al'akir Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Equus napisał(a):A jakiej odżywki do tego używasz? używam Kerastase odżywki albo maski Quote
filodendron Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Bura napisał(a):Dowiedz się co i jak to się zwie, molże akurat się nada. Jak na razie za radą dobrej wróżki planuję zakup starego szlafrona na ciuchach :P Ja używam szlafroka, z którego córka wyrosła albo poszwy na kołdrę - jedno i drugie 100% spranej na maksa bawełny. Wystarczy na chwilę zawinąć psiaka, potrzymać w objęciach i... trzeba łapać za zraszacz do kwiatków, bo za sucho, żeby prostować ;) Quote
Mameczka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A ja swojego pudliszonka troche obcielam, obcielam mu mordeczke na krotko i zcielam dziwnego garba na grzbiecie.Niestety maly nie znosi tych zabiegow i teraz np. ma z jednej strony nie obciete wloski przy jednym oku i troszke wiecej klakow z jednej strony mordki:evil_lol: wszystko robie na raty zeby go troche przyzwyczajac ale jak dokoncze to wam sie pochwale;) No ale najgorsze sa te wlosy w uszach:-o nie wiem jak sie do nich zabrac bo pelno ich, niby ciutke juz wyrwalam ale Lolo tego poprostu nienawidzi i szczypie mnie odrazu jak sie do tego zabieram:mad: Quote
Equus Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Mameczka']No ale najgorsze sa te wlosy w uszach:-o nie wiem jak sie do nich zabrac bo pelno ich, niby ciutke juz wyrwalam ale Lolo tego poprostu nienawidzi i szczypie mnie odrazu jak sie do tego zabieram:mad: Mameczka kup to cudo:http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p2453,bio-groom-ear-fresh-puder-24g zdecydowanie ułatwia zabieg wyrywania wlosów z uszu i psa mniej boli. Quote
lilix4 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Kupiłam ostatnio maske Fructis do włosów zniszczonych i przesuszonych ale chyba nie dobrą bio na wieczku pisze że nanieść na umyte i wysuszone włosy i zmyć. Jakie macie maski odżywki Jakie polecacie? Quote
al'akir Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 lilix4 napisał(a):Kupiłam ostatnio maske Fructis do włosów zniszczonych i przesuszonych ale chyba nie dobrą bio na wieczku pisze że nanieść na umyte i wysuszone włosy i zmyć. Jakie macie maski odżywki Jakie polecacie? ja kupuję maski Kerastase jak pisałam wyżej . Nakłada się na mokre włosy i spłukuje . Moim zdaniem rewelacyjne Quote
Bura Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ja używam szamponów i odżywek Pantene - super się sprawują. Wiem, że wielu pudlarzy w Rosji też używa Glis Kur. Quote
filodendron Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Equus']Mameczka kup to cudo:http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p2453,bio-groom-ear-fresh-puder-24g zdecydowanie ułatwia zabieg wyrywania wlosów z uszu i psa mniej boli. Też tego używam. Dobre - bez tego nie dałabym rady, choć i tak jest ciężko. Mój nie szczypie ani się nie wyrywa, tylko siedzi skulony i drży - kupka nieszczęścia :( Quote
Mameczka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 dzieki chyba kupie bo narazie ten zabieg jest najgorszy. Quote
filodendron Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Mameczka napisał(a):dzieki chyba kupie bo narazie ten zabieg jest najgorszy. Dopiero teraz przyjrzałam się dokładnie podlinkowanemu kosmetykowi i opis się zgadza - chodzi o puder do uszu, bio groom ear fresh, ale na fotce jest inny produkt tej samej firmy - płyn do czyszczenia uszu. Więc jak będziesz kupować, to się upewnij, że chcą Ci puder sprzedać ;) Quote
lilix4 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 A mam pytanie jak często wyrywacie kłaki z uszu swoim pudleskom? Quote
Bura Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zależy od psa, niektórym częściej trezeba innym rzadziej. Mi hosowczyni radziła co weekend to robić ale nie ma potrzeby aż tak często. Quote
Mameczka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 ale wyrywa sie tyle zeby byly calkiem lyse w srodku? czy wystarczy zeby byl dostep powietrza i kilka klaczkow moze byc? bo on ma tak potwornie zarosniete ,ze prawie nie widac , ktora strona lewa a ktora prawa ;) Quote
Bura Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zależy od psa, musisz wypraktykować. Niektóre psy jak wyrwiesz do goła to mają problemy z uszami, a jak tylko przerwiesz gąszcz, to jest ok. Quote
filodendron Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Różne uszy są w różnym stopniu zarośnięte ;) Mojemu nawet nie da się wyrwać wszystkiego. Weterynarz powiedział, że włosy rosną mu bardzo głęboko w kanale, w miejscu, które u większości psów już jest łyse. Straszył mnie, że trzeba to będzie kiedyś powyrywać przy okazji jakiejś narkozy, ale okazji nie było. Trochę ponad rok temu miał jakiś lekki stan zapalny w uszach, ale od tamtego czasu nic się nie dzieje, a wyrywam tylko tyle ile się da, tak żeby wejście do kanału było w miarę odsłonięte. Quote
Cheritka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Mameczka napisał(a):ale wyrywa sie tyle zeby byly calkiem lyse w srodku? czy wystarczy zeby byl dostep powietrza i kilka klaczkow moze byc? bo on ma tak potwornie zarosniete ,ze prawie nie widac , ktora strona lewa a ktora prawa ;) Jak raz porzadnie wyrwiesz, to potem juz tak bardzo nie zarastaja, i jest latwiej. Quote
Equus Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ale na fotce jest inny produkt tej samej firmy Kurcze, faktycznie! Nie przyglądałam się zdjęciu. Oczywiście mi tez chodziło o puder :) Quote
Bura Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Co Wy na to??? Na taki sposób pielęgnacji sierści?? Zawsze myślałam, że pudel musi być suszony, bo jak nie, to się zrobią filce... http://www.vipoodle.org/PDF_Files/ShowCoat.pdf Quote
lilix4 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Co sądzicie o tych kucykach?Nie skołtuni sie jej włos?Kiedy powinnam rozciąć gumki? [IMG]http://img268.imageshack.us/img268/2066/obraz172f.jpg[/IMG] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/2553/obraz173c.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts