Jump to content
Dogomania

Skierniewice-szara bida w szarym schronisku-mastiffka-MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

Dzięki Bruciowa za śłiczne banerki!:p
tak to rasa nie dla każdego-domy z małymi dziecmi wykluczone-psiarz i do tego mający doświadczenie z molosami a do tego z tą rasą-nie jest to pies dla każdego-to odpowiedzialna decyzja na lata.

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a moze to jest corka Faldki ?
moze wlasciciel tej suczki (moze ten pseudohodowca, ktory mial Faldke zostawil sobie po niej corke, zeby dalej rozmnazac ?) czytal co sie dzialo z Faldka, na co chorowala i przestraszyl sie, ze z ta suczka moze byc to samo i "pozbyl sie problemu" ?

Biednia sunia....

Ja ze swojej strony moge zaoferowac jedynie pomoc finansowa...

Jak ona sie znalazla w tym schronie ???

Posted

[LEFT]Jest przywieziona z ulicy. Potrzebne są dobre zdjęcia do ogłoszeń a dla niej osoba z doświadczeniem z molosami by złapać z kontakt z człowiekiem.
[/LEFT]

Posted

z samego miasta ?

mam plan ? a moze ustalic przez policje kto ma takie psy, to jest dosc specyficzna rasa i moze udaloby sie to ustalic...
Co myslicie ?
Jezeli zaakceptujecie taki plan, moge poruszyc stare znajomosci mojego "padre" i moze czegos sie dowiem...

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
O rany, następne mastino :wallbash: w schronisku.:motz:
To faktyczni dziwna sprawa, że dwie sunie tak rzadkiej rasy znalazły się w jednym schronisku. Moim zdaniem można by ten temat trochę podrążyć.

Moze hodowcy mastiffow by poszukali komu w okolice Skierniewic sprzedali jakies mastinno-moze namierzy sie tego 'hodoffce.

Zadzwonie do SM w Skierniewicach-moze oni cos widzili, moze uczule ich aby zwrocili uwage czy gdzies na jakiejs posesji mastino sa czy tez byly.To bardzo dziwne, bardzo...

Posted

[LEFT]Tak naprawdę to przecież nawet nie wiadomo czy nie ma rodowodu... a to już znacznie ułatwiłoby sprawę . Czy była sprawdzana obecność czipa?
[/LEFT]

Posted

setka napisał(a):
Tak naprawdę to przecież nawet nie wiadomo czy nie ma rodowodu... a to już znacznie ułatwiłoby sprawę . Czy była sprawdzana obecność czipa?

czy to zmieni coś dla sunieczki?Siedzi w boksie ponad tydzień.Czy jesli zagubiła się, zwyczajem dla właściciela nie jest wizyta w schronisku?
Uważam, że przede wszystkim należy skupić się na wyciagnięciu suni i umieszczeniu w DT.Szkoda, że ludzie boją się mastino :shake:

Posted

lena_zet napisał(a):
czy to zmieni coś dla sunieczki?Siedzi w boksie ponad tydzień.Czy jesli zagubiła się, zwyczajem dla właściciela nie jest wizyta w schronisku?
Uważam, że przede wszystkim należy skupić się na wyciagnięciu suni i umieszczeniu w DT.Szkoda, że ludzie boją się mastino :shake:

A jeśli jest skradziona? Słyszałam niestety o takowych przypadkach, kiedy to po kradzieży próbowano z mastino zrobić psa do walk!!
Właściciela można po czipie przede wszystkim znaleźć, jeśli nie to hodowcę.
Suczka jest śliczna:loveu: Oby znalazła takich właścicieli jak Brenda...

Posted

ARKA napisał(a):

Moze hodowcy mastiffow by poszukali komu w okolice Skierniewic sprzedali jakies mastinno-moze namierzy sie tego 'hodoffce.

Zadzwonie do SM w Skierniewicach-moze oni cos widzili, moze uczule ich aby zwrocili uwage czy gdzies na jakiejs posesji mastino sa czy tez byly.To bardzo dziwne, bardzo...

Wszystko dobrze z Tobą?:icon_roc::icon_roc::icon_roc:

pies mógł byc zakupiony w każdym jednym miejscu w Polsce.

często ludzie się pozbywają tej rasy-bo nie jst ona dla każego-to nie pluszowa zabawka-pierwotnie rasa stworzona do walk i do stróżowania-jak sobie nie dają rady do won-cierpi na tym tylko pies:roll:

Posted

Raz jeden jedyny widziałam w Skier psa tej rasy - w jakims przydomowym ogródku nad Zalewem. Nie przypomnę sobie który to był i nie bardzo mam czas żeby tam podejsć, ale gdybym znalazła chwilę to mogę druknać zdjecie i popytać po ludziach. Może komuś zginął i ten ktoś nie bardzo wie jak szukać?
Tymczasem ktoś powinien się zajać oswajaniem suni... a ja pracuję i mam studia od tego weekendu:oops:

Posted

Cioteczki,

rozmawiałam dziś z panem Leszkiem Feterem z Klembowa. Pan Leszek szkoli psy, prowadzi hotel dla zwierząt i jest członkiem TOZ. oprócz tego mam u niego zaklepany boks na czarną godzinę, jakby zdarzyła się jakaś bida "nie do okiełznania". dodatkowo Pan Leszek oferuje darmowe szkolenie dla psów.

Dziś Pan Leszek zobowiązał się, że może wziąć mastinkę na socjalizację i szkolenie. Co o tym myślicie?
Jedynym kosztem jest karma i leczenie. Hotel gratis i szkolenie gratis.

Jeśli chcecie poczytać więcej, zapraszam na wątek ONków, które kilka tygodni temu trafiły do p. Leszka na tymczas i szkolenie.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77767

Posted

Okazuje się, że niedzielę będę mieć jednak wolną. Mogę ją poświęcić na zapoznanie sie z mastinką, ale nie wiem czy mi się uda przed dwie godziny? Jak się do tego w ogóle zabrać? Pewnie trzeba wziąć jakieś przysmaki, mogą być parówki na przykład? Nigdy nie oswajałam nieufnych psów.

GrubbaRybbo - cudnie! :) A gdzie leży Klembów bo nie wiem? To cudowny człowiek, wątek onków kiedyś przeglądałam. Czy sunia musiałaby potem szukać stałego domku?

Posted

Lemoniada napisał(a):

GrubbaRybbo - cudnie! :) A gdzie leży Klembów bo nie wiem? To cudowny człowiek, wątek onków kiedyś przeglądałam. Czy sunia musiałaby potem szukać stałego domku?

Klembów jest koło Wołomina.
Rzeczywiście pan Leszek jest wspaniałym człowiekiem....nasze Onki zawdzięczają dzięki niemu swoje życie....inaczej nie miały szans na adopcję...nigdy nie wychodziły z budy, a teraz....ahh...aż serce się raduje kiedy patrzę jak Will i Zyll biegają sobie po wybiegu i dają się normalnie głaskać.

Lemoniada napisał(a):
Czy sunia musiałaby potem szukać stałego domku?

W przypadku naszych Onków to oczywiście domku będziemy szukać jak psiaki już będą gotowe do adopcji.....co do Mastinki :roll: nie mam pojęcia....niech Aga się wypowie na ten temat.