gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 [FONT=Comic Sans MS]We Wrocławskim Schronisku przebywa przepiękny bernardyn. Niestety siedzi w osobnym boksie-wiele mniejszym. Ma budę, jedzonko, ma gdzie spac, ciepło mu w grubym futerku ale nie ma swojego Pana!!![/FONT] [FONT=Century Gothic]W jego oczach widac smutek i niechęc do wszystkiego![/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic]Co mu po budzie- gdy w niej pachnie smutkiem i samotnością...[/FONT] [FONT=Century Gothic]Co mu po futerku- gdy nikt go nie gładzi przyjazną dłonią...[/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic]Czy i jego oczy zaczną się uśmiechac???[/FONT] Zdjęcia i dokładniejsze info już wkrótce... Quote
ANETTTA Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 ooooooooooooooooooooooooooooj kolejny tyle tu bernasi ....fotki potrzebne i banerek ja nie umie ich robic :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:pomocy domek potrzebny fotki i banerek Quote
ANETTTA Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 dałam linka na molosy i mARKA która to ma strone bernasi www.bernardyny.net Quote
ANETTTA Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:pomocy plis Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Chłopak jest fantastyczny, wesoły, żywy- powiedziałabym, że w przymusowym zamknięciu energia go rozpiera... Raczej przyjazny i kochany, chociaż świadomy własnej siły :lol: Zdjęcie niewyraźne, bo ktoś się cieszył całym sobą:evil_lol: Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Hej Ulv, mam odmienne opinie co do Berniego:roll: "O Benku nie wiem za wiele. Tyle, że jest jeszcze w miarę młody (chyba 2-3 lata) i nadaje się JEDYNIE dla doświadczonego w prowadzeniu dużych psów i odpowiedzialnego opiekuna do STRÓŻOWANIA. Absolutnie do rodziny. Będzie potrzebowal jeszcze trochę pracy i wychowania. Jest nieufny, ostrożny do obcych i może być niebezpieczny, jak ktoś wtargnie na jego teren." Wiem jedno, że szybko potrzebuje swojego kochanego Pana!!! Wygląda faktycznie na wesołego psiaka. Dlaczego został przeniesiony z boksu głównego? Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 A jak złożysz obie opinie w całość, to masz pełny obraz młodego, ale już dorosłego samca molosa :evil_lol: Prawdą jest, że pies bedzie potrzebował mocnego prowadzenia- no a co- kilkadziesiąt kilogramów, świadomych swojej siły? Zreszta benki troche "sprawdzają" właściciela- na ile im się pozwoli :diabloti: Do dzieci się nie nadaje, nie ze względu na agresje, lecz gabaryty- mógłby nawet niechcący zrobić krzywde... Taki wielki i silny, energiczny zwierzak powinien zawsze być prowadzony przez osobe doświadczoną. Ale- nie ma w nim konkretnej agresji do ludzi czy zwierzat (dobra, uważałabym z kotami, sądząc po zainteresowaniu jakie im okazuje...). Jest natomiast dominujacy do psów, nie agresywny, ale ma swoje zdanie na temat pozycji:evil_lol: Praktycznie każdy molos i prawie każdy pies może być niebezpieczny, kiedy broni swojego terytorium... Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 ulvhedinn napisał(a):A jak złożysz obie opinie w całość, to masz pełny obraz młodego, ale już dorosłego samca molosa :evil_lol: Prawdą jest, że pies bedzie potrzebował mocnego prowadzenia- no a co- kilkadziesiąt kilogramów, świadomych swojej siły? Zreszta benki troche "sprawdzają" właściciela- na ile im się pozwoli :diabloti: Do dzieci się nie nadaje, nie ze względu na agresje, lecz gabaryty- mógłby nawet niechcący zrobić krzywde... Taki wielki i silny, energiczny zwierzak powinien zawsze być prowadzony przez osobe doświadczoną. Ale- nie ma w nim konkretnej agresji do ludzi czy zwierzat (dobra, uważałabym z kotami, sądząc po zainteresowaniu jakie im okazuje...). Jest natomiast dominujacy do psów, nie agresywny, ale ma swoje zdanie na temat pozycji:evil_lol: