Greven Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Uprzejmie donoszę, że pies został zarezerwowany przez goslaczka na mnie dla ksenki :evil_lol: Quote
dariaopole Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 no proszę , ostatnio to te asty jakieś takie porezerwowane, kolejki niedługo zaczną się ustawiać po nasze bidule :evil_lol: Quote
ewatonieja Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 koniecznie mu zdejmijcie ta kolczatke ,jeszcze mu sie jakies krwiaki porobią, potrzebujacych astów jak mrowków a normalnych ludzi jak na lekarstwo, po 30 na pewno coś przeleję na konto ASTA Quote
ksenka1 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Dzis rozmawiałam z behawiorystą. Dostałam już pierwsze wskazówki jak zacząć pracę z nim. Behawiorysta pojedzie ze mną po psiaka i dokładnie się mu przyglądnie. Będzie dobrze ;) Quote
Greven Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Pies idzie do hotelu ksenki1, więc proponuję wpłat dokonywać bezpośrednio na moje, lub jej konto. Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Cytat z pro equo: http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?pid=8633#p8633 Zbyszek napisał(a):Na zdjęciach widzę psa w silnej depresji. Muszę go zobaczyć, zdiagnozować. Dopiero wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej. Ale już teraz wiem, że pies wymaga dużej ilości pracy i ogromnej dozy miłości. Trzeba tu odbudować (rozbudzić na nowo) jego więź emocjonalną z człowiekiem i zaufanie. Od tego trzeba zacząć. Ale w pierwszej kolejności (!) trzeba mu zdjąć to żelastwo z szyi i zapomnieć przy tym psie, że w ogóle istnieje coś takiego jak kolczatka. Dagmara. Czeka Cię dużo pracy przy tym psie. Bardzo dużo. Zbyszek jest specjalistą od zachowań zwierzat szczególnie psów. Quote
andzia69 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 a ja myslę,że on odżyje jak tylko wyjdzie ze schronu!!! Zobaczycie!;) mam dobre przeczucia!!!:lol: Quote
doddy Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Taka reakcja w warunkach schroniskowych z reguly wskazuje na to iz pies byl psem domowym, kochanym, spiacym u boku wlascicieli, bardzo zzytym. Przy braku kontaktu z ludzmi, mylnymi sygnalami wokol reakcja jego jest "zamkniecie sie w sobie". Mysle, ze po opuszczeniu schroniska juz pierwszego dnia psiak sie otworzy na swiat i bedzie dokazywac ;) Quote
andzia69 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 doddy napisał(a):Taka reakcja w warunkach schroniskowych z reguly wskazuje na to iz pies byl psem domowym, kochanym, spiacym u boku wlascicieli, bardzo zzytym. Przy braku kontaktu z ludzmi, mylnymi sygnalami wokol reakcja jego jest "zamkniecie sie w sobie". Mysle, ze po opuszczeniu schroniska juz pierwszego dnia psiak sie otworzy na swiat i bedzie dokazywac ;) doddy - my to już telepatycznie się potwierdzamy!:eviltong: Quote
Greven Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 ksenka1 napisał(a):Zbyszek jest specjalistą od zachowań zwierzat szczególnie psów. ... a szczególnie bullowatych ;) Dagmara, wierzę że z pomocą Zbyszka uda Wam się naprostować "staruszka". Teraz to Ty masz wyzwanie! Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Nawet nie wiesz jak się cieszę ze mogłam współuczestniczyć (bo to Ty go odkryłaś razem z Gosią!!!) w uratowaniu tego psa. Właściwie tylko on i ta stafficzka z ostatniej sesji w schronie wzbudziły we mnie..... Ostatnio mam problem z wysłowieniem się ;) W każdym razie na nich najbardziej mi zależało. Nie boje się wyzwania, szczególnie ze mogę liczyć na Zbyszka! Ogie..... hmmmm wałach- już od poniedziałku nie bedzie wymagał takiego poświęcenia (lonzowanie 4 razy dziennie + ) więc będę miała dużo czasu dla...... I tu proszę o propozycje imienia dla psiaka :) Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Oj cos mi sięposty zdublowały :) Quote
Greven Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 ksenka1 napisał(a):Nawet nie wiesz jak się cieszę ze mogłam współuczestniczyć (bo to Ty go odkryłaś razem z Gosią!!!) w uratowaniu tego psa. Na to składa się czas, praca i wsparcie wielu osób - ja psa wypatrzyłam kilka tygodni temu, podczas ostatniej wspólnej wizyty zrobiłyśmy mu z Gosią dodatkowe zdjęcia, później fotografował go jeszcze Dominik, a Gosia dokonała rezerwacji. Ty dajesz mu miejsce w hotelu i swój czas, Zbyszek wiedzę oraz doświadczenie, Fundacja Ast reklamuje psa na stronie i dorzuca uzbieraną kasę, a nasz tejemniczy wujek dokłada resztę. Wg mnie Tobie i tak przypadnie najcięższa cześć zadania... ksenka1 napisał(a):proszę o propozycje imienia dla psiaka I tak pewnie sama coś wymyślisz, gdy pies do Ciebie przyjedzie :evil_lol: Ja może lepiej nie będę się udzielać, bo dwa ostatnie koty Gosi nazwałam Schronisko i Jeszczeniewiem... a co gorsza - przyjęło się :evil_lol::evil_lol: Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Greven napisał(a): Ja może lepiej nie będę się udzielać, bo dwa ostatnie koty Gosi nazwałam Schronisko i Jeszczeniewiem... a co gorsza - przyjęło się :evil_lol::evil_lol: Idąc tym tropem nazwałabym psa Ejty lub No name:razz: Moze jednak forumowicze pomoga :) Quote
Greven Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Adekwatne byłoby Masz, bo znając metody szkoleniowe Zbyszka, będziesz nosić pełne kieszenie smakołyków ;) Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Taaaa. W czasie wczorajszej podróży ze Zbyszkiem dość nasłuchałam się o smakołykach w kieszeniach. Jutro, jeśli mi się uda, jadę do Stargardu po wyprawkę i smakołyki dla Churchilla???? dalej czekam na propozycje imienia dla psa ;) Wydaje mi się ze 90 % psów nazywa się MASZ :D Quote
kako80 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 kiedy psiak bedzie bezpieczny juz w hotelu? taka bida z niegi..wyglada na pieknego psa! Quote
Greven Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 W planach jest zabranie go we wtorek. Quote
ksenka1 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Jestem umówiona z behawiorystą na wtorek, wtedy tez chcę zabrać bidulka do domu. Quote
dariaopole Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 jak dla mnie to pasuje do niego Muniek :) Quote
andzia69 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 dariaopole napisał(a):jak dla mnie to pasuje do niego Muniek :) eee - mnie to się źle kojarzy (przypomina mi o Maniusiu:-() Moze Bono??? Quote
dariaopole Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 andzia69 napisał(a):eee - mnie to się źle kojarzy (przypomina mi o Maniusiu:-() Moze Bono??? ano racja , mnie się skojarzył z Muńkiem Staszczykiem nie wiedzieć czemu ?? Bono tez fajne ;) Quote
Tengusia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Bono to prawie jak moj Bolo (teraz Bolek) ;) takze dla mnie supcio :D Quote
Recommended Posts