tej ceny doszło by mi jeszcze wiece kasy za jakis glupi papierek :] ja ze swoim nie mam zamiaru niszczyc psa na wystawach itp - pies to pies :]
A ona mowila mi ze jak by co kiedy to da dokumenty po rodzicach do wglądu mnie sie wydaje ze to wystarczy :]
mogł byc z rodowodem ale ja nie chcialam wiec ? :]

a czemu jestes tak przeciwna kastracji?? ten zabieg moze uratowac psy zycie w przyszlosci i zapobiedz wielu cierpieniom spowodowanym rakiem prostaty itp.

a ja znam wielu ludzi ktorzy kupili takie pieski i teraz pol zycia pies u weta siedzi bo ma wady wrodzone spowodowane nieodpowiednia selekcja rodzicow:roll: (nie mowie ze tak jest zawsze)

Nie dostalabys psa z rodowodem:p
Jak juz to z metryczka o to nic nie kosztuje, rodowodu nie musialabys wystawiac, zreszta to nie wielki koszt.
Czy Tuptus ma tatuaz?? jesli nie ma to oznacza ze jest z "lewego" miotu i moze sie okazac ze psy ktorych papiery ta Pani chce Ci pokazac wcale nie sa rodzicami malego. trafilas chyba na nieuczciwego hodowce (pseudohodowce)

widzialas ile jest psow w schroniskach?? na tym swiecie jest wystarczajaco duzo kundelkow i naprawde nie potrzeba kolejnych szczeniaczkow. Tuptusiowi to naprawde nie jest do niczego potrzebne;)
a jak raz go dopuscisz do suki to tylko poglebi jego instynkt krycia i przy nastepnej suce w cieczce jego zachowanie moze sie pogorszyc... chyba nie chcesz zeby kryl kazda napotkana suke.

Posted

Daaawno mnie tu nie bylo ale już wróciłam i .....
Dzieewczyny poważnie piszecie ??? !!!!!!!!!!

" Nie dostalabys psa z rodowodem:p
Jak juz to z metryczka o to nic nie kosztuje, rodowodu nie musialabys wystawiac, zreszta to nie wielki koszt.
Czy Tuptus ma tatuaz?? jesli nie ma to oznacza ze jest z "lewego" miotu i moze sie okazac ze psy ktorych papiery ta Pani chce Ci pokazac wcale nie sa rodzicami malego. trafilas chyba na nieuczciwego hodowce (pseudohodowce)"

FURCIACZEK - normalnie przeszłam załamanie po tym co napisalaś..
napisze ci dokładnie jak było.

- szukalismy psa z hodowli bo tamtego yorka kupilismy z pseudohodowli i musialam go uspac jak mial 15 mc mial wszystkie choroby swiata itp itd.
znalezlismy hodowle ....
doglądalismy psiaka od noworodka , właściciele pokazywali nam papiery rodziców że wygrały wystawy itp itd za duzo tego by pisać...
kiedy nadszedł czas aby zapłacić za szczeniaka właściciele walnęli ceną ze nam oczy wyszły z orbit no ale co sie nie zrobi zeby zatlumić bol po tamtym yorkusiu.... kiedy dalismy do ręki pieniądze babka powiedziała tak CYTUJE UWAGA!
" Słuchajcie jak chcecie rodowód to musicie dopłacic" - i tu walnęła taką sumą ze myśmy spadli z nóg! - po czym stwierdzilismy ze nie kupujemy psa na wystawy itp tylko dla nas wiec stwierdzilismy ze rodowód nam nie potrzebny rodzice mieli tatuaze i pozostale 2 szczeniaki z miotu także gdyz oby dwa wylatywaly zagranicę a nasz ze zostal tu i nie chcielismy dopłacać ( nie stety nie nalezymy do ludzi bogatych ) no to nie zyczylismy sobie tatuazu i rodowodu - piszę rodowodu bo nic nam nie mowili o metryczce tylko non stop jak chcecie rodowó nalezy dopłacić...

TO TERAZ MI POWIEDZCIE - jak mam sprawdzic czy ta hodowla jest prawdziwą hodowlą, i czy jak bym np chciala to mi dorobią teraz metryczkę? przeciez to iz szczeniak jest z tych rodziców musi byc gdzies wpisane no nie?...

FURCIACZKU RATUJ I DORADZ MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

FURCIACZKU Napisaas ze rodowód czy metryczka to niewielki koszt - nie bede się kłócic ale w przyblizeniu ci napiszę ze od nas zażadali 500zł za ten swistek a dla mnie np 500 zł to b.duzo jak za papier wystarczająco duzo za psa zapłaciłam... :(

Posted

Metryka kosztuje 22 zł / sztuke!! Na pewno Cię oszukali! Jak pies z miotu w którym psy miały tatuaże może go nie mieć ?? :crazyeye: Jak to możliwe ?? Chyba , że był z innego miotu i tylko tak mówili, że to jego rodzice a było inaczej.. nie wiem, nie chce osądzać, ale to jakieś dziwne jest!

Posted

to powiedzcie mi co mam począć ? jak to sprawdzić?
teraz to już mi sie zyc odechciało i tu nie chodzi ze mam psa bez metryczki bo i tak go kocham i na niej mi nie zależało ale boli mnie kłamstwo tych ludzi jezu ratujcie.......................................... :shake::-(

zaraz wrzucam fotki REKOMPENSATA za to ze nas nie bylo tak dluuugo :]