Praktycznie każdy molos i prawie każdy pies może być niebezpieczny, kiedy broni swojego terytorium... To fakt. Pwinien trafic do kogoś kto miał już doświadczenie z dużymi psami. Bo najgorzej odkręcic swój pierwszy ruch! Do kogoś kto nie będzie mu poduszki pod łebek podkładał i będzie potrafił pokazac swoją pozycję w "stadzie". To wcale nie jest łatwe zadanie, nie każdy umie dobrze podejsc do pieska, szczególnie przy tych gabarytach nie można popełnic błędu na samym początku, gdzie z reguły ludzie litują się nad psiakiem ze schroniska-chyba wiesz o co chodzi:roll: W przypadku małego psiaka może się zrobic mały zazdrośnik, wymuszacz itd. W przypadku molosa jest troszkę gorzej, bo on ma swoją siłę:diabloti::diabloti::diabloti: Jeśli wykazuje dominacje tym bardziej:diabloti: Szukamy doświadczonego opiekuna! Czy Berni jest wykastrowany? Co by do pseudohodowców nie trafił, bo urodą czaruje. Piękny bernardyn! Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Chyba jeszcze nie jest, a warto by go ciachnąć i dla uspokojenia temperamentu... Ja akurat lubie duże, silne- także charakterem -psy i własnie taki mi się marzy (tylko totek odmawia współpracy... :cool1:). A Berni jest baaardzo miły i kochany, tylko trzeba umieć z nim gadać :diabloti: Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 ulvhedinn napisał(a):Chyba jeszcze nie jest, a warto by go ciachnąć i dla uspokojenia temperamentu... Ja akurat lubie duże, silne- także charakterem -psy i własnie taki mi się marzy (tylko totek odmawia współpracy... :cool1:). A Berni jest baaardzo miły i kochany, tylko trzeba umieć z nim gadać :diabloti: Może ktoś jeszcze marzy o takim psiaku oprócz mnie i Ulv???:cool3::roll::loveu: Kastracja jednak nie gwarantuje pozbycia się problemu dominacji i złagodzenia temperamentu- wiem z doświadczenia. Ale miejmy nadzieję, że jemu to pomoże chocby w temacie dominacji. Czy ustalamy imię? Berni, Benek, Fafel? Jakiś pomysł??? Orkan? Tajfun? Nie mam pojęcia:eviltong:Tak sobie napiśniłam:cool1: Sorry, on chyba już obmianowany Bernim? Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 ulvhedinn napisał(a):"Wielkakupafutra" :evil_lol: good good, jak dla mnie super:shiny::megagrin: A jak on się ma? Bo jak go zobaczyłam, to łzy same spłynęły...Te oczka:placz: To jest super pies, niech szybko znajdzie się ktoś kto ma dla niego kawałek serca i ogród:lol: Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ogólnie ma sie nieźle- tylko brak człowieka, przestrzeni i ruchu.... :shake: Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 ulvhedinn napisał(a):Ogólnie ma sie nieźle- tylko brak człowieka, przestrzeni i ruchu.... :shake: No właśnie, czyli prawie wszystkiego... On długo nie może w klatce. Ludzie Berni czeka! Może ktoś allegro może? I inne ogłoszenia? Czy czekamy do kastracji? Da się załatwic kastracje, czy kolejka bardzo długa? Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 No troche delikwentów jest... mysle, że można go juz dawac na allegro, nie ma co czekać ;) Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 No to teraz kto zrobi allegro dla Berniego??? Ja nie mam konta, nie umim... PROSZĘ O ALLEGRO DLA BERNIEGO!!! Wspaniały przyjaciel... Oddany, wierny... Prawdziwy... PRZYJACIEL PIES... Jednak co z tego, że czeka, co komu po tym, że kocha?! I tak kończy w więzieniu marzeń, w klatce pełnej smutku... Tam gdzie czas nie ucieka, a dłuży się jak najgorszy koszmar... Tam gdzie wycie w niedoli i smutku jest niesłyszalne... Tam gdzie głosy ich odchodzą gdzieś daleko i nie docierają do uszu winnych... Tam odchodzą sami oni mając na świecie kogoś kto jest temu winny... [FONT=Comic Sans MS]W Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt we Wrocławiu przebywa przepiękny bernardyn. Wiernie czeka na swoją drugą szansę na swoje drugie, nowe życie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Te oczy mówią wszystko...Nietrudno wyczytac smutek jaki go ogarnął w tym strasznym miejscu gdzie wszyscy czekają albo na śmierc albo na swojego Boga, którym ma byc poprostu człowiek...