Cheritka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Napisz jak :painting:, jak:Dog_run:po ringu, i trzymamy :bigok: :lol::lol::lol: Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 [quote name='Helga&Ares']co jest Zosi? :( Pies ją pogryzł:-( [quote name='Junka']Co ja tu nie wejde to zawsze foty :loveu: Uwielbiam tą galerie :) Będzie dużo fot z wystawy:multi: [quote name='ewka i haker'] ...co sie stalo pieskowi Jak wyżej - pies ją pogryzł:-( [quote name='jamnicze']Automatyczny mop Ci się włączył :) http://images6.fotosik.pl/208/8a4ad0c7addc799b.jpg Ale się uśmiałam z tego automatycznego mopa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 [quote name='Cheritka'] Ok to czekamy na relację z Lublina i powodzenia życzymy !!!!!!!!! [quote name='ewka i haker']my rowniez zyczymy powodzenia [quote name='panienkabubu']My już trzymamy :kciuki: [quote name='AnkaG']Trzyyyymamy mooocno kciuki. [quote name='Cheritka'] Napisz jak :painting:, jak:Dog_run:po ringu, i trzymamy :bigok: [quote name='Helga&Ares']tszymam kciukasy Dziewczyny trzymajcie mocno kciukasy!!!:loveu::loveu::loveu: Właśnie się szykujemy na wystawę - małe pranie firanek i łapek, mycie moich włosów i wyjazd:multi::multi::multi: Quote
Cheritka Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Jeszcze Was nie ma to znaczy, że zostaliście na BISa :lol: Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Dzięki za trzymane kciuki, ale one nie pomogły Rapciowi:placz::placz::placz: Niestety miał wyciętą brodę jak Fox:angryy: Jestem zmęczona, rozczarowana i spłakana na maxa:placz::placz::placz: Jedno wiem na 100% - już nigdy nie pozwolę ruszyć brody moim kochanym pieskom!!!!!!!!!!!:placz: Quote
panienkabubu Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Jak to? Przecież Karolina zawsze robiła to doskonale? Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 panienkabubu napisał(a):Jak to? Przecież Karolina zawsze robiła to doskonale? W ocenie Sędziego :"...ładna głowa, ale niedobry model fryzury, uszy ładnie osadzone i noszone, duży o ładnej szyi...":placz: Sędzia powiedziała mi, że tak się sznaucera nie strzyże, Ze to nie jest fox, tylko sznaucer - broda powinna zostać naturalna. Pies ma piękną głowę, którą oszpeciłam przycięciem brody... itp.itd....:placz: Quote
panienkabubu Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 No ale z jakimi ocenami wróciłaś? Jak Gordon? Quote
lutomskak Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Doginka napisał(a):W ocenie Sędziego :"...ładna głowa, ale niedobry model fryzury, uszy ładnie osadzone i noszone, duży o ładnej szyi...":placz: Sędzia powiedziała mi, że tak się sznaucera nie strzyże, Ze to nie jest fox, tylko sznaucer - broda powinna zostać naturalna. Pies ma piękną głowę, którą oszpeciłam przycięciem brody... itp.itd....:placz: w zwiazku z tym-ze napisalas-ze jestes splakana "na maksa"-po tym-jak skrocenie brody Twojemu psu-przekreslilo jego szanse na wygrana w klasie-i piszesz tu posrednio-ze przyczyna tego faktu-bylo ostrzyzenie Twojemu psu brody-pragne dodac-ze w opisie u Twojego psa znalazly sie takze nastepujace slowa: -bardzo miekka siersc -nisko osadzony ogon -odstajace kolana -rozbiezny tyl -inaczej ujete-ale o to chodzilo....... jesli masz jakiekolwiek problemy z obiektywna ocena werdyktu sedziego-to bardzo Cie prosze -zebys nie zalatwiala tej sprawy na forum moim kosztem ,poniewaz fryzjer psi-nie jest osoba niezastapiona i jesli uwazasz ,ze zle przygotowalam Twoje psy do wystawy to zawsze moze znalezc sie KTOS-kto zrobi to lepiej....... nie pisalabym tu-gdyby nie podeslano mi linka do Twojego foto-blogu.W wyniku Twojego posta-ja rowniez czuje sie mocno rozczarowana-poniewaz tym jednym stwierdzeniem dalas do zrozumienia mnie-ze przygotowanie Twojego psa na te konkretna wystawe-znaczaco roznilo sie od reszty epizodow-ktore pozwolily Twoim sznaucerom osiagnac to-czym chwalisz sie w tych watkach od jakiegos juz czasu.........