Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przestańmy sobie dziękować, to po primo! W końcu wszyscy tu jesteśmy nie dla chwały, ale po to, by ratować psiaki. Limka zasługuje na każdy ludzki gest dobroci. Serce się kraje gdy człowiek sobie pomyśli ile się nacierpiała...Ona i cała reszta, która w tym syfie została. Nawet weta tam nie ma :placz:
Musimy o nią walczyć... musimy walczyć o nie wszystkie...
Limka dostała szansę, szkoda tylko, że tak późno :-(

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To czy pies figuruje w dokumentacji jako pies czy sunia naprawdę nie jest istotne. Wieksze cuda się zdarzają/ a Pani Dr przez telefon z powodu infekcji chrypiała jak stara szafa:evil_lol:/. NAstępnego dnia Lima miała przyjść do kontroli i wtedy dostała by te leki które powinna.

Po prostu potraktowano nas jak typowych przygłupów:lol:.

Sunia zniosła zabieg doskonale. Fajnie wszysko poszło. Przebieg pooperacyjny niepowikłany. Nie ma co szukać dziury w całym. Jest słabiutka ale szczęsliwa. Czekajmy na wynik histop i zaciskajmy mocno kciuki:lol:

Posted

[quote name='la_pegaza']a co wiemy o tym co jest jeszcze w schronisku ?

No i warto rozejrzeć się za inną kliniką na przyszłość :roll:[/quote]
Jest boksinka w kolejce do sterylki. Kiedy ja będzie miała? Nie wiadomo :shake:
A innej kliniki ze szpitalem w Poznaniu nie ma... I to jest ogromny problem.

Posted

[quote name='GoniaP']Jest boksinka w kolejce do sterylki. Kiedy ja będzie miała? Nie wiadomo :shake:
A innej kliniki ze szpitalem w Poznaniu nie ma... I to jest ogromny problem.[/quote]

No i tu problem

Posted

Gonia - czy ja mam wrzucić te skany??
Czy to są te same co już wstawiłaś - bo się zagubiłam...
Ja niestety pochłonięta Levisem i domem dla Klementynki, nie było mnie w necie wcześniej...

Posted

[quote name='PaulinaT']Gonia - czy ja mam wrzucić te skany??
[/quote]Tak, wrzuć te skany tak, by można je było powiększyć, a tym samym odczytać....
Please!!

Posted

Ups troszkę przesadziłam :oops:
Wkleję tak:

Teraz po kliknięciu kopaże się osobne okno ze skanem.
Przy wklejeniu pełnego rozmaru wychodzą za duże a obawiam się ze zmniejszanie może zepsuć jakość.

Posted

[quote name='GoniaP']Łoooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale szeroko poszłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Dość duże były :diabloti:

Posted

Te Goni skany wygodniej się czytało.:diabloti:. Trche tylko oczy bolały. Paulina od czytania Twoich boli mnie myszka:diabloti:
Mam nadzieją że fakturę wystawią na właściwą instytucję bo Gonia nie zobaczysz forsy:evil_lol:

Posted

[quote name='caroolcia']oj to ja zamista następnego spacerku poprosze o lekje wklejania skanów :cool3: bo tysz nie umiem :oops:[/quote]

Jak udało się wkleić Radkowe foty na molosy to i Ciebie nauczę skanować:evil_lol:

Posted

[quote name='Donvitow']Te Goni skany wygodniej się czytało.:diabloti:. Trche tylko oczy bolały. Paulina od czytania Twoich boli mnie myszka:diabloti:
[/quote]
teraz pytanie - lepszy jest ból oczu czy ból myszki?? :diabloti:

Posted

Tak jak obiecałam, byłam dziś z Limką u weta. Została gruntownie przebadana.
Wyniki badania krwi:
Hematoligia
Leu 9,61m/mm3 (norm 6,0-17,0)
Lim 23,8% (norm 10,0-30,0)
Mon 3,2% (norm2,0-10,0)
Gra 73,0% (norm 50,0-80,0)

Ery 4,89M/mm3 (norm 5,5_8,5)
MCV 64,9 (norm 58,0-73,9)
Ht 31,7 (norm 35,0-55,0)
MCH 29,6 pg (norm 19,5_24,5)
MCHC 45,7 g/dl (norm28,0-40,0)
RDW 12,7 (norm 8,0-12,0)
Hb 14,5g/dl (norm 10,0-18,0)

Tro 422m/mm ( norm 120-600)
MPV 6,6fl (norm 5,0-12,0)
Pt 0,28%
PDW 8,1 (norm 6,0-10,0)

Limka nadal ma silną anemię, nadal trzeba ją więc wzmacniać i podawać preparaty krwiotwórcze. Limka dostała zastrzyk z Catosalu. Oprócz medykamentów, Lena obiecała karmić Księżniczkę wątróbką.

Lena dziękujemy!!!:loveu:

Osłuchowo, serce i płuca ok. Temperatura w normie. Bolesność brzucha utrzymuje się przy ucisku, ale powłoki brzuszne rozluźnione, więc Limka nie cierpi. Limka ma coś z miednicą (zapomniałam fachowego określenia, hmmm, więc nie będę zmyślać) i w związku z tym powinna przyjmować Arthroflex. Nie kupiłam, bo to koszt przynajmniej 80zł, czekam więc na decyzję szanownych bokseromaniaczek ;)

Poza tym Lima w niezłej formie, zwija się w precelki, szczerzy braki zębowe w uśmiechu, rozdaje całusy, nadstawia się do drapania, fuka i prycha, i wydaje mi się, że jest zadowolona. Potem zdjęcia :cool3: