Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahahaha to już wiem jakby wyglądała Pepa ogolona maszynką - coś okropnego :lol::evil_lol: krzywe łapy, grubas - no jak nic Pepa :turn-l: nie podoba mi się, ale pewnie mu wygodniej niż z kołtunami - niech kochająca Pańcia nie dopuści więcej do kołtunów bo niekorzystnie psiak wygląda - i nie chodzi o sposób obcięcia - po prostu nie ma sylwetki na golenie na łyso :lol:

a jakim ostrzem go cięłaś? bo fajna długość

Posted

malawaszka napisał(a):
hahahaha to już wiem jakby wyglądała Pepa ogolona maszynką - coś okropnego :lol::evil_lol: krzywe łapy, grubas - no jak nic Pepa :turn-l: nie podoba mi się, ale pewnie mu wygodniej niż z kołtunami - niech kochająca Pańcia nie dopuści więcej do kołtunów bo niekorzystnie psiak wygląda - i nie chodzi o sposób obcięcia - po prostu nie ma sylwetki na golenie na łyso :lol:

a jakim ostrzem go cięłaś? bo fajna długość

9 mm - cięłam pod włos;)

Ja obciachałam na jeża, bo Pańcia sobie tak życzyła:razz:

Posted

jeśli chodzi o cięcie to wygląda,że jest równo,więc wyszło Ci chyba dobrze.
Jeśli chodzi o to jak pies wygląda to nie najlepiej:shake:

dobra już jestem po spacerze porannym wskakuje dalej do wyrka:razz:

Posted

AnkaG napisał(a):
Ja mam (też zza atlantyku) A 560. Ino ja leń i nie chce mi się poczytać 90 stonicowej instrukcji więc na auto robię. :oops::eviltong:

ja też leń, ale sobie przyrzekłam :oops:. będzie latwiej, bo juz miałam pałerszota...

Posted

Doginko, zapomniałaś chyba dodać, że ten pekińczyk owsik nazywa się szogun :diabloti:.
nie znam się na pekińczykach, ale czy on tych nóg nie ma za bardzo krzywych? chodzi jak inwalida i pada po kilku metrach... być może pazurki też mają na to wpływ, ale tak ustawione nogi nie wyglądają zdrowo. jakies pekińczyki znałam i one tak nie miały. ale jeśli były niezgodne z wzorce, a szogun jest, to do kitu taka rasa, męczarnia...

Posted

gassira napisał(a):
jeśli chodzi o cięcie to wygląda,że jest równo,więc wyszło Ci chyba dobrze.
Jeśli chodzi o to jak pies wygląda to nie najlepiej:shake:

Dokładnie - chodziło mi o ciachanie, bo przed wyglądał jak pekińczyk, ale skudłaczony:diabloti:
eria napisał(a):
fajny ten pekińczyk....by był kudłaty ;):loveu::loveu: ale obcięty jest dobrze,równo,żadnych schodkow :lol:

Był kudłaty, ale jego pani chciała na jeża to tak go cięłam:razz:Wyszło równo, ale miałam niezłego stracha przed robotą, bo pekina ciachałam pierwszy raz, a raczej chyba tej rasy się nie strzyże:razz:
orpha napisał(a):
dzien dobry :)
Doginko jednym słowem robisz cuda ;)

Eeeeee tam zaraz cuda, wycięłam tylko kołtunki;)
sleepingbyday napisał(a):
Doginko, zapomniałaś chyba dodać, że ten pekińczyk owsik nazywa się szogun :diabloti:.
nie znam się na pekińczykach, ale czy on tych nóg nie ma za bardzo krzywych? chodzi jak inwalida i pada po kilku metrach... być może pazurki też mają na to wpływ, ale tak ustawione nogi nie wyglądają zdrowo. jakies pekińczyki znałam i one tak nie miały. ale jeśli były niezgodne z wzorce, a szogun jest, to do kitu taka rasa, męczarnia...

Ola, on ma chore stawy, no i jak zauważyłaś miał strasznie zaniedbane, pozawijane pazurki - pierwszy raz nie skróciłam psu pazurów, bo tak miał pozawijane, że się bałam :cool3:Ale pańcia Shoguna obiecała, że dziś pójdzie do veta:multi:
Shogun prawie nie chodzi, bo jest noszony na rękach:angryy:
ewka i haker napisał(a):
super ci wyszlo
ale sam pies wyglada smiesznie hahah

Bo to taki mały słodki grubasek z krzywymi nóżkami - polubił mnie bardzo:loveu:
AnkaG napisał(a):
Ale śmieszny pluszak z tego pekinka. :evil_lol: Ale wygląda na sympatycznego psiaka.

Jest bardzo nieśmiały, ale w końcu się przemół i nawet mnie polubił i się ze mną zaczął bawić:multi::loveu: