Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Czyżby to było o mojej zawsze pięknej i cudownie ściętej, najukochańszej dziewczynce :mad:... U Birmy porażki nigdy nie było... przynajmniej oficjalnie trzymam się takiej wersji :evil_lol:.

Porażka mogła być wyłącznie moja, jako że moje założenia były inne - i wtedy mogłabym się po prostu przestawić na inny, równie doskonały wzorzec Birmy. Od początku mi się bardzo podobał :lol:
Wczoraj wyciągnęłam maszynkę jeszcze raz (spodobało mi się) i ostrzygłam łapy tym dłuższym ostrzem - teraz są "równiejsze". Poczekam dwa, trzy tygodnie i wtedy jeszcze raz tułów, bez łap - i będą dwie długości ;)

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam "po rodzinie" jeszcze jednego pieska, który dla wygody właścicieli bywa od czasu do czasu strzyżony. Tak sobię myślę, że mogłabym pożyczyć maszynkę i chciałam podpytać, czy dezynfekujecie ostrza, a jeśli tak, to czym i w jaki sposób? Z góry wielkie dzięki.

Posted

Ja mam środek który przynosi mi moja mama (niezastąpiona;)) ze szpitala do dezynfekcji narzędzi hirurgicznych. Nie wiem jak się nazywa bo odlewa go z wielkich butli.

Posted

Gośka napisał(a):
Ja mam środek który przynosi mi moja mama (niezastąpiona;)) ze szpitala do dezynfekcji narzędzi hirurgicznych. Nie wiem jak się nazywa bo odlewa go z wielkich butli.

Bardzo dziękuję - to da się załatwić. Jak to zrobić - oblać obficie czy raczej jakimś wacikiem, a potem naoliwić?

Posted

Gośka napisał(a):
Czyszczę szczoteczką z włosów, pryskam tym środkiem, czekam aż wyschnie, a trwa to chwilkę bo to na spirytusie jest, i pryskam WD40.

WD 40? :) W zestawie dostałam olej Andisa, małą butelkę - to potem się na WD 40 przestawić? (Trochę to potrwa z moim jednym psem, ale lepiej wiedzieć wcześniej :) Chociaż, z drugiej strony, połknęłam bakcyla i tak sobie co parę dni wyciągam tę maszynkę - tu strzygnę, tam strzygnę...;))

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktoś może wyprobował z 1 all system Pure Cosmetic [SIZE=3]Lanolin z dodatkiem srodków zmiekczający włosy i skóre ?
czy dobra jest taka lanolina dla pudli ? ''niepokoi'' mnie to : z dodatkiem srodków zmiekczający włos i skóre... :roll:

Posted

A ja rozlozylam ostrze na czesci pierwsze i nie umiem go poskladac...:placz:

a Pudel obcieta do polowy (prawa czesc lysa, lewa kudlata...imaginujecie to sobie :roll:)
Chyba jej kuwete zainstaluje w domu, bo obciach z nia wychodzic.....

Posted

PATIszon napisał(a):
A ja rozlozylam ostrze na czesci pierwsze i nie umiem go poskladac...:placz:

a Pudel obcieta do polowy (prawa czesc lysa, lewa kudlata...imaginujecie to sobie :roll:)
Chyba jej kuwete zainstaluje w domu, bo obciach z nia wychodzic.....

Jak to rozłożyłaś ostrze na części pierwsze ?? a z jakiej to maszynki ??

Posted

Hmmm.. PATIszon - ja mam chyba tego samego mosera jak Ty to mogę go obejrzeć i ustalić co gdzie powinno się znajdować:evil_lol: Mogę tez fotke strzelić jakby co;)

A mam takie nietypowe pytanie - macie może (lub możecie zrobić) zdjęcie na którym mogłabym zobaczyć jak powinien wyglądać prawidłowo ogolony brzuch pudlowy? Bo nie wiem za bardzo jak daleko powinnam jechać maszynką...

Posted

Jakos slozylam i pudla dokonczylam, ale

maszynka strasznie sie nagrzala,a ostrze to juz w ogole parzylo...wiec chyba cos skopalam jednak...ale strzyc strzyze....:roll:

Posted

A teraz cos z innej beczki ale do tego tematu.Odkryłam super szampon dla psów SYOSS na objętość włos jest fajny miekki ale to raczej na codzień ja jestem zadowolona więc polecam:)

• 2 weeks later...
Posted

Podejście do strzyżenia numer 2 :)
Wciąż nie wychodzi mi sam czubek pyszczka, a to co powinno być pod uszami, to czarna magia - na szczęście tego nie widać.
Nie mogę znaleźć wątku, w który Gośka polecała preparat Gammolen. Kupiłam, ale moje królewiątko oczywiście nie chce połykać piguł. Rozkrajając nożyczkami połowa oleju zostaje na nożyczkach i na moich palcach. Macie jakieś patenty? Może to trzeba rozmoczyć w rosołku, żeby żelatyna się rozpuściła?