Sonya-Nero Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Z Pet Silka jest też szampon i odżywka do czarnej sierści, możesz wypróbować ;) Quote
filodendron Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Sonya-Nero napisał(a):Z Pet Silka jest też szampon i odżywka do czarnej sierści, możesz wypróbować ;) Nie wiedziałam, dziękuję - poszukam takich. Teraz mam Pet silk Rainforest (za cenną radą Bi-Bi - szampon super rozplątuje sierść) - mam go i mam go, do jednego psa wystarczy chyba na rok ;) ale odżywkę powinnam dokupić. Quote
Mameczka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 A czy sa jakies specjalne szampony dla morelek? czy kupic poprostu Pet silka dla pudli? Quote
al'akir Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Mameczka napisał(a):A czy sa jakies specjalne szampony dla morelek? czy kupic poprostu Pet silka dla pudli? ja używałam do apricota Ring 5 Bronze. Fajny się kolor robił - nasycony. Quote
Mameczka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 dziekuje :) o to wlasnie mi chodzi zeby ladny kolorek utrzymac Quote
al'akir Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Mameczka napisał(a):dziekuje :) o to wlasnie mi chodzi zeby ladny kolorek utrzymac próbowałam też kiedyś Hery Intense Abricot, nie wiem jaki odcień ma Twój pies , ale mój jest jasny i po tym szamponie zrobił się nie ładnie pomarańczowy taki jaskrawy, także tego nie polecam. Quote
Mameczka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 a kupujesz go moze w internecie? jesli tak to prosze o link Quote
al'akir Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 kosmetyki dla psa zazwyczaj kupuję tutaj: http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=1856 Quote
Bura Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 My używamy od jakiegoś czasu Pantene Pro V intensywna regeneracja i jestem nim zachwycona. Po 1 all systems sierść była jakby spalona Quote
Cheritka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Mameczka napisał(a):A czy sa jakies specjalne szampony dla morelek? czy kupic poprostu Pet silka dla pudli? Ja używam BIO GROOM i Pet silka odżywkę, ale nigdy nie mieliśmy problemu z kolorem i czasek kąpie w all systemie, w osterze i jeszcze jakieś dostałam w nagrodę na wystawie to też wykożystywałam jak nie do morelki to do białego. Quote
Mameczka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Bura ale to taki dla ludzi? bo tez gdzies czytalam ze takie mozna stosowac ale ze i tak lepiej sie wychodzi na tych psich bo na dlugo starczaja. Ja i tak bede musiala zaczac od obciecia go bo zarosniety jest i fryzu nie ma ani zwyklego ani tez pudlowej fryzury. Quote
filodendron Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Mameczka napisał(a):Bura ale to taki dla ludzi? bo tez gdzies czytalam ze takie mozna stosowac ale ze i tak lepiej sie wychodzi na tych psich bo na dlugo starczaja. Używałam takiego ludzkiego. Dobrze myje, dobrze się czesze, tylko przy rzadszych kąpielach (kąpię znacznie rzadziej niż właściciele wystawowych) odnosiłam wrażenie, że pies się szybciej brudzi niż po psim szamponie. Po Pet silku sierść jest jakby dłużej "świeża" i puszysta. Quote
Bura Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 filodendron napisał(a):Używałam takiego ludzkiego. Dobrze myje, dobrze się czesze, tylko przy rzadszych kąpielach (kąpię znacznie rzadziej niż właściciele wystawowych) odnosiłam wrażenie, że pies się szybciej brudzi niż po psim szamponie. Po Pet silku sierść jest jakby dłużej "świeża" i puszysta. No ja kąpię co 2 tygodnie i jest ok. Petsilka nie próbowałam. Może to również zależy od sierści psa?? Po Pantene widzę, że sierść jest lepsza, nie tak wysuszona jak po all systemie... a brudzi się tak samo, tylko co się wysuszy to się wykruszy.. ja używam szamponu i odżywki, mało ją spłukuję... sporo jej zostaje na psie, no chyba, że kąpię wystawowo, to więcej wypłukuję... nam się podoba, komplet szampon z odżywką kupuję na promocjach więc za duże butle po pół litra bodajże daję 16 zł, starcza na duuużo myć moich i mojego psa bo razem tego używamy. Szampon jak i odżywkę zawsze rozcieńczam bo wtedy się lepiej pieni i lepiej myje, myję psa 2 razy, potem odżywka, rozcieńczona na psa polewam (mam bosską butlę z Show Techa do rozcieńczania), na łapy potem jeszcze raz bardziej skoncentrowaną odżywkę bo łapy się wiecznie moczą, brudzą, więc dla ochrony włosa, i chwilę to na psie siedzi, po czym spłukuję... ale na tylnych łapach włos się nam nadal niszczy... Babcie Ellena nam radzi ochraniacze na gumce zrobić i ich używać dla ochrony, bo nogawki nie mają gumek na dole. Chyba się pokuszę i zrobię :) Quote
