Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fides79 napisał(a):
czapla, czapla :)

Tak myślałam:lol:

Tekla64 napisał(a):
czapla siwa
pikne fotecki
do tego powinna sie drzec upiornie wcale nie ladnie naprawde

Ta była cicho jak mysz pod miotłą:lol:

eria napisał(a):
ale Ci skubana pozowała !!! chyba tylko przede mną wszystko ucieka hihihih
piękna !

Aniu, ile się musiałam za nią naskradać, to tylko ja wiem i moje psy, którym kazałam godzinę siedzieć na wale i się nie ruszać:roflt: Co bliżej podeszłam, to czapla już mi zwiała, ale tylko kawałek dalej, jakby się ze mną w berka bawiła:roflt: Biegałam za nią godzinę, a fot w sumie mam tylko tyle ile zapodałam;-)

Posted

Udało Ci się wspaniale z tą czaplą, bo one raczej płochliwe są i trudno je podejść. Nigdy nie zapomnę jak przed laty polowałam na taką jedną z wody. Znaczy z pokładu. Ona sobie stała na brzegu, a my cichutko i powoli płynęliśmy, bo prawie wiatru nie było. Odfruwała kilka razy i nie dała zmniejszyć dystansu. A ja jeszcze wtedy ze starym dobrym Zenitem w ręce. Pod Sztynortem to było. Ech, wspomnienia...
Kiedyś też na Zamordejach stanęliśmy na dziko, a po drugiej stronie polowała taka jedna. Obserwowałam ją. Po dwóch godzinach zrezygnowałam. Ani drgnęła! Cudowny widok. :)
Zdęcia super jak zwykle. :)

Posted

ulana napisał(a):
Udało Ci się wspaniale z tą czaplą, bo one raczej płochliwe są i trudno je podejść. Nigdy nie zapomnę jak przed laty polowałam na taką jedną z wody. Znaczy z pokładu. Ona sobie stała na brzegu, a my cichutko i powoli płynęliśmy, bo prawie wiatru nie było. Odfruwała kilka razy i nie dała zmniejszyć dystansu. A ja jeszcze wtedy ze starym dobrym Zenitem w ręce. Pod Sztynortem to było. Ech, wspomnienia...
Kiedyś też na Zamordejach stanęliśmy na dziko, a po drugiej stronie polowała taka jedna. Obserwowałam ją. Po dwóch godzinach zrezygnowałam. Ani drgnęła! Cudowny widok. :)
Zdęcia super jak zwykle. :)

Ty mi zazdrościsz czapli, ja Ci zazdroszczę pływania jachcikiem;-)
Ja jestem tchórz jeśli chodzi o pływanie, bo kiedyś się topiłam i teraz siłą mnie na łódkę nie wyciągniesz;-):oops:

LeCoyotte napisał(a):
Piękna czapla:) i udane polowanie... Mnie zazwyczaj pierwsze zobaczą, zanim ja je zobaczę ;)

Mi się cudem udało - chyba z zaskoczenia, a że miałam aparat w pogotowiu, to mi się udało;-)

Posted

Doginka napisał(a):
Ty mi zazdrościsz czapli, ja Ci zazdroszczę pływania jachcikiem;-)
Ja jestem tchórz jeśli chodzi o pływanie, bo kiedyś się topiłam i teraz siłą mnie na łódkę nie wyciągniesz;-):oops:

Pomyśl, pomyśl, bo na wiosnę zrzucamy na zalew, a na pokładzie komplet kapoków. :)

• 2 weeks later...
Posted

Smutno tu i pusto ostatnio, to może te foty ściągną tu ogladaczy:lol:
Lotos - śnieg to wielkie zuuuuooooo, więc trzeba z nim walczyć:roflt:

Gordon - śnieg jest mokry i zimny, więc łażę na czubkach pazurków:roflt:

Raper - śnieg, hmmmm, może nie jest taki zły:lol:

Posted

[quote name='eria']o fuj, kulki widzę :P
tzn na łapach kulki hihihi

[quote name='Saththa']i na brodach i na grzywkach wszedzie kulki :lol:
Hahaha, tak było, ale te kulki same spadały, bo był duży mróz;-) Wystarczyło strzepać ręką, przelecieć szczotką przed wrzuceniem psów do bagażnika i tyle:lol:

[quote name='weszka']Fajne zimowe chłopaki :) Chyba śnieg nie jest aż taki zły ;)
Jak śnieg jest zmrożony i nieprzyklejalny do psich łap, to taki śnieg może być, ale ten mokry, tworzący kule na łapkach jest beeee:lol:;-)

[quote name='Tekla64']sniegowe muszkietery superanckie razem z goscmi
Bezśniegowe z koleżanką p&s też fajne;-)
Oto dowód;-)
Koleżanka Narya w domu zwana Najra(przestawienie liter, bo łatwiej się wymawia i "y" czytane jak "j") ogląda właśnie forum Dogomania;-)

Zapoznanie i znakowanie terenu:lol: - to było przed zasypaniem śniegowym;-)