Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']http://i39.tinypic.com/2rcogp5.jpg

a powiedzcie mi co to jest ta buła pod tyłkiem? :oops::lol: i nie chodzi mi tu o jajka :eviltong:
Gimloń też w którymś momencie tak miał. Wet twierdził, ze to od gruczołów okołoodbytowych i oczyscił je. Moim zdaniem to niewiele zmieniło, za to gdy Gimli ciut przytył (przestały mu wreszcie sterczeć żebra), to cóś tez się schowało. ;)

Posted

tangerine74 napisał(a):
Gimloń też w którymś momencie tak miał. Wet twierdził, ze to od gruczołów okołoodbytowych i oczyscił je. Moim zdaniem to niewiele zmieniło, za to gdy Gimli ciut przytył (przestały mu wreszcie sterczeć żebra), to cóś tez się schowało. ;)

no własnie tak widzę, że panowie tak mają niektórzy - dziewczynki nie :lol: mnie się to jakoś z prostatą kojarzy, ale pewnie źle :oops:

Posted

ariss napisał(a):
Sylwia jak wyniki w średniakach:razz::diabloti:

ta pieprzaczka średnia jest bardzo fajna:loveu:

w pierwszy dzien BOB mlodziezowa suczka z wegier, Anais udalo sie CACIBa zlapac , drugiego dnia wsio wegierskie psy zgarnely

Posted

Elitesse napisał(a):
w pierwszy dzien BOB mlodziezowa suczka z wegier, Anais udalo sie CACIBa zlapac , drugiego dnia wsio wegierskie psy zgarnely

dzx:loveu:
przynajmniej ten CACIB:multi:

a nie wiesz jak w czarnych???jaka stawka była?

Posted

wielkie GRATY za intera :multi:

aczkolwiek , nie kumam tego wyboru sędziego - GARBA
bo wzorzec mówi tak [FONT=Arial]Górna linia grzbietu, biegnąca od kłębu do nasady ogona, jest prosta, delikatnie opadająca u nasady ogona. Kłąb stanowi najwyższy punkt górnej linii.

[/FONT]czyli znowu wzorzec sobie , a sędzia sobie [FONT=Arial]:mad:
[/FONT]

Posted

[quote name='malawaszka']
http://i39.tinypic.com/2rcogp5.jpg

a powiedzcie mi co to jest ta buła pod tyłkiem? :oops::lol: i nie chodzi mi tu o jajka :eviltong:

Na moje oko to nie prostata, bo ta jest schowana głebiej w jamie miednicy, ale egzaminu jeszcze nie zdałam więc.. :eviltong:
A tam są teoretycznie tylko mięśnie, więc może takie rozrośnięte po prostu :roll:

Posted

Justa napisał(a):
Na moje oko to nie prostata, bo ta jest schowana głebiej w jamie miednicy, ale egzaminu jeszcze nie zdałam więc.. :eviltong:
A tam są teoretycznie tylko mięśnie, więc może takie rozrośnięte po prostu :roll:

moj Waciak jak sie zbytnio czyms podnieci to mu sie takie megawypukle robi

suczki nie maja czegos takiego

Posted

weszka napisał(a):
Oooo Doginko ufociłaś pieprzaki :loveu::multi: To rodzinka z hodowli mojej Dirki :loveu: A po Ravelu teraz biorę suczkę :cool1:
I mała korekta Quanasta - to ta niekopiowana suczka, a podpisałaś nią Ravela :razz:

Olguś, masz rację z tą QUANASTĄ - już poprawiłam - takie małe przeoczenie:oops:;)
A Ravel to piękny pies:loveu:

Posted

[quote name='osobek']A kto sędziował?
Powiem Ci jak wrócę do domku wieczorkiem;)

Vectra, nam też ten garb w głowie się nie mieści, ale mówię, co mi sędzia wytłumaczył:razz: Sznaucer bez garba, to terier:crazyeye:
Justa, to jak już się dowiesz, co to jest to napisz nam;) - Gordon też ma takie coś:roll:
Darianna, mówisz i masz:

Ariss, Takiej drugiej jak Gassira nie ma:shake::loveu:Miałybyście ogromne szanse na BIS:loveu:Wyników w średniakach nie śledziłam, bo musiałyśmy z Agą szykować nasze sznupki na show:razz:
Malawaszko, ja też nie wiem co to jest, ale Gorduś tak ma;)Mi się wydaje, że to coś tak jak u naszych mężczyzn - jeden ma większe przyrodzenie, a inny mniejsze:evil_lol:
Tangerine74, ja czyszczę gruczoły moim psom, a mimo tego Gordon tak ma;)

Posted

Sędzia zrobił nadinterpretację wzorca który mówi - poza tym co napisała Vectra -że linia grzbietu przechodzi w lekko zaokraglony ku nasadzie ogona zad.
Doginko w co byłaś ubrana ;)? Bo posłałam Aniko fotki pieprzaków i coś mi tam napisała o miłej pani w zielonym co robiła zdjęcia. To Ty byłaś?

Posted

Justa napisał(a):
A ten garb to nie zależy też trochę od tego jak się psa ustawi?

też , jak psu nie wyciągniesz lekko do yłu łapiszonów , to będzie garb ;) tak powiedzmy jak są łapy prostopadle ustawione , mowa o tylnych ;)
ja robiłam ten błąd z Franiem .... nie wyciągałam lekko łap w tył .... i pies był bez kontowań i z garbem :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='weszka']
Doginko w co byłaś ubrana ;)? Bo posłałam Aniko fotki pieprzaków i coś mi tam napisała o miłej pani w zielonym co robiła zdjęcia. To Ty byłaś?
Byłam ubrana w żółte rybaczki i niebieską bluzeczkę na ramiączka;)

Vectra, jak pies ma poduchę dużą, to i wyciągnięcie łap mu nie pomoże:shake:

Justa, zależy od ustawienia, ale nie zawsze to pomaga:shake:

Posted

co do dyskusji na temat tego czegoś pod odbytem u psa - u normalnego nie wiem czemu jest to miejsce uwypuklone, w każdym bądź razie mój ma tam kluchę bardzo dużą bo ma zachyłek jelita-przepuklinka taka, kieszonka. Można tam normalnie wlozyc palec przez odbyt.

a co do garbów :evil_lol: to nie wiem czy Gass by wygrała bo ona ni diabła garba nie ma przecież

Ariss, Takiej drugiej jak Gassira nie ma:shake::loveu:Miałybyście ogromne szanse na BIS:loveu:Wyników w średniakach nie śledziłam,

Posted

eria napisał(a):
...a co do garbów :evil_lol: to nie wiem czy Gass by wygrała bo ona ni diabła garba nie ma przecież

No, o tym nie pomyślałam:diabloti:, miałam na myśli raczej drugi dzień;)