Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jezu jaka przemiana
zawsze jak wstawiasz te zaroslaki apozniej te cudenka to..... mnie sie wsio wewnatrz wywraca ze ja tak nie umiem hihihi !!!!

nie nie nigdy nie bde nawet w malej czesci tak robila ale jejku jak ja bym chciala tak umiec
tu nie wystarczy ino praca to trza miec tez to cus

piekna jest , no piekna po zrobieniu

Posted

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]ale one wszystkie się kurczą po skubanku :evil_lol::evil_lol:
urokliwa sunia tak w ogóle :loveu:
[/FONT]

One się kurczą, a ja jakbym zbierała cały ten wyskubany włoś, to dziś na pewno miałabym już kilka zimowych sweterków:roflt:

Saththa napisał(a):
Lord Of The Ring ;) Władca pierscieni;)

Wiem, wiem:lol:

Tekla64 napisał(a):
jezu jaka przemiana
zawsze jak wstawiasz te zaroslaki apozniej te cudenka to..... mnie sie wsio wewnatrz wywraca ze ja tak nie umiem hihihi !!!!

nie nie nigdy nie bde nawet w malej czesci tak robila ale jejku jak ja bym chciala tak umiec
tu nie wystarczy ino praca to trza miec tez to cus

piekna jest , no piekna po zrobieniu

Pocieszę Cię Magda, ze tylko sznupy tak robię - innych ras nawet bym się nie dotknęła ze strachu, że coś zepsuję:lol:;-)

Posted

[FONT=Georgia]jaka ona jest drobna przy Lotosku :p widać że panienka

a ja z nudów i ciekawości postanowiłam poszukać na yt filmiku o trymowaniu i muszę przyznać że zauroczył mnie akcent ów pani narrator :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

03:43 :loveu:
... są to duolne czenści błoków, brzuuszek, lłapki, puupa i łogonek ...
[/FONT][video=youtube;yqX1qhjBvQY]http://www.youtube.com/watch?v=yqX1qhjBvQY&feature=related[/video]

Posted

po obejrzeniu efektow prac Doginki i tym zachecajacym filmiku
sprobowalam pozkubac moje
napewno tego nie umiem robic ale jednak sprobowalm
i..... Nikisia to boli
Donie prawie nic nie chce wyjsc ale jej to nie przeszkadza
a Tekli wychodzi wsio ale ona jest strasza pani i na lyso moze byc problem z odrosnieciem

ja sie nie znam i nie umiem ....... i jednak zostane przy maszynce

Posted

Mi też się zawsze te przemiany bardzo podobają:)
Przyznam, że wzorowałam się też na Twoich zdjęciach jak "robiłam" Etnę...
Zawsze fotografujesz psiska ze wszystkich stron i ładnie widać co i jak i gdzie powinno być.
Zwłaszcza brewki jak dla mnie mistrzostwo!:)
Ale Holcia to chyba od początku powinna się kwalifikować do rwania...
Zaroślaczek jak się patrzy.

Posted

Tekla64 napisał(a):
po obejrzeniu efektow prac Doginki i tym zachecajacym filmiku
sprobowalam pozkubac moje
napewno tego nie umiem robic ale jednak sprobowalm
i..... Nikisia to boli
Donie prawie nic nie chce wyjsc ale jej to nie przeszkadza
a Tekli wychodzi wsio ale ona jest strasza pani i na lyso moze byc problem z odrosnieciem

ja sie nie znam i nie umiem ....... i jednak zostane przy maszynce

Magda do trymowania włos musi dojrzeć. U Nika jest za krótki i zauważ, ze strzyżony maszynką, dlatego go boli. Ja bym się nie podjęła rwania psa, który był zawsze strzyżony maszynką:shake:

#Etna# napisał(a):
Mi też się zawsze te przemiany bardzo podobają:)
Przyznam, że wzorowałam się też na Twoich zdjęciach jak "robiłam" Etnę...
Zawsze fotografujesz psiska ze wszystkich stron i ładnie widać co i jak i gdzie powinno być.
Zwłaszcza brewki jak dla mnie mistrzostwo!:)
Ale Holcia to chyba od początku powinna się kwalifikować do rwania...
Zaroślaczek jak się patrzy.