-chcialam tylko przypomniec-ze na wystawie w Warszawie-na ktorej to Twoj pies zdobyl "duze " CWC-rowniez mial ostrzyzona brode ..... w kazdym razie DOGINKO-nie placz juz-raz sie wygrywa-raz sie przegrywa i nie upatruje sie porazki w podstrzyzeniu koncowek brody rosnacej "na odwrot"- kazdy sedzia ma inny gust.... serdecznie pozdrawiam Quote
lutomskak Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 P.S.-sprawdz-jak wyglada broda foxa ,i zastanow sie-czy jest ona podobna do brody Rapera....... Quote
ariss Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Muszę się wtrącić choć pewnie nie powinnam;) Opisu Rapera nie ma się co wstydzić,były tam podkreślone i zalety i gorsze strony psa.I wypisywanie w dodatku niedosłowne czyjegoś opisu jest nienamiejscu!!!!Przegrał i tyle,nie 1 i nie ostatnia wystawa!!! Pies do wystawy był przygotowany bez zarzutu(jak dla mnie)poza brodą widziałam ją dziś na własne oczy i była źle ściachana poprostu krzywo.Sama nie robie psów ale moja Gass też ma ciętą brode i to zawsze dodawało jej elegancji, podkreślało wielkość głowy a u Rapcia cięcie niestety przyniosło odwrotny efekt(oczywiście jak na moje "niefachowe" oko)Sam zamysł oczywiście był dobry i w 100% się z nim zgadzam,ale nad wykonaniem bym jeszcze popracowała.:roll:;)ale to tylko moja opinia,każdy może mieć inną! Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Lutomskak, po pierwsze wcale nie napisałam, że Raper przegrał przez brodę, ani, że płaczę, że przegrał, bo o tym wiedziałam doskonale od samego początku, jak zobaczyłam Twojego Alberta. Jestem poprostu wściekła, że Raper ma w opisie zaznaczony fakt ścięcia brody, a doskonale obie wiemy, że jeśli o to chodzi, to znasz mój pogląd na brodę:razz: Wiesz również doskonale, że nigdy! nie powiedziałam złego słowa na przygotowanie moich sznupów do wystawy przez Ciebie, wręcz przeciwnie, zawsze chwalę Twoją pracę - wiem, że chciałaś dobrze, ale tym razem nie wyszło:cool3: Spłakana jestem, ale doskonale wiesz - znasz mnie już prawie 5 lat, że ja bardzo przeżywam krytykę moich psów. Cudem Raper dostał dzisiaj ocenę doskonałą. Jeśli chodzi o włos i wielkość mojego Rapcia, to też nigdy tego nie ukrywałam, a cytat z oceny wstawiłam tylko wybrany, bo chodziło mi o brodę:-( Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 lutomskak napisał(a):...Twojego psa znalazly sie takze nastepujace slowa: -bardzo miekka siersc -nisko osadzony ogon -odstajace kolana -rozbiezny tyl -inaczej ujete-ale o to chodzilo....... Z oceny sędziego:"...ogon cienki od nasady po sam koniec..." - nic o niskim osadzeniu ogona tam nie ma!!!!:cool3: ..miękkowłosy... - o tym zawsze mówię, nigdy nie mówiłam inaczej! O tylnych kończynach nic nie ma, za to jest o przednich - szeroko prowadzone kończyny przednie:eviltong: Quote
Doginka Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 lutomskak napisał(a):P.S.-sprawdz-jak wyglada broda foxa ,i zastanow sie-czy jest ona podobna do brody Rapera....... Tak powiedziała sędzia!!!!!! - broda zrobiona na foxa! - ja nie znam się na foxach - nie lubię foxów!:diabloti: Czytaj dokładnie posty i nie przypisój mi słów których nie powiedziałam;) Quote
Recommended Posts