Halo (Alfa i Zuzia) Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki. A rekacji TOZ wolę tu nie komentować :shake: Quote
Borria Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 http://helpanimals.pl/files/DSC02430.jpg http://helpanimals.pl/files/DSC02431.jpg :cool3::cool3::cool3: Mam pytanie czy pies na pierwszym zdjeciu to bullterrier? Quote
supergoga Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Twysypisko smieci a nie schronisko. Co za piekło. Jestem z Wami, trzymajcie się. Trzeba będzie pisac, napiszemy. Quote
kon trojanski suwalki Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Pierniczony koszmar - a nie schronisko.......................:angryy: Bonsai - ja poprosze o Twoj telefon stacjonarny - zadzwonie do Ciebie - napisz mi tylko w jakich godzinach jestes dostepna, dam Ci kontakty do dziennikarzy, ktorzy mi pomogli i innych osob do ktorych warto sie w tej sprawie udac, podpowiem co okazalo sie skuteczne. Nie poddawajcie sie - nie ma spraw nie do zalatwienia - sa sprawy trudne ale nie ma niemozliwych jesli tylko z uporem maniaka i nie liczac sie z konsekwencjami bedzie sie chcialo tym psiakom pomoc. Mi jeszcze kilka miesiecy temu wiceprezez TOZ, ktory pochodzi z naszego miasta mowil, ze tak czy siak nic nie da sie zalatwic - ze TOZ od 10 lat walczyl o zmiane warunkow w suwalskim schronisku. W latach 1999, 2000, 2001 - 100% psow bylo poddawanych eutanazji w naszym schronisku, w zeszlym roku 54 % ..... Prezydent mowil mi, ze nie ma finansow itp itd - tymczasem za miesiac schronisko przejdzie w rece Pana ktory prowadzi od lat hotel dla psow i schronisko prywatne - na bardzo dobrym poziomie. Zerknij na nasza strone www.sercedlazwierzat.suwalki.pl - tam jest wszystko czarno na bialym. Musicie miec wszystko na zdjeciach - bardzo szczegolowo - dowody i jeszcze raz dowody - nie zalatwicie inaczej tej sprawy niz przez prase - niestety w tym dziwnym kraju wielu spraw nie da sie zalatwic inaczej niz ta droga - robiac jedynie niemilosierny smrod. I baaaaaardzo przydalaby sie Wam strona www - tego typu jak my mamy - gdzie zebrane sa wszystkie informacje, ktore pokazuja czarno na bialym bulwersujace fakty. Zerknij na nasza stronke - musicie miec poprostu niezbite dowody, swiadkow, wszytko - rany psow, brud, ich chude zeberka - wszytko porzadnie pofotografowane... Inaczej nie da rady... Przy odpowiednio obranej taktyce i konsekwencji to sie da zrobic - to sie napewno da!!! Quote
ata Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Bonsai - z tego co wiem, to kierownik oddal sunie pitbulke wlascicielce, a wlasciwie matce faceta, ktory poszedl siedziec do wiezienia na dlugi okres... Quote
Poker Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Koniku,skąd w tak delikatnym,drobnym ciałku tak wielki duch? :crazyeye:Dzielna jesteś i możeTwoim sladem pójda inne dziewczyny.:cool3: Quote
supergoga Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Mam nadzieję, że i w Kaliszu się uda!!! Quote
Folen Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Zrobię wpis, bo ciekawi mnie jak rozwinie się sprawa.. Jak będzie trzeba słać maile, to oczywiście pomogę. Quote
Reno2001 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Bonsai, informuj nas proszę o wszelkich waszych działaniach i reakcjach tej drugiej strony na nie. Quote
bellatriks Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Marta16j napisał(a):Kiedyś chciałam adoptować psa z Kaliskiego schroniska ale nawet mnie nie wpuścili.... No po prostu nic tylko iść się zabić...:shake: Powoli zaczynam tracić wiarę w ludzi... No bo, cholera jasna! Schronisko to powinno być miejsce, gdzie się zwierzętom pomaga! Ratuje je! Walczy o nie nawet mimo złudnych nadziei, szuka domków, ewentualnie DT. Gdzie każda pomoc jest mile widziana i wolontariusze są przyjaciółmi, a nie największymi wrogami!! :shake: Quote
Bonsai Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 ata napisał(a):Bonsai - z tego co wiem, to kierownik oddal sunie pitbulke wlascicielce, a wlasciwie matce faceta, ktory poszedl siedziec do wiezienia na dlugi okres... Słyszałam bezpośrednio od kierownika, że suka została uśpiona. Quote
Bonsai Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Oczywiście, będę na bierząco o wszystkim informować. Aktualnie zbieramy dowody... Dziękuję koniu za rady, z pewnością się przydadzą! Quote
ata Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 hmmmm a moj post wcielo....wiec jeszcze raz napisze, ze kierownik poinformowal, ze suczka rasy pit bull zostala oddana wlascicielowi a wlasciwie jego matce, bo on sam na dlugo poszedl siedziec ....a co sie stalo ze szczeniakami tego nie wiem.... Quote
ata Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 a tu jest link o suni.....http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31938 Quote
Bonsai Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Tak, tak informował - a została uśpiona. A wątek nie wyświetla się w p[ierwszym poście, byłam święcie przekonana, że podałam dobry link. Ale dzięki ata. Jak widze link z ecentrum też nie działa, może tym razem wkleję dobry: http://www.ecentrum.pl/forum/viewtopic.php?t=374 Quote
WildH Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 O.O Mieliśmy u nas w schronisku pewną aferę, chociaż dotyczyła nieco innych spraw. Ale pewien chłopak zwyczajnie wytoczył kierowniczce proces i urząd miasta (schronisko to własność miasta) wysłał specjalnych ludzi którzy sprawdzali jak się sprawa ma (taka kontrola). Kto jest właścicielem schroniska? Może można coś podobnego tam zrobić... Quote
bellatriks Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dziewczyny, trzymam kciuki, że jednak Wam się uda. Quote
Bonsai Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 WildH - sprawa jest już u Prezydenta Miasta, czekamy na reakcję. Może się uda? malagos - ok. 15. Quote
kon trojanski suwalki Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Juz teraz wiemy - ze napewno sie suwalskim psiakom udalo :multi: Zobaczcie - tak dlugo na to czekalismy... Przepraszam ze tu wklejam ale to taki optymistyczny motywator dla Was. Wierze ze Wam rowniez sie uda :) Tytul artykulu: [B]"Pieski spokój"[/B] [URL]http://www.media-express.suwalki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=685&Itemid=58[/URL] Quote
Bonsai Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Wspaniała wiadomość, my też się nie poddamy, dopóki i u nas taka się nie pojawi. Quote
Bonsai Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Straszne wieści! :placz: W ciągu bieżącego roku w schronisku przyjęto 320 psów, a do utylizacji wywieziono 220 martwych! 25 stycznia 2007 - utylizacja 20 psów 14 lutego br. - 20 26 lutego - 16 15 marca - 14 i tak na okrągło... Quote
Recommended Posts