Alfa1 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Ja z 20 lat temu podpatrzyłam kolezankę w czechach ja właśnie za stanik wkładała raczke suszarki,dotąd tak własnie suszę,nawet kilka osób przekonało się do takiego sposobu. Inna z moich kolezanek suszy mając uchwyt suszarki pod brodą,z tego co wiem już go przekłada niżej. Za paskiem dla mnie jest za nisko i nie wiem czy by mi się udało wysuszyć cokolwiek. :) Quote
bonsai_88 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 A powie mi ktoś czym prać białego pudla żeby był piękny i cudowny.... bo chyba zdecydowałam się na kolor przyszłego psiaka :D Quote
Gośka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Jak Ford był w pełnym włosie to przed wystawą dopierałam go w 1 All System, mają w swojej ofercie szampon w takim niebieskim kolorze, teraz nie pamiętam nazwy, ale na pewno nie był to wybielający tylko chyba rozświetlający wszystkie kolory. Świetnie mył, nawet najgorsze zabrudzenia. Teraz piorę go w zwykłym Herbalu, wcześniej musiałabym zakupić ze dwie butelki;) Quote
Śnieżynka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 http://www.1allsystems.pl/Product.asp?CategoryID=BBFC8E71-F629-4FFA-B217-DB7834580ED3&ProductID=01386887-2F29-47D7-ADD4-24229C41C53C to ten może szampon ?? Quote
Gośka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Tak tak:multi: to ten właśnie, kurcze to już tak dawno było jak Forda we włosie wystawiałam, że już nie pamiętam:placz: Ten niby dla białych psów lightening jest do niczego, przynajmniej dla Forda był, niczego nie domywał a już na pewno nie rozjaśniał i nie usuwał przebarwień. Quote
Śnieżynka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 to co do tego z linka :) to naprwde domywa ale po nim drugi szmpon i odzywka sie bardzo przydaje :D i on raczej do zadkiego stosowania :) nie wiem jak w pudlowym włosie ale u grzywulca troche wysuszal :D Quote
martyna. Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 macie jakiś sposób by wyjąć liście z pudlowego włosa bez jego utraty ? Właśnie Uno wytarzał się w stercie liści... Quote
Oleniek Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 ja nie znam, dlatego belki nogi po zimie są wyrzępolone:placz: włos nierówny krótki zupełnie jakbym strzygła:placz: Powyżej kolan ma długaśny włos i daje to efekt "portków":placz: Quote
martyna. Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dobra juz zrobione :) Wysuszyłam go suszarką i czesałam,wszystko ładnie wyszło :multi: Quote
PATIszon Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Martyna2006 napisał(a):Dobra juz zrobione :) Wysuszyłam go suszarką i czesałam,wszystko ładnie wyszło :multi: No to sru, zdjecie dawaj. Ja zaczne kapac jak Pajo pojdzie spac..... Quote
martyna. Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ale nie strzygłam go ;) Nawet nie kąpałam,tylko spryskałam, żeby włos był wilgotny i suszarą :p Quote
Śnieżynka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Tym bardziej Martyna :D wstawiaj foty Unka :D byle duzo i jak najwiecej :D Quote
martyna. Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Przykro mi...Siedzi w papilotach :evil_lol::evil_lol: Ale wezme go do Katowic w piątek:cool3: Quote
Gośka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 No i całe szczęście, bo jakby Kimi bez nóg wyglądała:evil_lol: Patiszon zaczesz włosy do góry, po tem strząśnij trochę na dół i tnij, powinno wyjść w miarę dobrze. Quote
PATIszon Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Tak robie, ale nie idzie. Nawet nie umiem dobrze nozyczek trzymac :niewiem: Quote
Eustachy Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ja mam z kolei takie pytanie :???: Czy poza dupką i miejscami intymnymi należy wygolić też cały brzuch? Czy może zostawiam te włoski tylko skrócone np ??? Cześka zaczęła zarastać i korci mnie aby tak przejechać maszynką :cool3: Quote
bonsai_88 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 To ja was teraz pomęczę :evil_lol:.... właśnie nabyłam [drogą przygarnięcia] dużą pudlowatą królewnę - chciałam pudla królewskiego, prawie mi się udało :razz:. Ponieważ w niedzielę chcę ją wykąpać w dobrym szamponie [po psie został mi tylko byle jaki - nie nada się do jej sierści :roll:] oświećcie mnie, czy Hery będzie dobre? Bo to najlepsza firma dostępna w hurtowniach - #All Systems nie mają :shake:... Quote
Eustachy Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='bonsai_88']To ja was teraz pomęczę :evil_lol:.... właśnie nabyłam [drogą przygarnięcia] dużą pudlowatą królewnę - chciałam pudla królewskiego, prawie mi się udało :razz:. Ponieważ w niedzielę chcę ją wykąpać w dobrym szamponie [po psie został mi tylko byle jaki - nie nada się do jej sierści :roll:] oświećcie mnie, czy Hery będzie dobre? Bo to najlepsza firma dostępna w hurtowniach - #All Systems nie mają :shake:... Ja używałam dość długo kąpiąc moją poprzednią pudlowatą i spisywał się super. Żadnych uczuleń, które podobno mogą wystąpić. Cześkę też kąpałam i nie miała żadnych sensacji, jednak przeszłam na # All Systems ;). Jak nie masz nic innego to pewnie, że może być. Yorkowata sunia mojej teściowej odziedziczyła kosmetyki HERY po Cześce i też problemów do tej pory nie ma. Te szampony maja min. dużo substancji zapachowych i mogą powodować alergię i podrażnienia, więc trzeba uważać. To tyle od mnie :cool3: może wypowie się ktoś bardziej doświadczony. Quote
bonsai_88 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Dzięki za odpowiedź :) .... bardziej chodziło mi oto, czy nie będzie niszczyć pudlowej sierści - np. nie spląta jej mocno czy nie przesuszy... no to Birma nie będzie miała już żadnej wymówki przed kąpielą :evil_lol: Quote
Cheritka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 bonsai_88 napisał(a):Dzięki za odpowiedź :) .... bardziej chodziło mi oto, czy nie będzie niszczyć pudlowej sierści - np. nie spląta jej mocno czy nie przesuszy... no to Birma nie będzie miała już żadnej wymówki przed kąpielą :evil_lol: teraz juz sa lepsze kosmetyki dla pudli niż Jean Pier Heri i all system, ale to jeszcze zleży od koloru psa, czy chcesz rozjaśnic czy przyciemnić Quote
aneta Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Generalnie po Herry obserwuję w wiele więcej przypadków przesuszonej sierści niż po innych specyfikach. Spróbuj zamówić w internetowych sklepach. Nie wychodzi dużo drożej. A co to za Królewna ? Quote
beta Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Witam Z tego co widzę to ta z wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109112 Marzena i Coffe Quote
Recommended Posts