Guest Reyes Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Martyna2006 napisał(a):Czy używał ktoś jakiś ludzkich kosmetyków dla pudli? Nie znalazłam nic o tym na forum,więc chciałabym się dowiedzieć czy ludzkie kosmetyki biorą udział w pielęgnacji pudli.U yorków b.duża część osób używa Gliss Kur'a czy innych kosmetyków z jedwabiem.A jak jest u pudli? Jakie ludzkie kosmetyki są dla nich polecane?:) Nie wiem ale koleżanka mi mówiła (pracuje w zoologiku) że jej koleżanka ,brunetka, przed każdą randką myje włosy szamponem dla psów długowłosych czarnych pogłębiającym kolor wiec w drugą stronę działa :oops: Quote
.ania Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Reyes napisał(a):Nie wiem ale koleżanka mi mówiła (pracuje w zoologiku) że jej koleżanka ,brunetka, przed każdą randką myje włosy szamponem dla psów długowłosych czarnych pogłębiającym kolor wiec w drugą stronę działa :oops: Dobry patent, muszę spróbować ;d:cool3: Quote
Oleniek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Nie wiem czy mam polecać. Ale kiedyś zdarzyło mi się wykąpać Bellę w szamponie Bambino, a dzieciom głowy umyłam psim,(tylko nie pamiętam który to wtedy był:evil_lol:) Każde z nich zabieg przeżyło:cool3: i żadne się nie drapało:cool3: Quote
Alfa1 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Kiedyś też kąpałam w bambino,ale nie polecam dla białych psów. Quote
martyna. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 O ile dobrze pamiętam to Bambino ma żółty kolor. Quote
iremos Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 W czasach mojego pudelka nie było psich luksusów i byl kapany w dobrym szamponie, bo proponowany psi był okropny. Pamietam "zdobywanie" Vetzyme (?), zeby miał ladną sierść. Quote
aneta Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Oj sama pamietam ;) Jak weszły pierwsze lepsze szampony dla psów - były b.drogie i sprzedawano je prawie na pniu ;) A od tych co były to o niebo lepszy był szampon Bambino - ale .... ten szampon był zupełnie inny niż dziś ... no nie wiem czy pamięć szwankuje, ale był lepszy od tego co niedawno kupiłam dziecku :shake: Quote
Śnieżynka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 nie tylko bambino był lepszy :D sama do niedawna uzywałam Johnson - a ale te co sa teraz są mega wodniste do niczego sie nie nadaja... ostatni gesty johnson który dało się jeszcze używać i był czegos wart to miodowy ale go wycofano bo byl prawie dwa razy drozszy od tych które juz robia w polsce... udaje mi sie jeszcze czasami przywieśc sobie szampon z Włoch czy Francji czy nawet z Niemiec jak jade gdzies na narty sa o niebo lepsze niz te polskie :D ja wole wydac troche więcej tam i mieć dobry niz tutaj kupować co tydziem bo ta woda na tyle starcza... to samo zaczyna sie dziac z psimi szamponami :( Quote
aneta Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Dlatego w zakresie psich szamponów od lat używam "ogólnie dostępne" firmy :razz: - wystarczy spytać jakąś pania w sklepie zoo żeby zrobiła :crazyeye: ;) Chociaż niektóre firmy (nie wymieniam nazw bo zostanie poczytane za reklamę ;) ) zaczynają się pojawiać w bardziej profesjonalnych sklepach zoo ;) Quote
Alfa1 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Stare bambino było super,te nastepne to już nie to,a juz Johnson dla pudli się nie nadawał na wystawy bo natłuszczał włos. Quote
PATIszon Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Sluchajcie, czym rozczesujecie pudle po kapieli, szczotka czy grzebieniem? Quote
IraKa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 szczotką: pudlówką i jak trzeba to też taką włosianą (ale to do kołtunów). Grzebień idzie w ruch na końcu jak pies już suchy. Sprawdzam czy jeszcze jakieś kołtuniki nie zostały. Quote
PATIszon Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Jesu, nie moge sobie poradzic z nogami.....jakos zawsze sa zle rozczesane.... Quote
IraKa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 nogi najlepiej rozczesuje się pod dużym nadmuchem dopiero jak użyłam sobie takiej dużej (salonowej) suszary był fajny efekt, a tak różnie raz lepiej raz gorzej:cool3: Quote
Betti Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='PATIszon']Sluchajcie, czym rozczesujecie pudle po kapieli, szczotka czy grzebieniem? PATIszon, jeżeli mogę radzić, to dobrze ją rozczesz przed kapielą - to po praniu pudla bardzo mało roboty, tylko mocna suszara najlepiej. Szczotką. Nie w temacie ale - Robisz fantastyczne zdjęcia. A Pudel jest extra. Quote
Oleniek Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 jak trzeba to też taką włosianą taką z "końskiego włosia"? mam dla siebie może Belce pożyczę :evil_lol: bo kołtunów to ona miewa:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Co do suszenia. Ciągle nie wiem w jakiej kolejności suszyć, bo jak zaczynam "tu" to "tam" schnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: zwykle na początek idzie dupka, potem głowa (a i tak jest już podeschnięta lekko) potem cały tuułów , a łapki na końcu. No i zwykle są już prawie suche(no takie "zimne" - czyli jeszcze nie suche a już nie wilgotne) - trzeba je wtedy jeszcze moczyć? Quote
IraKa Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Generalnie kolejność suszenia leci wg długości włosa: dupka, pachwiny, tylne nogi, przednie nogi, klata i na końcu głowa i uszy. A szczotka do kołtunów jest fajna włosiano/ościana np. taka Quote
PATIszon Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='Oleniek'] Co do suszenia. Ciągle nie wiem w jakiej kolejności suszyć, bo jak zaczynam "tu" to "tam" schnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: zwykle na początek idzie dupka, potem głowa (a i tak jest już podeschnięta lekko) potem cały tuułów , a łapki na końcu. No i zwykle są już prawie suche(no takie "zimne" - czyli jeszcze nie suche a już nie wilgotne) - trzeba je wtedy jeszcze moczyć? No i ja mam to smoo! Te nogi mi zostaja na koniec i w zasadzie juz niewiele da sie z nimi zrobic. Betti, dziekuje za komplement.;) Quote
PATIszon Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='IraKa']Generalnie kolejność suszenia leci wg długości włosa: dupka, pachwiny, tylne nogi, przednie nogi, klata i na końcu głowa i uszy. A szczotka do kołtunów jest fajna włosiano/ościana np. taka http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_4380.jpg Czyli najdluzsze na koncu, tak? Ta szczotka to ludzka czy pudlowa? Dobra, Pudel rozczesana. Chwilowo mnie nie kocha. Quote
Equus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 PATIszon napisał(a):Dobra, Pudel rozczesana. Chwilowo mnie nie kocha. Hehe, moja ma dokładnie to samo:evil_lol: A jak ją usiłowałam ogolić (udało mi się tylko do połowy:shake:) to się do mnie nie przyznawała przez pół dnia;) Quote
Equus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 IraKa, a mogłabyś podać jakiś link do tej szczotki? Tzn. gdzie można taką dostać? Quote
PATIszon Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Equus napisał(a):link do tej szczotki :evil_lol: .......... Quote
Gośka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dziewczyny wystarczy kliknąć prawym klawiszem myszy na obrazek żeby zobaczyć skąd jest ściągnięty;) Quote
szamanga Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Cytat: Napisał Equus link do tej szczotki [quote name='PATIszon']:evil_lol: .......... Dobre :cunao: Quote
Recommended Posts