Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie o tym pomyślałam, tyle ze mój wet bierze 120 zł za zabieg, a ja finansowo nie podołam.
Gdyby udało się uzbierać to ja na swój koszt zawożę psa (35 km w jedną stronę czyli razem 70-bliżej nie mam nikogo sensownego).

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bora jest opłacana z tego funduszu z tego co mi wiadomo, a niestety, mimo że poruszyłam niebo i ziemię nikt nie chce jej adoptować. Juz nawet w necie szukam i piszę go ludzi którzy ogłaszają się ze przyjmą psa.
Przeważnie dostaję maile tej treści:

"Niestety,muszę Panią rozczarowac ale nie moge przyjąc tej suni, ponieważ znalazłam już
pieska(dodam że właśnie amstafa,i też suczka).
Przykro mi,ale uważam że człowiek powinien miec jednego psa,wtedy cała swoja
miłośc przelewa właśnie na niego i nie dochodzi wtedy do przypadków np.oddawania
psów.
Uwielbiam zwierzeta i napewno poważnie zastanowiłabym się nad przyjeciem tej
suczki,ale niestety troszke sie Pani spóżniła.
Naprawde bardzo mi przykro,ale i tak bardzo dziekuje za kontakt.

Pozdrawiam
P.S.Mam nadzieje że znajdzie sie dla tej suczki dobry dom z kimś kto ją pokocha."

:shake:

Posted

[quote name='ksenka1']

Przykro mi,ale uważam że człowiek powinien miec jednego psa,wtedy cała swoja
miłośc przelewa właśnie na niego i nie dochodzi wtedy do przypadków np.oddawania
psów.
ja nie spotklama sie z sytuacja zeby ktos mial kilka psow i oddal jednego...za to znam mase przypadkow gdzie ktos mial jednego i go oddal:angryy:...wiekszosc schroniskowym to wlasnie takie:angryy:

[quote name='doddy']
To my za nawiedzone uchodzimy dla tej Pani :p
nawiedzony to ten mail jest:diabloti:

[quote name='olenka_f']ja mam siódemkę i tyle miłości że jeszcze następną dziesiątkę bym obdarowała, coś ta pani mało pojemna jakaś:diabloti:
malo pojemna ? hahahah dobre, podoba mnie sie:diabloti::loveu:

Posted

Andreasowy fundusz jest na "nagłe przypadki". Nie chcę go uszczuplać na kastrację, szczególnie w sytuacji, gdy Bora wciąż jest u Dagamary (mija dokładnie miesiąc i owszem, są widoki na dom, ale to jeszcze nic pewnego), a w szczecińskim schronisku kończy kwarantannę ta bidula przyprowadzona przez bezdomnego... jutro, albo pojutrze.

Dagmara, może dziabniesz allegro? Jakoś musimy sobie poradzić...
Na allegro można by na przykład sprzedawać... jajeczka wielkanocne :diabloti:
Jeśli chcesz, to kupię parę sztuk i sprawdzimy, czy to się przyjmie....... :diabloti:

Posted

Greven napisał(a):
Na allegro można by na przykład sprzedawać... jajeczka wielkanocne :diabloti:
Jeśli chcesz, to kupię parę sztuk i sprawdzimy, czy to się przyjmie....... :diabloti:

Chyba termin nie za dobry jak na jajka wielkanocne. Już raczej przymierzałbym się do Mikołajów :evil_lol:

Posted

Tak czy inaczej trzeba coś pokombinowac.
Babinka ma jechać do domu a my mamy 140 zł jej funduszu.
Jeśli nie będzie potrzeby pokrywania jakichś kosztów to wykorzystam tą kaskę na kastrację tego bandziora :cool3: (o ile sponsorzy się zgodzą)

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Ja ja ja

No właśnie nie - żadnych jaj :mad:

Nie zdążyłam już dzisiaj podjechać do Lidla, bo byłam oglądać źróbkę tuczoną na mięso, ale za te Wykastrowane Mikołaje trzeba się zabrać - na razie zbieżemy na Luckiego, a jeśli hasło się przyjmie, to zrobimy fundusz na kolejne nieodjajczone samce :diabloti:

Posted

Greven napisał(a):
... ale za te Wykastrowane Mikołaje trzeba się zabrać

Sprawa wydaje się prosta. Najpierw trzeba zdobyć "normalnego" Mikołaja a następnie "przeprowadzić operację". Może jakiś papier (certyfikat) by się przydał że Mikołaj jest "bezpieczny". :cool3:

Posted

Ja dorwałam 10. Teraz tylko kastracja, ale co to dla mnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

W życiu wykastrowałam juz około 2000 osobników męskich-nie pytajcie jakich ;)