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS](zdjęcie)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Niestety mieszka w małej klatce, nie ma kontaktu z człowiekiem czego tak bardzo pragnie. Chciałby miec swojego przyjeciela! Przyjaciela -człowieka, który mógłby o niego zadbac, przytulic...Choc to taki duży, dzielny pies potrzebuje czułości... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Berni nie nadaje się do dzieci ze względu na swoje gabaryty. Jak w przypadku każdego molosa potrzebuje dużo uwagi i konsekwentnego prowadzenia przez osobę, która ma doświadczenie z dużymi psami.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Marzy mu się dom z ogródkiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] POKOCHAJ BERNI'EGO!!! Jeśli chcecie coś zmieniac to oczywiście zmieniajcie, mam nadzieje że pojawi się ktoś z allegro:roll: Quote
gosikf & dogs Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Co do zdjęc to do ogłoszeń pierwsze i drugie brac(najlepsze) Quote
ANETTTA Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ma juz allegro czty mu zrobic w tytule słowo bernardyn to podstawa piszcie na pv nie przylatuja mi powioadomienia na meila nie wim o co chodzi czy macie ten problem ... Quote
ANETTTA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Ok To Ja Mu Dzisiaj Wystawie Allegro Misio Do Domku A Czy On Jest Po Kastracji Czy Bedzie Kastrowany Musze Wiedziec W Razie Pytań Quote
ANETTTA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 a oto link do aukcji http://www.allegro.pl/item249649612_piekny_bernardyn_szuka_domu.html Quote
ANETTTA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Misio Do Domku A Czy On Jest Po Kastracji Czy Bedzie Kastrowany Musze Wiedziec W Razie Pytań[/quote] Quote
ANETTTA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 moi drodzy otrzymałam dzisiaj tkiego meila jestem podwrazeniem az mi łezka poleciała .....wzruszyłam sie bardzo Treść wiadomości: witam, mamy juz jednego pluszaczka bernardyna , przygarneliśmy jego 19.06.07r.z poznanskiego schroniska , nasz Luteus, ma ca. cztery lata i jest bardzo kochany, mamy jednak wrażenie ,że chociaż nigdy nie zostaje dłużej sam jak około 1 godz. , potrzebuje chyba też troche psiego towarzystwa, niestety mial malo szczścia i zanim trafil do schroniska potracil go samochod i mial bardzo skomlikowane zlamanie , ktore niestety pracownicy schroniska przed nami zataili cale lato poświęciliśmy na jazdy do werynarzy lecz oni nie potrafili go uleczyć i nasz skarbulek kuleje na lewą przednią łapę, proszimy o informację czy to dobry pomysl aby te dwie zguby byly razem,w jakim wieku jest ta sierotka, interesują nas wszelkie informacje o piesku , kochamy psy zwlaszcza duże , w domu są dwie dorosle osoby , 16 - letni syn i czesto dużo dzieci w rożnym wieku, mieszkamy w Poznaniu., w domu z ogrodem ca. 1000 mkw,i za miastem mamy drugi dom z ca. 4 ha wybiegiem. prosimy o kontakt. przez ostatnie trzy miesiace staraliśmy się przeczytać wszystkie dostępne informacje o tej rasie, prosimy o kontakt na e-maila lub nasz telefon komorkowy tel u mnie do wiadomości wiemy że przyjażń jakiej potrzebuje ta specyficzna rasa to nie tylko przyjemność ale i obowiązek, ktoremy staramy się sprostać . Quote
ANETTTA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 gosikf & dogs wysłałam meila z prosba o kontak z państwem ......poniewaz ona zna benia i moze cos o nim powiedziec ......bardzo prosze o szybki kontakt ........czas to nasz skarb w tym momencie ...a futrzak czeka ........szkoda go aby tam musiał jeszcze siedziec w smotnośći Quote
Recommended Posts