filodendron Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 bonsai_88 napisał(a):Czyżby to było o mojej zawsze pięknej i cudownie ściętej, najukochańszej dziewczynce :mad:... U Birmy porażki nigdy nie było... przynajmniej oficjalnie trzymam się takiej wersji :evil_lol:. Porażka mogła być wyłącznie moja, jako że moje założenia były inne - i wtedy mogłabym się po prostu przestawić na inny, równie doskonały wzorzec Birmy. Od początku mi się bardzo podobał :lol: Wczoraj wyciągnęłam maszynkę jeszcze raz (spodobało mi się) i ostrzygłam łapy tym dłuższym ostrzem - teraz są "równiejsze". Poczekam dwa, trzy tygodnie i wtedy jeszcze raz tułów, bez łap - i będą dwie długości ;) Quote
filodendron Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Mam "po rodzinie" jeszcze jednego pieska, który dla wygody właścicieli bywa od czasu do czasu strzyżony. Tak sobię myślę, że mogłabym pożyczyć maszynkę i chciałam podpytać, czy dezynfekujecie ostrza, a jeśli tak, to czym i w jaki sposób? Z góry wielkie dzięki. Quote
Gośka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Ja mam środek który przynosi mi moja mama (niezastąpiona;)) ze szpitala do dezynfekcji narzędzi hirurgicznych. Nie wiem jak się nazywa bo odlewa go z wielkich butli. Quote
filodendron Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Gośka napisał(a):Ja mam środek który przynosi mi moja mama (niezastąpiona;)) ze szpitala do dezynfekcji narzędzi hirurgicznych. Nie wiem jak się nazywa bo odlewa go z wielkich butli. Bardzo dziękuję - to da się załatwić. Jak to zrobić - oblać obficie czy raczej jakimś wacikiem, a potem naoliwić? Quote
Gośka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Czyszczę szczoteczką z włosów, pryskam tym środkiem, czekam aż wyschnie, a trwa to chwilkę bo to na spirytusie jest, i pryskam WD40. Quote
filodendron Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Gośka napisał(a):Czyszczę szczoteczką z włosów, pryskam tym środkiem, czekam aż wyschnie, a trwa to chwilkę bo to na spirytusie jest, i pryskam WD40. WD 40? :) W zestawie dostałam olej Andisa, małą butelkę - to potem się na WD 40 przestawić? (Trochę to potrwa z moim jednym psem, ale lepiej wiedzieć wcześniej :) Chociaż, z drugiej strony, połknęłam bakcyla i tak sobie co parę dni wyciągam tę maszynkę - tu strzygnę, tam strzygnę...;)) Quote
Gośka Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Jeśli masz firmowy olej to jak najbardziej, mnie się osterowski b.szybko skończył i teraz kupuję wd bo tańsze. Quote
filodendron Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Dzięki serdeczne za wszystkie informacje :loveu: Quote
Equus Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 A ja mam jeszcze pytanie odnośnie pantene - czy używacie tylko odżywki a szmponu psiego czy też używacie szmponu tej firmy? Quote
Gośka Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Kupiłam i to i to. To znaczy szampon i odżywkę pantene. Quote
pati Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 u nas włos sie bardziej skręcał i był trudniejszy w prostowaniu Quote
Equus Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Dzięki dziewczyny! Pantene mam dla siebie więc może jutro spróbuję na psicy tych specyfików, bo po olejowaniu straszliwie mi brud łapie:mad: Quote
lilix4 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Dogomaniacy pomocy jaki szampon będzie dobry na wystawę bo mam problem gdyż nie zamówiłam sobie wcześniej szamponu i nie dojdszie na czas. Quote
Oliwia. Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Czy ktoś może wyprobował z 1 all system Pure Cosmetic [SIZE=3]Lanolin z dodatkiem srodków zmiekczający włosy i skóre ? czy dobra jest taka lanolina dla pudli ? ''niepokoi'' mnie to : z dodatkiem srodków zmiekczający włos i skóre... :roll: Quote
PATIszon Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 A ja rozlozylam ostrze na czesci pierwsze i nie umiem go poskladac...:placz: a Pudel obcieta do polowy (prawa czesc lysa, lewa kudlata...imaginujecie to sobie :roll:) Chyba jej kuwete zainstaluje w domu, bo obciach z nia wychodzic..... Quote
Śnieżynka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 PATIszon napisał(a):A ja rozlozylam ostrze na czesci pierwsze i nie umiem go poskladac...:placz: a Pudel obcieta do polowy (prawa czesc lysa, lewa kudlata...imaginujecie to sobie :roll:) Chyba jej kuwete zainstaluje w domu, bo obciach z nia wychodzic..... Jak to rozłożyłaś ostrze na części pierwsze ?? a z jakiej to maszynki ?? Quote
Equus Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Hmmm.. PATIszon - ja mam chyba tego samego mosera jak Ty to mogę go obejrzeć i ustalić co gdzie powinno się znajdować:evil_lol: Mogę tez fotke strzelić jakby co;) A mam takie nietypowe pytanie - macie może (lub możecie zrobić) zdjęcie na którym mogłabym zobaczyć jak powinien wyglądać prawidłowo ogolony brzuch pudlowy? Bo nie wiem za bardzo jak daleko powinnam jechać maszynką... Quote
PATIszon Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jakos slozylam i pudla dokonczylam, ale maszynka strasznie sie nagrzala,a ostrze to juz w ogole parzylo...wiec chyba cos skopalam jednak...ale strzyc strzyze....:roll: Quote
lilix4 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 A teraz cos z innej beczki ale do tego tematu.Odkryłam super szampon dla psów SYOSS na objętość włos jest fajny miekki ale to raczej na codzień ja jestem zadowolona więc polecam:) Quote
Bura Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ale z tego co widzę to szampony dla ludzi... Który stosowałaś?? Quote
filodendron Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Podejście do strzyżenia numer 2 :) Wciąż nie wychodzi mi sam czubek pyszczka, a to co powinno być pod uszami, to czarna magia - na szczęście tego nie widać. Nie mogę znaleźć wątku, w który Gośka polecała preparat Gammolen. Kupiłam, ale moje królewiątko oczywiście nie chce połykać piguł. Rozkrajając nożyczkami połowa oleju zostaje na nożyczkach i na moich palcach. Macie jakieś patenty? Może to trzeba rozmoczyć w rosołku, żeby żelatyna się rozpuściła? Quote
megiddo1 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ja gammolen przekłuwałam i wyciskałam, aż w końcu kupiłam omegan w płynie. Quote
Recommended Posts