Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bura napisał(a):
Dowiedz się co i jak to się zwie, molże akurat się nada. Jak na razie za radą dobrej wróżki planuję zakup starego szlafrona na ciuchach :P

Ja używam szlafroka, z którego córka wyrosła albo poszwy na kołdrę - jedno i drugie 100% spranej na maksa bawełny. Wystarczy na chwilę zawinąć psiaka, potrzymać w objęciach i... trzeba łapać za zraszacz do kwiatków, bo za sucho, żeby prostować ;)

Posted

A ja swojego pudliszonka troche obcielam, obcielam mu mordeczke na krotko i zcielam dziwnego garba na grzbiecie.Niestety maly nie znosi tych zabiegow i teraz np. ma z jednej strony nie obciete wloski przy jednym oku i troszke wiecej klakow z jednej strony mordki:evil_lol: wszystko robie na raty zeby go troche przyzwyczajac ale jak dokoncze to wam sie pochwale;) No ale najgorsze sa te wlosy w uszach:-o nie wiem jak sie do nich zabrac bo pelno ich, niby ciutke juz wyrwalam ale Lolo tego poprostu nienawidzi i szczypie mnie odrazu jak sie do tego zabieram:mad:

Posted

Kupiłam ostatnio maske Fructis do włosów zniszczonych i przesuszonych ale chyba nie dobrą bio na wieczku pisze że nanieść na umyte i wysuszone włosy i zmyć.
Jakie macie maski odżywki Jakie polecacie?

Posted

lilix4 napisał(a):
Kupiłam ostatnio maske Fructis do włosów zniszczonych i przesuszonych ale chyba nie dobrą bio na wieczku pisze że nanieść na umyte i wysuszone włosy i zmyć.
Jakie macie maski odżywki Jakie polecacie?

ja kupuję maski Kerastase jak pisałam wyżej . Nakłada się na mokre włosy i spłukuje . Moim zdaniem rewelacyjne

Posted

Mameczka napisał(a):
dzieki chyba kupie bo narazie ten zabieg jest najgorszy.

Dopiero teraz przyjrzałam się dokładnie podlinkowanemu kosmetykowi i opis się zgadza - chodzi o puder do uszu, bio groom ear fresh, ale na fotce jest inny produkt tej samej firmy - płyn do czyszczenia uszu. Więc jak będziesz kupować, to się upewnij, że chcą Ci puder sprzedać ;)

Posted

ale wyrywa sie tyle zeby byly calkiem lyse w srodku? czy wystarczy zeby byl dostep powietrza i kilka klaczkow moze byc? bo on ma tak potwornie zarosniete ,ze prawie nie widac , ktora strona lewa a ktora prawa ;)

Posted

Różne uszy są w różnym stopniu zarośnięte ;) Mojemu nawet nie da się wyrwać wszystkiego. Weterynarz powiedział, że włosy rosną mu bardzo głęboko w kanale, w miejscu, które u większości psów już jest łyse. Straszył mnie, że trzeba to będzie kiedyś powyrywać przy okazji jakiejś narkozy, ale okazji nie było. Trochę ponad rok temu miał jakiś lekki stan zapalny w uszach, ale od tamtego czasu nic się nie dzieje, a wyrywam tylko tyle ile się da, tak żeby wejście do kanału było w miarę odsłonięte.

Posted

Mameczka napisał(a):
ale wyrywa sie tyle zeby byly calkiem lyse w srodku? czy wystarczy zeby byl dostep powietrza i kilka klaczkow moze byc? bo on ma tak potwornie zarosniete ,ze prawie nie widac , ktora strona lewa a ktora prawa ;)

Jak raz porzadnie wyrwiesz, to potem juz tak bardzo nie zarastaja, i jest latwiej.

• 2 weeks later...
Posted

Co sądzicie o tych kucykach?Nie skołtuni sie jej włos?Kiedy powinnam rozciąć gumki?

[IMG]http://img268.imageshack.us/img268/2066/obraz172f.jpg[/IMG]

[IMG]http://img204.imageshack.us/img204/2553/obraz173c.jpg[/IMG]