GoniaP Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Przestańmy sobie dziękować, to po primo! W końcu wszyscy tu jesteśmy nie dla chwały, ale po to, by ratować psiaki. Limka zasługuje na każdy ludzki gest dobroci. Serce się kraje gdy człowiek sobie pomyśli ile się nacierpiała...Ona i cała reszta, która w tym syfie została. Nawet weta tam nie ma :placz: Musimy o nią walczyć... musimy walczyć o nie wszystkie... Limka dostała szansę, szkoda tylko, że tak późno :-( Quote
caroolcia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 lepiej poźno niż wcale, a podziękujemy sobie wzajemnie jak się prawdziwy domek znajdzie bo ta rokosz w boksiowej skórce na prawde zasługuje na weosły żywot staruszka.... Quote
la_pegaza Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 a co wiemy o tym co jest jeszcze w schronisku ? No i warto rozejrzeć się za inną kliniką na przyszłość :roll: Quote
Donvitow Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 To czy pies figuruje w dokumentacji jako pies czy sunia naprawdę nie jest istotne. Wieksze cuda się zdarzają/ a Pani Dr przez telefon z powodu infekcji chrypiała jak stara szafa:evil_lol:/. NAstępnego dnia Lima miała przyjść do kontroli i wtedy dostała by te leki które powinna. Po prostu potraktowano nas jak typowych przygłupów:lol:. Sunia zniosła zabieg doskonale. Fajnie wszysko poszło. Przebieg pooperacyjny niepowikłany. Nie ma co szukać dziury w całym. Jest słabiutka ale szczęsliwa. Czekajmy na wynik histop i zaciskajmy mocno kciuki:lol: Quote
GoniaP Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='la_pegaza']a co wiemy o tym co jest jeszcze w schronisku ? No i warto rozejrzeć się za inną kliniką na przyszłość :roll:[/quote] Jest boksinka w kolejce do sterylki. Kiedy ja będzie miała? Nie wiadomo :shake: A innej kliniki ze szpitalem w Poznaniu nie ma... I to jest ogromny problem. Quote
Donvitow Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='GoniaP']Jest boksinka w kolejce do sterylki. Kiedy ja będzie miała? Nie wiadomo :shake: A innej kliniki ze szpitalem w Poznaniu nie ma... I to jest ogromny problem.[/quote] No i tu problem Quote
la_pegaza Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 ale młodsza/starsza ? żółta / pręgowana ? myślałam o mypecie, ale tam całodobowo nikogo nie ma :roll: Quote
PaulinaT Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Gonia - czy ja mam wrzucić te skany?? Czy to są te same co już wstawiłaś - bo się zagubiłam... Ja niestety pochłonięta Levisem i domem dla Klementynki, nie było mnie w necie wcześniej... Quote
GoniaP Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='PaulinaT']Gonia - czy ja mam wrzucić te skany?? [/quote]Tak, wrzuć te skany tak, by można je było powiększyć, a tym samym odczytać.... Please!! Quote
PaulinaT Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Ups troszkę przesadziłam :oops: Wkleję tak: Teraz po kliknięciu kopaże się osobne okno ze skanem. Przy wklejeniu pełnego rozmaru wychodzą za duże a obawiam się ze zmniejszanie może zepsuć jakość. Quote
GoniaP Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Łoooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale szeroko poszłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
PaulinaT Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='GoniaP']Łoooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale szeroko poszłaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Dość duże były :diabloti: Quote
caroolcia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 oj to ja zamista następnego spacerku poprosze o lekje wklejania skanów :cool3: bo tysz nie umiem :oops: Quote
Donvitow Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Te Goni skany wygodniej się czytało.:diabloti:. Trche tylko oczy bolały. Paulina od czytania Twoich boli mnie myszka:diabloti: Mam nadzieją że fakturę wystawią na właściwą instytucję bo Gonia nie zobaczysz forsy:evil_lol: Quote
Donvitow Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='caroolcia']oj to ja zamista następnego spacerku poprosze o lekje wklejania skanów :cool3: bo tysz nie umiem :oops:[/quote] Jak udało się wkleić Radkowe foty na molosy to i Ciebie nauczę skanować:evil_lol: Quote
PaulinaT Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='Donvitow']Te Goni skany wygodniej się czytało.:diabloti:. Trche tylko oczy bolały. Paulina od czytania Twoich boli mnie myszka:diabloti: [/quote] teraz pytanie - lepszy jest ból oczu czy ból myszki?? :diabloti: Quote
caroolcia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='PaulinaT']teraz pytanie - lepszy jest ból oczu czy ból myszki?? :diabloti:[/quote] buhahahahahhaahhah Quote
GoniaP Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Lena pisze, że Limka ma się dobrze. Wzorowo zjadła tabletki. Jutro jedziemy do weta na morfologię, więc będą fotki. Quote
Ziutka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Śliczności pycholek :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Akadna Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Piękna jest :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
GoniaP Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Tak jak obiecałam, byłam dziś z Limką u weta. Została gruntownie przebadana. Wyniki badania krwi: Hematoligia Leu 9,61m/mm3 (norm 6,0-17,0) Lim 23,8% (norm 10,0-30,0) Mon 3,2% (norm2,0-10,0) Gra 73,0% (norm 50,0-80,0) Ery 4,89M/mm3 (norm 5,5_8,5) MCV 64,9 (norm 58,0-73,9) Ht 31,7 (norm 35,0-55,0) MCH 29,6 pg (norm 19,5_24,5) MCHC 45,7 g/dl (norm28,0-40,0) RDW 12,7 (norm 8,0-12,0) Hb 14,5g/dl (norm 10,0-18,0) Tro 422m/mm ( norm 120-600) MPV 6,6fl (norm 5,0-12,0) Pt 0,28% PDW 8,1 (norm 6,0-10,0) Limka nadal ma silną anemię, nadal trzeba ją więc wzmacniać i podawać preparaty krwiotwórcze. Limka dostała zastrzyk z Catosalu. Oprócz medykamentów, Lena obiecała karmić Księżniczkę wątróbką. Lena dziękujemy!!!:loveu: Osłuchowo, serce i płuca ok. Temperatura w normie. Bolesność brzucha utrzymuje się przy ucisku, ale powłoki brzuszne rozluźnione, więc Limka nie cierpi. Limka ma coś z miednicą (zapomniałam fachowego określenia, hmmm, więc nie będę zmyślać) i w związku z tym powinna przyjmować Arthroflex. Nie kupiłam, bo to koszt przynajmniej 80zł, czekam więc na decyzję szanownych bokseromaniaczek ;) Poza tym Lima w niezłej formie, zwija się w precelki, szczerzy braki zębowe w uśmiechu, rozdaje całusy, nadstawia się do drapania, fuka i prycha, i wydaje mi się, że jest zadowolona. Potem zdjęcia :cool3: Quote
GoniaP Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Acha, dziś wydaliśmy 67 zł. W piątek badanie moczu, w przyszłym tyg. zdjęcie szwów, więc otworzyłam rachunek i potem dostaniemy fakturę zbiorczą. Ok? Quote
Recommended Posts