Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Reyes
Posted

Martyna2006 napisał(a):
Czy używał ktoś jakiś ludzkich kosmetyków dla pudli? Nie znalazłam nic o tym na forum,więc chciałabym się dowiedzieć czy ludzkie kosmetyki biorą udział w pielęgnacji pudli.U yorków b.duża część osób używa Gliss Kur'a czy innych kosmetyków z jedwabiem.A jak jest u pudli? Jakie ludzkie kosmetyki są dla nich polecane?:)

Nie wiem ale koleżanka mi mówiła (pracuje w zoologiku) że jej koleżanka ,brunetka, przed każdą randką myje włosy szamponem dla psów długowłosych czarnych pogłębiającym kolor wiec w drugą stronę działa :oops:

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Reyes napisał(a):
Nie wiem ale koleżanka mi mówiła (pracuje w zoologiku) że jej koleżanka ,brunetka, przed każdą randką myje włosy szamponem dla psów długowłosych czarnych pogłębiającym kolor wiec w drugą stronę działa :oops:

Dobry patent, muszę spróbować ;d:cool3:

Posted

Nie wiem czy mam polecać. Ale kiedyś zdarzyło mi się wykąpać Bellę w szamponie Bambino, a dzieciom głowy umyłam psim,(tylko nie pamiętam który to wtedy był:evil_lol:)
Każde z nich zabieg przeżyło:cool3: i żadne się nie drapało:cool3:

Posted

W czasach mojego pudelka nie było psich luksusów i byl kapany w dobrym szamponie, bo proponowany psi był okropny. Pamietam "zdobywanie" Vetzyme (?), zeby miał ladną sierść.

Posted

Oj sama pamietam ;)

Jak weszły pierwsze lepsze szampony dla psów - były b.drogie i sprzedawano je prawie na pniu ;)
A od tych co były to o niebo lepszy był szampon Bambino - ale .... ten szampon był zupełnie inny niż dziś ... no nie wiem czy pamięć szwankuje, ale był lepszy od tego co niedawno kupiłam dziecku :shake:

Posted

nie tylko bambino był lepszy :D sama do niedawna uzywałam Johnson - a ale te co sa teraz są mega wodniste do niczego sie nie nadaja... ostatni gesty johnson który dało się jeszcze używać i był czegos wart to miodowy ale go wycofano bo byl prawie dwa razy drozszy od tych które juz robia w polsce... udaje mi sie jeszcze czasami przywieśc sobie szampon z Włoch czy Francji czy nawet z Niemiec jak jade gdzies na narty sa o niebo lepsze niz te polskie :D ja wole wydac troche więcej tam i mieć dobry niz tutaj kupować co tydziem bo ta woda na tyle starcza... to samo zaczyna sie dziac z psimi szamponami :(

Posted

Dlatego w zakresie psich szamponów od lat używam "ogólnie dostępne" firmy :razz: - wystarczy spytać jakąś pania w sklepie zoo żeby zrobiła :crazyeye: ;)
Chociaż niektóre firmy (nie wymieniam nazw bo zostanie poczytane za reklamę ;) ) zaczynają się pojawiać w bardziej profesjonalnych sklepach zoo ;)

Posted

szczotką: pudlówką i jak trzeba to też taką włosianą (ale to do kołtunów). Grzebień idzie w ruch na końcu jak pies już suchy. Sprawdzam czy jeszcze jakieś kołtuniki nie zostały.

Posted

nogi najlepiej rozczesuje się pod dużym nadmuchem
dopiero jak użyłam sobie takiej dużej (salonowej) suszary był fajny efekt, a tak różnie raz lepiej raz gorzej:cool3:

Posted

[quote name='PATIszon']Sluchajcie, czym rozczesujecie pudle po kapieli, szczotka czy grzebieniem?

PATIszon,
jeżeli mogę radzić, to dobrze ją rozczesz przed kapielą - to po praniu pudla bardzo mało roboty, tylko mocna suszara najlepiej. Szczotką.

Nie w temacie ale -
Robisz fantastyczne zdjęcia. A Pudel jest extra.

Posted

jak trzeba to też taką włosianą

taką z "końskiego włosia"? mam dla siebie może Belce pożyczę :evil_lol: bo kołtunów to ona miewa:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Co do suszenia. Ciągle nie wiem w jakiej kolejności suszyć, bo jak zaczynam "tu" to "tam" schnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zwykle na początek idzie dupka, potem głowa (a i tak jest już podeschnięta lekko) potem cały tuułów , a łapki na końcu. No i zwykle są już prawie suche(no takie "zimne" - czyli jeszcze nie suche a już nie wilgotne) - trzeba je wtedy jeszcze moczyć?

Posted

Generalnie kolejność suszenia leci wg długości włosa:
dupka, pachwiny, tylne nogi, przednie nogi, klata i na końcu głowa i uszy.

A szczotka do kołtunów jest fajna włosiano/ościana np. taka

Posted

[quote name='Oleniek']

Co do suszenia. Ciągle nie wiem w jakiej kolejności suszyć, bo jak zaczynam "tu" to "tam" schnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zwykle na początek idzie dupka, potem głowa (a i tak jest już podeschnięta lekko) potem cały tuułów , a łapki na końcu. No i zwykle są już prawie suche(no takie "zimne" - czyli jeszcze nie suche a już nie wilgotne) - trzeba je wtedy jeszcze moczyć?

No i ja mam to smoo!
Te nogi mi zostaja na koniec i w zasadzie juz niewiele da sie z nimi zrobic.

Betti, dziekuje za komplement.;)

Posted

PATIszon napisał(a):
Dobra, Pudel rozczesana.
Chwilowo mnie nie kocha.

Hehe, moja ma dokładnie to samo:evil_lol: A jak ją usiłowałam ogolić (udało mi się tylko do połowy:shake:) to się do mnie nie przyznawała przez pół dnia;)