aga_21 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Słuchajcie... tylko, ze mój pies jest trochę strachliwy... ja nie wiem czy się nie przestraszy;) Trochę się bedziemy wstydzić bo WY wszyscy tacy ogarniecy, pieski wyczenase.... a MY.... eeech... czeszemy się niby ale jakoś nie wygladamy jak pies z obrazka! Quote
cawir Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ja myślę że nie ma czym się martwić my też zaczynaliśmy z pudlami na poważnie 2 lata temu kilka wystaw kilka razy opiernicz od hodowcy kilka razy opiernicz od fryzjera i się nauczysz nikt nie jest doskonały Quote
cawir Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Przy dobrych wiatrach to najbliższy termin to wakacje dużo pracy a po za tym po Rzeszowie zaczynamy treningi agility i też całe wekendy zawalone Quote
Equus Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Aga-21 z morelka equus z czarnuchem i morelka .ania z czarnuchem eustachy z morelka i ja z czarnuchem To dopisujemy jeszcze Eustachego! pati - co do czarnucha to ja nie mam pewnosci bo nie wiem czy mi go moja Mama da (to pies Mamy i nie mieszka ze mną ;)) No i musimy się zastanowić nad terminem i miejscem - może jakis mały piknik gdzies na jakiejś działce jak się troszkę cieplej zrobi? Słuchajcie... tylko, ze mój pies jest trochę strachliwy... ja nie wiem czy się nie przestraszy;-) Trochę się bedziemy wstydzić bo WY wszyscy tacy ogarniecy Aga Ty się nie przejmuj - my z Rudą to takie nie bardzo ogarnięte i na pewno się przestraszymy:eviltong: cawir - przyjeżdżaj, znajdzie się miejsce do przenocowania:evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Cawir ty z Ostródy? Chyba będę musiała ciebie odwiedzić jak do rodzinki przyjadę :diabloti:... Aga jak chcesz zobaczyć jak wyglądają "pudlowe" początki w wykonaniu tragicznym to zapraszam do swojej galerii :evil_lol:. Na pierwszych stronach są najlepsze zdjęcia Birmowych fryzur :diabloti: Quote
aga_21 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ja bym się sama w życiu nie odwżyła obciąć! z reszta nawet nie mam maszynki;) więc podziwiam! Quote
Eustachy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Equus napisał(a):To dopisujemy jeszcze Eustachego! pati - co do czarnucha to ja nie mam pewnosci bo nie wiem czy mi go moja Mama da (to pies Mamy i nie mieszka ze mną ;)) No i musimy się zastanowić nad terminem i miejscem - może jakis mały piknik gdzies na jakiejś działce jak się troszkę cieplej zrobi? Aga Ty się nie przejmuj - my z Rudą to takie nie bardzo ogarnięte i na pewno się przestraszymy:eviltong: cawir - przyjeżdżaj, znajdzie się miejsce do przenocowania:evil_lol: Ja zawsze chętnie :) na piknik szczególnie :evil_lol: a co do fryzur....hihi fryzjer to ze mnie nie będzie, więc nie przejmuj się Aga, nikt nie jest doskonały :lol: może za 100 lat się wyuczę. Quote
Cheritka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 aga_21 napisał(a):ja bym się sama w życiu nie odwżyła obciąć! z reszta nawet nie mam maszynki;) więc podziwiam! Ja zaczynałam 18 lat temu na pudelku niewystawowym, ale jak kupiłam już Dajmusia to kupiłam też maszynkę, a jak zrobiłam Dajmusiowi :multi:i Cherisiowi :multi: Championaty, to zaczęłam strzyc sama (z różnym skutkiem):oops: teraz juz się nie wstydzę tego co robie :eviltong: Quote
Equus Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Golenie może być - robię to sama i chyba nie najgorzej bo .ania nie krzyczy;) ale strzyżenie... to nie dla mnie jednak, to chyba trzeba mieć jednak zmysł artystyczny:diabloti: Quote
pati Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 aga_21 napisał(a):ja bym się sama w życiu nie odwżyła obciąć! ja ciełam tylko bezdomniaki moje ale tak sobie pomysłałam mam pudla musze umiec i strzyc wiec sie odważyłam i sciełam i nie ejst najgorzej nawet myśle ze wyglada całkeim dobrze jak na pierwszy raz. Nie jest oszpecony wiec juz sukces :p Quote
bonsai_88 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Kiedy ja też nie mam maszynki :evil_lol:. Birma była strzyżona maszynką do włosów... maszynka wytrzymała 3 cięcia, po czym zastrajkowała :diabloti: Quote
.ania Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 bonsai_88 napisał(a):Kiedy ja też nie mam maszynki :evil_lol:. Birma była strzyżona maszynką do włosów... maszynka wytrzymała 3 cięcia, po czym zastrajkowała :diabloti: :-o 3 cięcia? To jakaś dobra ta maszynka :cool3: moja 1 nie wytrzymała...:diabloti: Ale teraz na szczęście odpukać thriv wytrzymuje wszystko:loveu: Quote
