Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny zachód nad zatoka:cool2:
Ja swego czasu byłam w Jastrzębiej Górze ale wędzrowaliśmy na stare śmieci wujka C. do leniczówki w Kuźnicy , zakochałam się w tamtej plaży .

Co do kejt-serfingu to mam uraz , siostrzeniec C.został przez ten sport inwalidą , trenował w Szwecji .... porwałgo wiatr , uniósł z całym sprzętem w górę na wysokość chyba 25 metrów i spadł ...dobrze że na plaży był polski lekarz pracujący w Szwecji w szpitalu , on już jak Mati spadał dzwonił po karetkę ...sam lekarz powiedział że gdyby się to stało w Polsce to Matis byłby już po tamtej stronie( mam na myśli służbę zdrowia) .
Mati nie był nowicjuszem w tej dyscyplinie .

Posted

Montelka napisał(a):
u la la, jaka lasencja na koniec :)

z tych zdjęć powinnaś sobie zrobić kolaż i powiesić na ścianie ! tylko nie wiem czy ścian wystarczy :)

Ścian może by wystarczyło, ale po co wieszać na nich takiego słonia:roflt:

Alicja napisał(a):
Piękny zachód nad zatoka:cool2:
Ja swego czasu byłam w Jastrzębiej Górze ale wędzrowaliśmy na stare śmieci wujka C. do leniczówki w Kuźnicy , zakochałam się w tamtej plaży .

Co do kejt-serfingu to mam uraz , siostrzeniec C.został przez ten sport inwalidą , trenował w Szwecji .... porwałgo wiatr , uniósł z całym sprzętem w górę na wysokość chyba 25 metrów i spadł ...dobrze że na plaży był polski lekarz pracujący w Szwecji w szpitalu , on już jak Mati spadał dzwonił po karetkę ...sam lekarz powiedział że gdyby się to stało w Polsce to Matis byłby już po tamtej stronie( mam na myśli służbę zdrowia) .
Mati nie był nowicjuszem w tej dyscyplinie .

Nie zazdroszczę takich przeżyć, musiało być straszne przeżycie czegoś takiego. Dobrze, że siostrzeniec przeżył;-)

wilczy zew napisał(a):
to jest biegus zmienny i myślę,że reszta też,bo to są ich tereny lęgowe
http://www.ptaki.info/biegus_zmienny

ta fota bardzo mi się podoba
https://lh5.googleusercontent.com/-t9RPTmT3ndc/UEUSnZuKIzI/AAAAAAAAUrU/n78_uWzdWRs/s640/Cha%C5%82upy%20397.JPG

Są tu różne biegusy, tylko ja nie umiem ich ufocić, bo niektóre są dla mnie za szybkie:roflt:

Dziś jest upał:multi: Ale w przerwie obiadowej wrzucę kilka fot, żeby galeria ożyła;-)

Trochę zachodzików:lol:
Plaża w Jastarnii:loveu:

Zatoka po przeciwnej stronie plaży:lol:

Posted

wilczy zew napisał(a):
Zachód słońca to poprawiałaś jakimś programem,czy taki "surowy"?

Biegusy i inne ptaki teraz mają najczęściej szatę spoczynkową i trudniej je rozpoznać.

Zachody tylko wyostrzyłam i dodałam gdzieniegdzie kontrastu;-)
One takie były w realu, no może trochę mój aparat je bardziej nasycił;-)
Foty robiłam na programie "zachód słońca", a ta fota na plaży była robiona w programie "plaża/śnieg"
Programów systemowych aparatu sporadycznie używam właśnie w takich przypadkach, kiedy manual nie pozwala mi uzyskać takich efektów:oops:

Posted

cudowne zachody słonka

Nad morzech chyba teraz totalny spokoj ??
Mi się marzy wrzesień nad morzem ale póki pracuję to jest to niemożliwe , chyba że uda mi się jeszcze iść na urlop dla poratowania zdrowia , bo normalnego urlopu niestety we wrzesniu nie dostanę .