Dzięki za pochwały, miałam dobrą nauczycielkę;-)

Posted

Korenia napisał(a):
Holly jest śliczna :loveu: ale w porównaniu do Twoich piesów to ma strasznie jasną sierść ;)

Bo była już bardzo przerośnięta, miała niewyciągany podszerstek i była zakurzona;-) A na łapkach rzeczywiście trochę jaśniejsza od Lotosa, ale mój aparat też bardzo przekłamuje, bo mam coś z Balansem bieli, co się odbija na kolorystyce całego zdjęcia:razz:

Posted

Ja to Cię podziwiam , za cierpliwość , w wyrywaniu tych kłaków , do tego te równiutkie falbanki , łapki , brewki , bródki.
Ja to jestem raptus .... strzygłam , podkreślam STRZYGŁAM maszynką , swego czasu foksy ... był to dla mnie horror
Jak miałam pierwszego foksa , to zawód psiego fryzjera , nie był popularny :diabloti: samo nabycie maszynki było rarytasem.
No i tak średnio 4 razy do roku , katowałam tego psa i siebie , by wyglądał uroczo .. no nie powiem ,wychodziło nieźle , jak na brak umiejętności , bo nie miał ani schodów , ani nierówności ... tylko dochodziłam do siebie , od strzyżenia do strzyżenia - a na złość te kudły rosły mu w oczach :mad: jakkolwiek to brzmi kudły w oczach

Posted

Doginka napisał(a):
Masz rację, ale czy przez to sugerujesz, że mam dupne psy? Albo dupnie zrobione? A może do dupy wystawiam:hmmmm:

nic nie sugeruje :)

ale Lotosowi przydalo by sie fryzure bardziej do jego budowy dopasowac - bo on ma np mala glowe w stosunku do reszty a jak mu zostawiasz tyle wlosa na podwoziu to ta glowa optycznie wydaje sie jeszcze mniejsza - taki wielki masywny tulow z malutka glowka - mam nadzieje ze chwytasz o co mi chodzi ?

i chyba sama przyznasz ze on nie wystawia sie super ? czesto chodzic nie chce :roll:

a wrazenie jakie pies sprawia jest czescia skladowa oceny

on jest jeszcze mlody mysle ze ma czas sie rozbudowac

z moja Felka tez tak bylo - na poczatku sezonu bezwlosy szczypior i ciagle slyszalam ze taki z niej kundel bury :evil_lol: a teraz same ochy i achy ;)

Posted

Holly faktycznie wygląda na fotkach na jaśniejszą niż Twoje psy , co wcale jej urody nie odbiera.
Co do trymowania uszu sznaucera -nie widzę najmniejszego sensu i nie robię tego ;) , ale każdy ma swoje metody i upodobania.
A szczeniak na filmiku megaspokojny i cierpliwy jak na westa, mnie się w tej rasie zawsze takie gryzonie z motorkiem w doopce trafiają ;)

Posted

Wreszcie sie uaktywnilam :multi:.

Doginko, jestes Miszczem :loveu::loveu::loveu:

Jak Luska troche odrosnie, to przyjade do Ciebie abysmy wspolnie pospacerowaly po Skaryszaku :razz:.

Pozdrawiam Cie b.mocno i pamietaj, ze mozesz na mnie liczyc:fadein: - wiesz o co chodzi ;).

Posted

[quote name='Vectra']Ja to Cię podziwiam , za cierpliwość , w wyrywaniu tych kłaków , do tego te równiutkie falbanki , łapki , brewki , bródki.
Ja to jestem raptus .... strzygłam , podkreślam STRZYGŁAM maszynką , swego czasu foksy ... był to dla mnie horror
Jak miałam pierwszego foksa , to zawód psiego fryzjera , nie był popularny :diabloti: samo nabycie maszynki było rarytasem.
No i tak średnio 4 razy do roku , katowałam tego psa i siebie , by wyglądał uroczo .. no nie powiem ,wychodziło nieźle , jak na brak umiejętności , bo nie miał ani schodów , ani nierówności ... tylko dochodziłam do siebie , od strzyżenia do strzyżenia - a na złość te kudły rosły mu w oczach :mad: jakkolwiek to brzmi kudły w oczach
Ewa, chciałabym to zobaczyć, wierz mi, ale od paru dni dziś wreszcie się uśmiechnęłam, jak sobie wyobrażałam Ciebie cierpliwie strzygącą Foxa:lol:

[quote name='Alicja']czupurek :evil_lol:
https://lh6.googleusercontent.com/-OCUZXPTRVcY/Ts13tq42IZI/AAAAAAAAGSc/6WCxNudevsE/s640/Obraz%252520030.jpg

zmiana o 100%:cool2:

https://lh6.googleusercontent.com/-er3OMcyn9Ek/Ts13z-yVPKI/AAAAAAAAGTM/APkVHcdKmOI/s576/Obraz%252520037.jpg

Jak długo taki włosek odrasta ??
U Holly już 3 tygodnie wystarczy, żeby miała ok 5 mm włos czarniusienki;-)

[quote name='Elitesse']nic nie sugeruje :)...