Eustachy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Do domowego golenia ja używam mosera, chciałabym się dorobić czegoś lepszego. Na razie musi mi wystarczyć, na szczęście daj sobie rade z pudlowym włosem :p Quote
Eustachy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 aga_21 napisał(a):moja mama jak kiedyś strzygłą sama w domu porzedniego psa.... maszynką ludzką to zajeło jej to ponad 3 godziny bo cały czas się zapychała! Tragedia....! Ludzką bym się nie odważyła :evil_lol: nie dziwię się Quote
aga_21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 moja mama jak kiedyś strzygłą sama w domu porzedniego psa.... maszynką ludzką to zajeło jej to ponad 3 godziny bo cały czas się zapychała! Tragedia....! Quote
bonsai_88 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Eustachy a ty myślisz, że o jakiej ja mówiłam :diabloti:. Ludzka maszynka typu lidl, a tyle wytrzymała :evil_lol: Quote
Eustachy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Upatrzyłam sobie maszynkę oster :cool3: teraz na nią ciułam :p Quote
aga_21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 nawet nie musi byc lidl, moze byc media markt;) i efekt taki sam! Quote
bonsai_88 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Jeśli dobrze pamiętam to było tescowe badziewie kupione na szybko [maszynka się zepsuła jak tata miał pół głowy obcięte :evil_lol:]. O dziwo była to najwytrzymalsza maszynka jaką mieliśmy - wytrzymała bodajże 5 lat, pewnie gdyby nie Birma to by jeszcze ładne parę lat pożyła :eviltong: Quote
martyna. Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Witam na forum :)) Co do kosmetyków to niestety nie ma "złotego środka".. :/ Osobiście uważam, że lepiej zacząć od dobrych firm, a z czasem kiedy nabierzesz doświadczenia popróbować mieszać z ludzkimi lub całkowicie na nie przejść.Choć ja muszę powiedzieć, że mam kilka psów i np.dla Una nie użyje ludzkich kosmetyków bo będzie tragedia z jego skórą, natomiast Mamba czy Johny tolerują i te i te :) Chociaż tak naprawde, gdy sobie przeliczysz to lepiej kupować psie np. butelka odżywki EHASO 250ml kosztuje 26zł - jest to koncentrat 1:16, więc za 36zł(26 i pewnie z 10 wysylka) masz 4l odżywki co starczy Ci na długi okres dla jednej miniatury ;-) A marketowe ludzkie kosztuja pewnie ok.10zł za 250ml, więc cóż ;-) Ja psy mam już dość długo i nadal eksperymentuje z kosmetykami, fakt moge powiedzieć - te kosmetyki są super, a te do niczego.Ale co z tego, że moim psom pasują a Twojemu mogłyby zaszkodzic :roll: Rozejrzyj się za kosmetykami EHASO, PET SILK, LASER LITES,CROWN ROYALE, CHRIS CHRISTENSEN,IV SAN BERNARD, MR.GROOM, te firmy sprawdziły się w przypadku moich psów ;) Najważniejsze jednak jest to byś systematycznie kąpała psa, ja kąpie co 1-3 tygodnie i czesze raz w tygodniu :razz: Się rozpisałam :evil_lol: Quote
aga_21 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Moje pytanie brzmi następująco, czy słyszeliście o trymowaniu pudla w celu polepszenia jakości włosa?? Co w ogole o tym sądzicie? Warto czy nie? Quote
PATIszon Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Ja wczoraj swoja wytrymowalam, odczas czesania, tyle koltunow miala :evil_lol: A serio, nie, nie slyszalam. Quote
aga_21 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 wydaje mi się, że trymowanie to jest tylko dla psów szorstkowłosych... gubiących sierść...zabieg który usuwa martwe włosy.. a koleżanka mi radzi, zeby wytrymować małego;/ ale jakoś nie bardzo mi leży ta opcja, gdyż jemu przy czesaniu prawie nic nie wychodzi, wiec nie wiem co by tu sie trymowało, chyba żywe włosy, ale to przecież ból;( Quote
Włodek i Agunia Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 przepraszam ze sie wtrace ale nigdy nie slyszalem zeby ktos trymowal pudle i jestem pewien ze pudli sie nie trymuje Quote
pati Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 mi pewna pudlarka radziła Smarta "przetrymowac" EDIT w gre wchodza kołtuny oczywiście widze ze tzreba sprecyzowac bo jeszcze ktos odczyta ze sie tryper bierze w reke i rach ciach pudla oczywiście się NIE trymuje. czeszesz szczotka i jak zostaje dużo martwego włosa to prawie jak trymowanie :lol: Quote
Recommended Posts