Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja z 20 lat temu podpatrzyłam kolezankę w czechach ja właśnie za stanik wkładała raczke suszarki,dotąd tak własnie suszę,nawet kilka osób przekonało się do takiego sposobu.
Inna z moich kolezanek suszy mając uchwyt suszarki pod brodą,z tego co wiem już go przekłada niżej.
Za paskiem dla mnie jest za nisko i nie wiem czy by mi się udało wysuszyć cokolwiek. :)

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jak Ford był w pełnym włosie to przed wystawą dopierałam go w 1 All System, mają w swojej ofercie szampon w takim niebieskim kolorze, teraz nie pamiętam nazwy, ale na pewno nie był to wybielający tylko chyba rozświetlający wszystkie kolory. Świetnie mył, nawet najgorsze zabrudzenia. Teraz piorę go w zwykłym Herbalu, wcześniej musiałabym zakupić ze dwie butelki;)

Posted

Tak tak:multi: to ten właśnie, kurcze to już tak dawno było jak Forda we włosie wystawiałam, że już nie pamiętam:placz: Ten niby dla białych psów lightening jest do niczego, przynajmniej dla Forda był, niczego nie domywał a już na pewno nie rozjaśniał i nie usuwał przebarwień.

Posted

to co do tego z linka :) to naprwde domywa ale po nim drugi szmpon i odzywka sie bardzo przydaje :D i on raczej do zadkiego stosowania :) nie wiem jak w pudlowym włosie ale u grzywulca troche wysuszal :D

Posted

ja nie znam, dlatego belki nogi po zimie są wyrzępolone:placz: włos nierówny krótki zupełnie jakbym strzygła:placz: Powyżej kolan ma długaśny włos i daje to efekt "portków":placz:

Posted

Martyna2006 napisał(a):
Dobra juz zrobione :) Wysuszyłam go suszarką i czesałam,wszystko ładnie wyszło :multi:

No to sru, zdjecie dawaj.
Ja zaczne kapac jak Pajo pojdzie spac.....

Posted

No i całe szczęście, bo jakby Kimi bez nóg wyglądała:evil_lol:

Patiszon zaczesz włosy do góry, po tem strząśnij trochę na dół i tnij, powinno wyjść w miarę dobrze.

Posted

Ja mam z kolei takie pytanie :???:
Czy poza dupką i miejscami intymnymi należy wygolić też cały brzuch?
Czy może zostawiam te włoski tylko skrócone np ???
Cześka zaczęła zarastać i korci mnie aby tak przejechać maszynką :cool3:

• 1 month later...
Posted

To ja was teraz pomęczę :evil_lol:.... właśnie nabyłam [drogą przygarnięcia] dużą pudlowatą królewnę - chciałam pudla królewskiego, prawie mi się udało :razz:. Ponieważ w niedzielę chcę ją wykąpać w dobrym szamponie [po psie został mi tylko byle jaki - nie nada się do jej sierści :roll:] oświećcie mnie, czy Hery będzie dobre? Bo to najlepsza firma dostępna w hurtowniach - #All Systems nie mają :shake:...

Posted

[quote name='bonsai_88']To ja was teraz pomęczę :evil_lol:.... właśnie nabyłam [drogą przygarnięcia] dużą pudlowatą królewnę - chciałam pudla królewskiego, prawie mi się udało :razz:. Ponieważ w niedzielę chcę ją wykąpać w dobrym szamponie [po psie został mi tylko byle jaki - nie nada się do jej sierści :roll:] oświećcie mnie, czy Hery będzie dobre? Bo to najlepsza firma dostępna w hurtowniach - #All Systems nie mają :shake:...

Ja używałam dość długo kąpiąc moją poprzednią pudlowatą i spisywał się super. Żadnych uczuleń, które podobno mogą wystąpić.
Cześkę też kąpałam i nie miała żadnych sensacji, jednak przeszłam na # All Systems ;). Jak nie masz nic innego to pewnie, że może być.
Yorkowata sunia mojej teściowej odziedziczyła kosmetyki HERY po Cześce i też problemów do tej pory nie ma.
Te szampony maja min. dużo substancji zapachowych i mogą powodować alergię i podrażnienia, więc trzeba uważać.
To tyle od mnie :cool3: może wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

Posted

Dzięki za odpowiedź :) .... bardziej chodziło mi oto, czy nie będzie niszczyć pudlowej sierści - np. nie spląta jej mocno czy nie przesuszy... no to Birma nie będzie miała już żadnej wymówki przed kąpielą :evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Dzięki za odpowiedź :) .... bardziej chodziło mi oto, czy nie będzie niszczyć pudlowej sierści - np. nie spląta jej mocno czy nie przesuszy... no to Birma nie będzie miała już żadnej wymówki przed kąpielą :evil_lol:

teraz juz sa lepsze kosmetyki dla pudli niż Jean Pier Heri i
all system, ale to jeszcze zleży od koloru psa, czy chcesz rozjaśnic czy przyciemnić

Posted

Generalnie po Herry obserwuję w wiele więcej przypadków przesuszonej sierści niż po innych specyfikach.
Spróbuj zamówić w internetowych sklepach. Nie wychodzi dużo drożej.

A co to za Królewna ?