Posted

eria napisał(a):
https://lh3.googleusercontent.com/-BiwA6G3YYts/UEuj-AzXDiI/AAAAAAAAUy0/ejiy4E1gDII/s640/Cha%C5%82upy%20625.JPG
ale niesamowita kolorystyka tych zdjęć !!! miałaś szczęście na piękne ,oryginalne zachody

Ja mam nadziję, ze jeszcze zanim wyjadę z Władka, to trafi mi się jakiś ciekawy zachodzić, bo na wschód słońca nie chce mi się wstawać:roflt: Zostajemy tu jeszcze do środy:lol:

Alicja napisał(a):
cudowne zachody słonka

Nad morzech chyba teraz totalny spokoj ??
Mi się marzy wrzesień nad morzem ale póki pracuję to jest to niemożliwe , chyba że uda mi się jeszcze iść na urlop dla poratowania zdrowia , bo normalnego urlopu niestety we wrzesniu nie dostanę .

Masz rację Alu, totalny spokój, ale w nocy był chyba sztorm, bo plażę całą zalało i teraz jest tylko wąski paseczek (może ma z półtora metra szerokości):crazyeye: Ale podobno brak plaży jesienią i zimą, to tu normalne:lol:
Ty chyba we wrześniu nie masz co liczyć na urlop z racji wykonywania zawodu:razz: Biedaku, dużo tracisz:glaszcze:

Posted

zdjecia superancie a o zachodach nic nie powiem ale sentyment mnie ogarnal
szkoda zes jednak zadnego wschodu nie zlapala ale z jednaj strony sie nie dziwie a z drugiej zaluje bo cudnie by bylo je tez poogladac w twoim wykonaniu

Posted

Ja też niestety ze wschodami mam wieeeelki problem, a szkoda bo jest pięknie, nie tylko nad morzem ;)
Za to często zdarza mi się oglądać wschody krakowskie ("przepiękne" po prostu) podczas sesji... i nawet nie muszę na nie wstawać :diabloti:

Posted

[quote name='Saththa']https://lh3.googleusercontent.com/-z6j5XkduLK0/UEuj5QUac8I/AAAAAAAAUyI/MPqW114UoOQ/s640/Cha%C5%82upy%20615.JPG chmury wow !!
Piękne były w realu - foto tego nie oddaje;-)

[quote name='WATACHA']Miałam to samo, ale na te chmury ;)

https://lh6.googleusercontent.com/-w-oMFg4AuFM/UEukTjXYisI/AAAAAAAAU2E/zoFnMinjXdU/s640/Cha%C5%82upy%20667.JPG
:lol:

[quote name='Tekla64']zdjecia superancie a o zachodach nic nie powiem ale sentyment mnie ogarnal
szkoda zes jednak zadnego wschodu nie zlapala ale z jednaj strony sie nie dziwie a z drugiej zaluje bo cudnie by bylo je tez poogladac w twoim wykonaniu
W przyszłym roku specjalnie dla Ciebie postaram się wcześnie wstać;-)

[quote name='Alicja']dzsz radę zagłosować na Białą Podlaską w ankiecie ??
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień!/page6#post19664391
Alu, właśnie weszłam, żeby zagłosować i doopa:sad: Ankieta zakończona:sad:

[quote name='ariss']Piękne zachody:loveu: też mam problem ze wstawaniem za wschody, a szkoda, bo wtedy jest magicznie!!!
Ja chyba nadal śpię i śni mi się, że moja kochana Ariss odwiedza naszą fotogalerię:lol::loveu:

makot'a;19679594 napisał(a):
Ja też niestety ze wschodami mam wieeeelki problem, a szkoda bo jest pięknie, nie tylko nad morzem ;)
Za to często zdarza mi się oglądać wschody krakowskie ("przepiękne" po prostu) podczas sesji... i nawet nie muszę na nie wstawać :diabloti:

:lol::lol::lol:

Wróciłam na dobre z wakacyjnych wojaży:lol:
Jestem zmęczona bólem, ale przynajmniej już wiem, co mnie trawi od lat kilku -

Fibromialgia:-(
Najgorsze jest to, że na fibiomialgię nie ma lekarstwa skutecznego:-(

Później wstawię kilka foteczek:lol: