Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ulana napisał(a):
Doginko, co tam u Cię? Jak się czujesz?

A dziękuję, właśnie ledwo klikam, bo mam nawrót strasznego bólu ręki. Ale poza tym czuję się nieźle. Tylko wciąż tracę na wadze:sad: Jem normalnie i chudnę:razz: Może to i dobrze, bo ważę w tej chwili 54 kg:lol: Jak spadnę do 50, to zgubię wszystkie niepotrzebne fałdki tu i ówdzie:lol:
No i jestem ostatnio wciąż zmęczona, ale to chyba skutki brania antybiotyków - właśnie zaczęłam kolejną "procedurę", czyli zmiana na kolejną serię antybiotykową, bo lekarz zmienia mi leki co jakiś czas:razz: Przed wakacjami dostałam leki, po których mogłam przebywać na słońcu, teraz muszę się ukrywać przed promyczkami:sad:
Qrde, biorę antybiotyki dopiero 4 m-ce, nie wiem jak wytrzymam kolejne 4 i pół roku:razz:Włosy wyłażą mi garściami......... Ale i tak jest lepiej niż było;-)

Posted

Włosami się nie martw. Mnie wychodzą i bez antybiotyków. A słoneczka jakoś coraz mniej, niestety.

nie wiem jak wytrzymam kolejne 4 i pół roku

Wytrzymasz, wytrzymasz. My kobiety to w ogóle taki wytrzymały gatunek jesteśmy. :)

Posted

[quote name='ulana']Włosami się nie martw. Mnie wychodzą i bez antybiotyków. A słoneczka jakoś coraz mniej, niestety.

Wytrzymasz, wytrzymasz. My kobiety to w ogóle taki wytrzymały gatunek jesteśmy. :)
Nie martwię się, bo lekarz zapewnił mnie, że to przejściowe i włosy odrosną;-)
A wytrzymać muszę, chociaż robi się coraz ciężej:razz:

I trochę horroru na rozruszanie zamulonego umysłu:lol:

A taki się wprowadził na nasze drzwi:mad::scared:

Posted

[quote name='Saththa']okropieńtwo ;)
Tiaaa, szczególnie w nocy, jak Ci TZ mówi - "Chodź szybko, pokażę Ci coś fajnego" i pokazuje Ci z bardzo bliska tego potwora, który jest większy od 5-cio złotówki:nerwy::mad:

A to zagadka - co to za ptak?;-) - bardzo słaba fota, bo robiona z zaskoczenia i bez ustawień aparatu:sad:

Posted (edited)

[quote name='eria']jeśli ten ptak był bardzo bardzo wielki to kruka obstawiam

a pająk ten czarny - coś strasznego...padłabym na zawał
Brrrrrrrrr, nawet nie wiem jak się ten pająk nazywa, ale też dostałam prawie zawału:nerwy:

A ptaszka dobrze odgadłaś - to kruk;-)

Widziałam stado młodzieży i w innym miejscu parkę - samiec ogromny, rozpiętość skrzydeł ok. półtora metra:crazyeye:
Zaczęłam o nich czytać - Kruki są pod ochroną, to najinteligentniejsze ptaki na Ziemi! Są monogamiczne - dobierają się w pary na całe życie, a jak samiec dominujący wybierze na "żonę" samicę "z niższych sfer", to ta automatycznie awansuje;-)
Są raczej samotnikami, tzn. żyją parami zdala od stada, a w stadzie raczej przebywają młode osobniki:lol:
Kruki to rzadkie ptaki, lubią nieskażone środowisko, więc tym bardziej się cieszę, że miałam okazję je oglądać. Tylko jak zwykle kiedy trzeba, to ja nie jestem przygotowana sprzętowo:angryy:
Dodam, że gawrony i wrony to przy nich malutkie pchełki:lol:
I ten głos Kruka - kraczą jakby ze studni, mocno basowo, gardłowo, aż echo niesie, nie to co cienkie krakanie gawrona czy wrony:razz:

Chyba nieudane polowanie na śniadanie:lol:;-)

Edited by Doginka
Posted

To przepiękne, ogromne, czarno-granatowe ptaki:loveu::loveu::loveu: Samiec pod dziobem ma pióra coś a'la pióropusz:lol: - ja widziałam jak go rozkłada, ale niestety nie udało mi się zrobić dobrej fotki:placz:

Posted

Tu nadal brak ostrości - niechcący wyłączyłam funkcję autofocusa:placz::angryy:
Kruk (jakiś młodziak, bo był mniejszy od tego ogromnego samca, którego widziałam z samicą) gonił Alkę:razz:

• 2 weeks later...