Bura Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A używa ktoś kosmetyków Show Tech?? Wiem, że ich grzebienie są popularne bardzo wśród pudlarzy, a co z szamponami, odżywkami?? Wybielaczem do zacieków?? Tu znalazłam dość sporo ich produktów: http://www.amberhouse.pl/show-tech-c-76_75_120.html Quote
Mameczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja mlodego wczoraj na szybko kapalam w jonsonie dla dzieci i potem odzywke pantene nalozylam.Jutro chyba podejde go ostrzyc i pokazac komus doswiadczonemu jego uszy bo troche wlosow tam ma a slyszalam ze powinno sie wyrywac tak? Quote
al'akir Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Mameczka napisał(a):Ja mlodego wczoraj na szybko kapalam w jonsonie dla dzieci i potem odzywke pantene nalozylam.Jutro chyba podejde go ostrzyc i pokazac komus doswiadczonemu jego uszy bo troche wlosow tam ma a slyszalam ze powinno sie wyrywac tak? Trzeba wyrywać i najlepiej od małego przyzwyczajać do tego zabiegu psa. U pudli często robią się stany zapalne w uszach. Quote
Mameczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 No wlasnie tylko boje sie za to sama teraz wziac bo ma ich sporo , moze babka ,jak go bedzie strzyc to mi pokaze jak to robic zeby nie zrobic mu krzywdy.Teraz zreszta i tak obawiam sie ze jakies krople dostanie do uszu bo brudne niby nie sa ale troszke brzydko pachna i mysle ze jakis tam lekki stan zapalny moze miec biedak. Quote
Bura Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja teraz z trochę innej beczki, choć tez pielęgnacyjnie... jaki musi mieć skład ręcznik czy np szlafrok frotte, aby tkanina dobrze wpijała wodę jak psa odsączam po kąpieli??? Czego mam szukać? Bo mam sporo ręczników ale są jak druty... Quote
ROOFI Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Najlepiej aby ręcznik nie był nowy tylko prany wielkokrotnie.Dobrze sprawdza się też tadycyjna sprana pościel prześcieradła itp. Quote
Śnieżynka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Marta nei wiem ile chcesz na to kasy wydac, ale mój tata ma takie cuś do wycierania samochodu jak myje i wchłania super wode, bo sama mu czasem zabieram jak jade gdzieś na wypad rowerowy nad jeziorko zeby sie szybko osuszyć :) jak się dowiem szczegółów co to za sprytne urządzenie to dam znać :) wiem też ze znajomy pływak ma takie cuś na basen, ale wymiary male jak na wycieranie psa :) Quote
cawir Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ta ściereczka o której pisze Śnieżynka to jak się nie mylę ściereczka z mikrofibry Quote
Bura Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Śnieżynka napisał(a):Marta nei wiem ile chcesz na to kasy wydac, ale mój tata ma takie cuś do wycierania samochodu jak myje i wchłania super wode, bo sama mu czasem zabieram jak jade gdzieś na wypad rowerowy nad jeziorko zeby sie szybko osuszyć :) jak się dowiem szczegółów co to za sprytne urządzenie to dam znać :) wiem też ze znajomy pływak ma takie cuś na basen, ale wymiary male jak na wycieranie psa :) Dowiedz się co i jak to się zwie, molże akurat się nada. Jak na razie za radą dobrej wróżki planuję zakup starego szlafrona na ciuchach :P Quote
Śnieżynka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 to co am tato to ircha czy cus takiego, a znajomy ma jakiś z decathlonu, ale one takie malusie są :( i właśnie takei coś skóro podobnego są :) jak bedzie miał neta to podesle mi linka do tego jego :) Quote
Bura Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A używał ktoś takiego ręcznika z Trixie?? Chyba też z mikrofibry... Quote
Equus Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 GPooLCLD napisał(a):ja używałam do apricota Ring 5 Bronze. Fajny się kolor robił - nasycony. A jakiej odżywki do tego używasz? Quote
Recommended Posts