Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis rozmawiałam z behawiorystą. Dostałam już pierwsze wskazówki jak zacząć pracę z nim.
Behawiorysta pojedzie ze mną po psiaka i dokładnie się mu przyglądnie. Będzie dobrze ;)

Posted

Cytat z pro equo:
http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?pid=8633#p8633

Zbyszek napisał(a):
Na zdjęciach widzę psa w silnej depresji.
Muszę go zobaczyć, zdiagnozować. Dopiero wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej.
Ale już teraz wiem, że pies wymaga dużej ilości pracy i ogromnej dozy miłości.
Trzeba tu odbudować (rozbudzić na nowo) jego więź emocjonalną z człowiekiem i zaufanie. Od tego trzeba zacząć.
Ale w pierwszej kolejności (!) trzeba mu zdjąć to żelastwo z szyi i zapomnieć przy tym psie, że w ogóle istnieje coś takiego jak kolczatka.
Dagmara. Czeka Cię dużo pracy przy tym psie. Bardzo dużo.

Zbyszek jest specjalistą od zachowań zwierzat szczególnie psów.

Posted

Taka reakcja w warunkach schroniskowych z reguly wskazuje na to iz pies byl psem domowym, kochanym, spiacym u boku wlascicieli, bardzo zzytym.
Przy braku kontaktu z ludzmi, mylnymi sygnalami wokol reakcja jego jest "zamkniecie sie w sobie".

Mysle, ze po opuszczeniu schroniska juz pierwszego dnia psiak sie otworzy na swiat i bedzie dokazywac ;)

Posted

doddy napisał(a):
Taka reakcja w warunkach schroniskowych z reguly wskazuje na to iz pies byl psem domowym, kochanym, spiacym u boku wlascicieli, bardzo zzytym.
Przy braku kontaktu z ludzmi, mylnymi sygnalami wokol reakcja jego jest "zamkniecie sie w sobie".

Mysle, ze po opuszczeniu schroniska juz pierwszego dnia psiak sie otworzy na swiat i bedzie dokazywac ;)

doddy - my to już telepatycznie się potwierdzamy!:eviltong:

Posted

ksenka1 napisał(a):
Zbyszek jest specjalistą od zachowań zwierzat szczególnie psów.

... a szczególnie bullowatych ;)

Dagmara, wierzę że z pomocą Zbyszka uda Wam się naprostować "staruszka". Teraz to Ty masz wyzwanie!

Posted

Nawet nie wiesz jak się cieszę ze mogłam współuczestniczyć (bo to Ty go odkryłaś razem z Gosią!!!) w uratowaniu tego psa. Właściwie tylko on i ta stafficzka z ostatniej sesji w schronie wzbudziły we mnie..... Ostatnio mam problem z wysłowieniem się ;) W każdym razie na nich najbardziej mi zależało.

Nie boje się wyzwania, szczególnie ze mogę liczyć na Zbyszka!

Ogie..... hmmmm wałach- już od poniedziałku nie bedzie wymagał takiego poświęcenia (lonzowanie 4 razy dziennie + ) więc będę miała dużo czasu dla......

I tu proszę o propozycje imienia dla psiaka :)

Posted

ksenka1 napisał(a):
Nawet nie wiesz jak się cieszę ze mogłam współuczestniczyć (bo to Ty go odkryłaś razem z Gosią!!!) w uratowaniu tego psa.

Na to składa się czas, praca i wsparcie wielu osób - ja psa wypatrzyłam kilka tygodni temu, podczas ostatniej wspólnej wizyty zrobiłyśmy mu z Gosią dodatkowe zdjęcia, później fotografował go jeszcze Dominik, a Gosia dokonała rezerwacji. Ty dajesz mu miejsce w hotelu i swój czas, Zbyszek wiedzę oraz doświadczenie, Fundacja Ast reklamuje psa na stronie i dorzuca uzbieraną kasę, a nasz tejemniczy wujek dokłada resztę. Wg mnie Tobie i tak przypadnie najcięższa cześć zadania...

ksenka1 napisał(a):
proszę o propozycje imienia dla psiaka

I tak pewnie sama coś wymyślisz, gdy pies do Ciebie przyjedzie :evil_lol:
Ja może lepiej nie będę się udzielać, bo dwa ostatnie koty Gosi nazwałam Schronisko i Jeszczeniewiem... a co gorsza - przyjęło się :evil_lol::evil_lol:

Posted

Greven napisał(a):

Ja może lepiej nie będę się udzielać, bo dwa ostatnie koty Gosi nazwałam Schronisko i Jeszczeniewiem... a co gorsza - przyjęło się :evil_lol::evil_lol:

Idąc tym tropem nazwałabym psa Ejty lub No name:razz:

Moze jednak forumowicze pomoga :)

Posted

Taaaa. W czasie wczorajszej podróży ze Zbyszkiem dość nasłuchałam się o smakołykach w kieszeniach. Jutro, jeśli mi się uda, jadę do Stargardu po wyprawkę i smakołyki dla Churchilla????

dalej czekam na propozycje imienia dla psa ;)

Wydaje mi się ze 90 % psów nazywa się MASZ :D