on jest jeszcze mlody mysle ze ma czas sie rozbudowac

z moja Felka tez tak bylo - na poczatku sezonu bezwlosy szczypior i ciagle slyszalam ze taki z niej kundel bury :evil_lol: a teraz same ochy i achy ;)
Oby Twoje słowa były prorocze;-)

[quote name='Fides79']kurcze ja to sie nie mogę nadziwić:-o, ze z takiego psa:
https://lh4.googleusercontent.com/-6P0OsN05n7A/Ts13qQNR_7I/AAAAAAAAGSQ/m69Hp09rLBE/s640/Obraz%252520028.jpg
w pół godzinki zrobiłaś takie cudo:
https://lh6.googleusercontent.com/-dqrFhunT0Pk/Ts13v7Bd4XI/AAAAAAAAGSw/GrFHYTPTVgQ/s640/Obraz%252520032.jpg

a tu
https://lh3.googleusercontent.com/-GNTfBbFHqjU/Ts14feUYT1I/AAAAAAAAGX4/v3WtbtsqSjs/s640/Obraz%252520090.jpg to już się prezentuje doskonale :p
Jak włos bardzo już przerośnięty, to lekko i szybko idzie rwanie;-)

[quote name='eria']Holly faktycznie wygląda na fotkach na jaśniejszą niż Twoje psy , co wcale jej urody nie odbiera.
Co do trymowania uszu sznaucera -nie widzę najmniejszego sensu i nie robię tego ;) , ale każdy ma swoje metody i upodobania.
A szczeniak na filmiku megaspokojny i cierpliwy jak na westa, mnie się w tej rasie zawsze takie gryzonie z motorkiem w doopce trafiają ;)
Aniu, Holly była już baaaaardzo przerośnięta i zakurzona. Poza tym na fotach Holly jest najbliżej lampy błyskowej, co jeszcze dodatkowo ją rozjaśniło, ale zapewniam, ze jak odrośnie, to będzie czarna jak Gordon;-) Z wyjątkiem łap, bo Holly rzeczywiście ma łapki jaśniejsze:lol:
A co do rwania uszu, to niektórym sznupom jest to potrzebne dla poprawienia koloru. Holly miała tylko częściowo wyrwane uszy - w miejscach gdzie włos robił się siwy, a resztę ucha już strzygłam maszynką, bo nie potrzebne było rwanie;-)

[quote name='kaho']Wreszcie sie uaktywnilam :multi:.

Doginko, jestes Miszczem :loveu::loveu::loveu:

Jak Luska troche odrosnie, to przyjade do Ciebie abysmy wspolnie pospacerowaly po Skaryszaku :razz:.

Pozdrawiam Cie b.mocno i pamietaj, ze mozesz na mnie liczyc:fadein: - wiesz o co chodzi ;).
Starałam się jak mogłam siostro:lol:
Kasiu, Twoja pomoc w wiadomej sprawie będzie chyba bardzo pomocna:sad: Ty jedna byłaś świadkiem zajścia:sad: I w dodatku nie tylko ten jeden raz byłaś u mnie;-)

Posted

Doginka napisał(a):
Ewa, chciałabym to zobaczyć, wierz mi, ale od paru dni dziś wreszcie się uśmiechnęłam, jak sobie wyobrażałam Ciebie cierpliwie strzygącą Foxa:lol:

:evil_lol: wiesz , lubimy sobie rodzinnie te chwile powspominać :)
z racji , że zwierzątko które strzygłam , było wybitnie agresywne podczas zabiegów pielęgnacyjnych .... ja go ogarniałam , moi rodzice , co najwyżej by wyjść z tego cało , stali za zamkniętymi drzwiami pokoju.
U psiego fryzjera , podstępem nas przyjmowano ... nie wiem czemu :diabloti: nikt nie chciał foksia strzyc ... chyba nie po zajściu , jak trzech chłopa go trzymało , przywiązanego do stołu operacyjnego , kobitka napadała go maszynką ... przecież bardzo ich nie pogryzł i tylko trochę zdemolował gabinet :grins:

Posted

Sylwus, zobaczysz ze po malu wszystko sie wyjasni ;) - nie martw sie na zapas, bedzie dobrze :lol:.
Ja znikam na tydzien - jutro wyjezdzam do Malego Cichego i nie bede miala mozliwosci kontaktowania sie, odezwe sie jak wroce :lol:.
Pozdrawiam Cie goraco;).

• 4 weeks later...
Posted

[FONT=&quot]Z okazji świąt Bożego Narodzenia, przepełnionych nadzieją i magią wigilijnej nocy, kieruję do wszystkich odwiedzających moją fotogalerię płynące z serca życzenia radosnych, spokojnych świąt oraz pomyślności w nadchodzącym roku.[/FONT]
Doginka