Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jestem, jestem. Pies (Bono, Lucky) już jest bezpieczny

Ale od początku.
Kiedy podeszłam do boksu i zobaczyłam tę istotę popłynęły mi łzy. Byłam wystraszona, przerażona, wściekła-tego nie da się opisać!!!
Pies siedział w kacie, był przerażony, drżał i te jego oczy...

Udało nam się jakoś psa wyprowadzić- wyraźnie odżył na "wolności"

Potem spotkanie ze Zbyszkiem i dom, ale to już sami zobaczcie.

Zbyszek bada psa

W domu - Poznajecie tego psa? Tu zaczyna się deser :)

O co Wy na to??? :D:D:D

Posted

wiedziałam!!!!:loveu::loveu::loveu: wiedzialam, ze w domu szybko zapomni o samotności schroniskowej i depresja zamieni się w radość - popatrzcie - on się cieszy calym sobą, że ma domek (nawet jeśli to tymczas!!!):multi::multi::multi:

Posted

No nie ,takie cudne zdjecia ! Jak tu nie płakać ze szczęścia.Psy ze schronisk zaraz po wyjściu z boksu robią sie piękniejsze i pewniejsze siebie.One nawet inaczej trzymają glowę i ogon .

Posted

Wiedziałam, podmieniłaś psa :mad::evil_lol:

1. pies z etykietą "agresywny, nieadopcyjny" a w związku z tym "do eutanazji"
2. pies który nie miał numerka... bo nikt nie miał odwagi mu go założyć

Jak wyglądało wyciąganie z kojca - może opowiedzieć Dagmara.
W każdym razie ja się cieszę BAAAARDZO :loveu::loveu::loveu:

Posted

Już nie wygląda na staruszka to prawda. Jest bardzo energiczny, ciekawski, tylko lęka się dosłownie wszytkiego!

Zbyszek potwierdził moje podejżenia-PIES BYŁ KATOWANY!!!

Potwierdziło się to szybko w domu. Lucky lezał sobie spokojnie w naszym pokoju na kanapie, ja siedziałam obok przy kompie. Obok niego stała butelka z Colą a ja ją najzwyczajniej podniosłam zeby się napić. Pies momentalnie uciekł, bojąc się ze dostanie lanie:shake::shake::shake:

Posted

Dziś mimo obaw wzięłam kijka, a nóz będzie chciał się bawić i.... Chciał:loveu:

Jest silnym psem, z psami chyba się dogaduje (naRazie miał mało kontaktu z moimi), ale na konie się rzuca.
Dostał kopa od klaczy, ale to nic nie pomogło, musiałam się nakrzyczeć zeby jakoś odszedł

Posted

Oj wielka, wielka- 173 cm wzrostu i dużo za dużo kilogramów:evil_lol:

Lucky własnie ogląda z Przemkiem mecz. Kiedy chodzimy po obejściu-pilnuje się mnie zebym przypadkiem zaraz nie uciekła ;) ciągle przy nodze, a kiedy zostaje sam na podwórku właściwie siedzi tylko pod drzwiami.

Posted

Byłam dzisiaj u Luckiego (i Bory).

[FONT=Comic Sans MS]To po prostu niewiarygodne!![/FONT] pies, który kulił się i trząsł w boksie, który miał wyrok smierci za to, że jest "brzydki i agresywny", pies który nie miał nawet obroży z numerkiem, bo pracownicy bali się założyć... który nie miał też szczepień - bo to przecież agresywna bestia - ten sam pies przywitał mnie uprzejmie i zajął miejsce na kanapie obok mnie. [FONT=Comic Sans MS]Przytulał się. Zasnął.[/FONT] Pokazywał brzuch. Pozwalał się wszędzie dotykać, zajrzeć do uszu, w zęby, pomasować łapy.

Jest ostrożny i trochę nieufny w konfronatcji z nowymi rzeczami, ale szuka kontaktu, szuka bliskości człowieka. Spał z głową przytuloną do mojej nogi. Dagmara przytula go, daje mu buziaki, bawi się z nim, wczoraj wykąpała bez żadnych problemów. Jej TZ przy mnie [FONT=Comic Sans MS]wziął Luckiego pod pachę i zaniósł do drugiego pokoju[/FONT].

Widać, że Lucky ufa nowym opiekunom i czuje się dobrze. Nie można przy nim wykonywać gwałtownych ruchów, podnosić ręki, krzyczeć. Gdy się zestresuje, dostaje oczopląsu. Widziałam też, jak łapa drgała mu mimowolnie, gdy się rozluźnił.

Wierzę, że ten kolejny "nieadopcyjny" pies po terapi u Dagmary znajdzie dom.

Posted

[quote name='Greven']
Wierzę, że ten kolejny "nieadopcyjny" pies po terapi u Dagmary znajdzie dom.[/quote]

Dobrze by było, bo każdy psiak zasługuje na dom! [ Oczywiscie są wyjatki, jak pies jest tak agresywny i może stwarzać zagrożenie, to lepiej go uśpić... ] Ale mam nadzieję, że dostanie swoją szansę! :calus:
Pozdrawiam. :calus: