Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tom napisał:

Co do czeskich serc, to wogóle nie wiem po co przytaczasz ten przykład?

Co do tej nieszczęsnej plamki, to co? Bo tutaj już wogóle nie rozumiem?

tom, ja nie wierze ze ty nie wiesz o czym ja mówie i dlaczego poruszyłem te dwie kwestie!!! normalnie nie wierze, że musze tu coś wyjaśniać, ale oczywiście zrobie to :D

co do czeskich serc - podajesz konkretne info - owszem i chwała ci za to, że teraz wiemy.

ale jednocześnie uogólniasz na podst dwóch psów ze "czesi dorobili się słabych serduszek"

wiesz, tym sposobem działając można by napisać , że anglicy dorobili sie psów które dają słabe ucho ( na przykłądzie tylko jednego wilbary sky, który pokrył np. pół polski...)

hehehe ale głupio brzmi nie?

chodziło mi tylko o uogólnianie, którego nie powinno tu być - i tyle, myśle ze to wszystko w tym temacie

z plamką- innych upominasz ze wprowadzają w błąd -i słusznie- ( np. ze nieprawdą jest ze pies z łatą jest niewystawowy) ale sam możesz wprowadzać w błąd zbytnio uogólniając na temat czeskich psów- nie wiem jak jeszcze jaśniej to napisać :)

mysle ze w tym momencie dyskusja powinna sie faktycznie zakonczyc,

ja juz wyjaśniłem o co mi chodziło powiedziałem swe zdanie ty również a reszta to juz właściwie wyjaśnianie szczegółów i powtarzanie tego samego (jak w sumie znaczna czesc tego postu) :)

mam jednak pytanie do ciebie- czy lope z malborka można gdzieś zobaczyć, na jakiejś wystawie i czy krył coś?

pozdrawiam

Posted

--------------------------------------------------------------------------------

horacy napisał:

tufi- na wystawe hodowcy jeżdzą po to aby prezentować psy by dostawały lokaty, jeśli zwycięzają- dlaczego sie nimi nie pochwalić?

Ale o co chodzi?

tufi - chodziło mi o ten motyw:

Szkoda, ze pewna Pani Hodowczyni zrobila pozniej mala szopke chodzac wzdluz i wszerz Spodka z psami obwieszonymi medalami, ktore okrutnie brzeczaly... Nie tylko ja sie na ten widok usmiechalam pod nosem...

no ja sie też uśmiechałem ale nie uważam aby ta "szopka" była jakoś szczególnie szokująca:)

w końcu K.M nikomu medali nie ukradła a jej psy same je sobie wywalczyły

jeśli miała dziką ochotę się pochwalić :lol: dlaczego jej na to nie pozwolić, a niech ma:)

ja tam lubie te rękawiczki i angielskie szczebiotanie do psów :)

mnie to rozbawia 8)

przecież wystawa to szoł wbrew pozorom nie występuje sam pies a duet pies+ wystawiający, chodziaż oczywiście pies sto razy ważniejszy:)

jak to sie mówi-" każdy ma swojego bzika"

a samą hodowczynie podziwiam pomimo ze jej psy w spodku wyglądały jak A.J. z " drużyny A" :D :D :D

pozdrawiam:)

Posted

w końcu K.M nikomu medali nie ukradła a jej psy same je sobie wywalczyły

jeśli miała dziką ochotę się pochwalić :lol: dlaczego jej na to nie pozwolić, a niech ma:)

sa psy ktorych klase widac z daleka, i takie ktorych klase trzeba potwierdzic obwieszajac je medalami, tak, ze bardziej przypominaja bohaterskich obroncow Stalingradu za czasow ZSRR niz psa...

Posted

znowu złośliwa :diabloti:

zresztą że masz ostry język bardziej chyba od mojego miałem okazje sie osobiście przekonać w katowicach hehe,

ktoś cię kiedyś zamorduje za to, mówie ci jakem wróż :evil_lol:

pozdrowienia z bytomia :HUT012:

Posted

A ja mialam chetke obejrzec bulle ale nie wypalilo :(

Horacy a ciety jezyk to przydatna rzecz w dzisiejszych czasach 8) :lol:

pozdrowienia z Bytomia :wink:

:hand:

PS.a w wawie w ktory dzien ida bulliki ? :roll:

Posted

mam jednak pytanie do ciebie- czy lope z malborka można gdzieś zobaczyć, na jakiejś wystawie i czy krył coś?

pozdrawiam

Nie wiem czy jest jeszcze wystawiany, raczej go nie widać na wystawach.

Krył napewno, ba 2 tygodnie temu mój Barnaba krył córkę Lopego.

Posted

Tomku sledze Twoje reportaze z uznaniem,jednak nie chcialabym w nich wystepowac jako postac negatywna :wink:

:hand:

Pomysł z reportażami wziął się z pewnego rozdwojenia jaźni, czyli zawsze co innego mówi się wokół ringów, a co innego publicznie. Ja sobie pomyślałem, że czas z tym skończyć (w pewnych granicach 8) ). Jedni mnie za nie lubią, inni nienawidzą - ale wszyscy czytają!!! Mam nadzieję, że dzięki tym paru zdjęciom z komentarzem nasz światek bulterierzy stał się trochę bardziej transparentny. Fakt niektórzy moga się czuć urażeni (kynologia to emocje przecież), ale wiem że jest wiele osób które chcą to czytać. Więc czytają.

Posted

Nikt nie zaprzecza, że czeska kynologia stoi na wyższym poziomie od polskiej! (chociaż po wycofaniu się A. Trvozowej, z bulterierów, może już nie do końca)

Niebezpieczne i karkołomne uogólnienie, z którym w przypadku bullków akurat zupełnie się nie zgadzam. Zarówno w Czechach jak i w Polsce są dobre tzw. czołowe hodowle - natomiast poziom ogólny jest wyrównany.

Mi sie wydaje, że poziom ogólny jest trochę lepszy w Czechach, a czołówka lepsza jest w Polsce. Miałem okazję dobrze zaznajomić się z Pett Pajar (czeska czołówka) no i cóż z tego, że głowa "wykręcona" niewiarygodnie, ale oprócz tego wogóle nie wypełniona, żuchwa słabiutka. A pozatym zbyt drobna jak na mój gust. Wogóle Pajary to nie mój gust. Cholera od czasu Topi, to nie wiem czy jakś czeska suka mnie powaliła. A polskie to i owszem. U nas jest więcej importów z Anglii, nasze psy generalnie są mocniejsze i bliższe mojemu wyobrażeniu o tym jak powinien wyglądać idealny bulterier. Pokaż mi czeską sukę lepszą od Hożej Hanki, Number 2 Opalplast, czy Gemballi Dziedzictwo Tudora. Natomiast, dzięki paru naszym hodowlom, masowo tłuczącym nie wiadomo co, poziom ogólny jest wciąż nie za wysoki.

• 2 weeks later...
Posted

wracając jeszcze do samej wystawy -kto był na wystawie w katowicach - ten wie jak było, jakie było sędziowanie etc. :D

oczywiście zmotywowało to niektórych do radosnej satyrycznej twórczości :evilbat:

jeszcze dzis wieczorem postaram sie podesłać linka- padniecie ze śmiechu :D