Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata :) napisał(a):
Sam fakt że dla kogoś coś takiego miało być REKLAMĄ jest beznadziejny, żenujący, żałosny i ... smutny.

dosłownie... nawet moja kumepla, która wogóle nie interesuje się psami mówiła mi dziś o tej reklamie... wszyscy są przeciwni...

Posted

Mam inny pomysł... Pracownik playa włazi do kuchni z identyfikatorem takim żołnierskim na szyi... Wywalają go ale on zostaje... Biorą go za fraki i do gara... Zostaje tylko identyfikator... Haha, jakie śmieszne, po prostu zaraz się posikam...

Posted

agata :) napisał(a):
Mam inny pomysł... Pracownik playa włazi do kuchni z identyfikatorem takim żołnierskim na szyi... Wywalają go ale on zostaje... Biorą go za fraki i do gara... Zostaje tylko identyfikator... Haha, jakie śmieszne, po prostu zaraz się posikam...

noo... ja tez... hahahaha....
załosne... jak mozna tworzyc tak glupie reklamy!! no jak... jeszcze z psami...

Posted

hm... jestem ciekawa kto jest pomysłodawcą:diabloti: ale przecierz o to im chodzi, choodzi im żeby zwrócić uwagę, ale widać też, że nie mają o tym pojęcia, bo zwracają uwagę w NEGATYWNY spobób :angryy:

Posted

Nie jest w ogóle pokazane co się dzieje w między czasie z psem. Kucharz gotuje coś tam w garnku i słychać plusk. Jest zdziwiony i wyciąga identyfikator psa z zupy. Więc nie można powiedzieć, że to kucharz zarżnął psa i gotuje z niego zupę. A, raczej pies gdzieś wlazł i wpadł do garnka.

Faktycznie. Reklama jest nie smaczna. I ma wiele różnorakich interpretacji.
Raczej jest to zamierzony efekt twórców reklamy:roll:

Posted

Właśnie miałam napisać o tej reklamie ale widzę że już mnie ubiegliście.
Jest idiotyczna. Bardzo ***** śmieszne, piesek staruszki się ugotował :angryy:
Ja bym była za zgłoszeniem jej tak jak Croop Town'a. Może nie jest tak bezpośrednio drastyczna jak tamta ale jednak co to za pomysł :mad:???!!!

Posted

Nie twierdzę, że ta reklama jest fajna ale też nie widzę w niej nic niesmacznego. W żaden sposób nie zachęca do przemocy. Ja widzę ją tak, że ten upierdliwy piesek wpadł do garnka (co widać po zdziwionej minie kucharza). Nie popadajcie w skrajności i nie zachowujcie się jak nawiedzone! Dla mnie bardziej niesmaczne są szyldy z uśmiechniętą świnką na szyldach sklepów mięsnych... albo reklamy środków farmaceutycznych na biegunkę, gazy, żylaki i na potencję!

Posted

Nareszcie widać różnicę między komuną a demokracją po polsku. W komunie szczury wpadały w renomowanych garkuchniach do zupy i rozchodziło się z ucha do ucha: kucharz żonie, żona sąsiadom i.t.d. A teraz komórką i już. Szczura też żal.
Alive, zazdroszczę. Widocznie mam za dużą wyobraźnię i ta reklama mnie boli a żaden piesek nie jest na tyle "upierdliwy". żeby go nogą traktować.

Posted

Na mnie ta reklama też nie wywarła zbytniego wrażenia i wcale to nie oznacza, że jestem bezdusznym człowiekiem wrzucającym psy do gara :diabloti: poprostu potrafię odróżnić fikcję od rzeczywistości.

To, że np w reklamie Sprite jeden facet co chwile zostaje uszkodzony to nie znaczy, że od razu wszyscy będa np wchodzić do klatki z hienami.

Reklamy to reklamy, obecnie mają na celu szokować, i obojętnie czy wzbudzają pozytywne czy negatywne emocje zwracają na siebie uwagę.

Ja tą reklamę zinterpretowałam, że piesek wpadł do garnka przez przypadek i nikt go tam nie wrzucił. Bo kucharz jest zdziwiony indentyfikatorem w garnku. Wiec nie wiem o co chodzi bo przecież różne wypadki się zdarzają. A że akurat takiego użyli do reklamy to ich sprawa.

Posted

[quote name='Loona']Reklama jest emitowana w tv ;) Piesek przeżył, nie trafił do garnka, żyje i jest szczęśliwy. Właścicielkę możecie znaleźć na chiłałkowym forum.[/quote]

dokladnie- nie ma co sie czepiac.. nie ma scen drastycznych.. ot reklama jak reklama.. nie przesadzajcie z tym oburzeniem.. moze nie byl to najbardziej trafiony pomysl na kampanie ale nic zlego tez sie nie stalo..

Posted

JoSi napisał(a):

Alive, zazdroszczę. Widocznie mam za dużą wyobraźnię i ta reklama mnie boli a żaden piesek nie jest na tyle "upierdliwy". żeby go nogą traktować.

Ale ten piesek nie jest nawet kopany tylko przeganiany nogą... i wcalenie twierdzę, że upierdliwe psy trzeba kopać :evil_lol:

Posted

alive napisał(a):
Dla mnie bardziej niesmaczne są szyldy z uśmiechniętą świnką na szyldach sklepów mięsnych... albo reklamy środków farmaceutycznych na biegunkę, gazy, żylaki i na potencję!
Zapomniałaś o prostacie:evil_lol:

A w temacie reklam. Ta jest idiotyczna, ale ginie w tłumie tak samo idiotycznych.....

Posted

Według mnie ta reklama zdecydowanie przekracza granice dobrego smaku...
Paulinka18 tak lekko piszesz o tym,że

-piesek wpadł do garnka przypadkowo i nikt go tam nie wrzucił..

jakby to było normalne, ze w każdej restauracji piesek moze wpaśc do garnka...

To nie jest normalne. Reklamy oglądają tez dzieci i niestety nie wszystkie oddzielaja fikcję od rzeczywistości...

Posted

[quote name='Evelin']Według mnie ta reklama zdecydowanie przekracza granice dobrego smaku...
Paulinka18 tak lekko piszesz o tym,że

jakby to było normalne, ze w każdej restauracji piesek moze wpaśc do garnka...

To nie jest normalne. Reklamy oglądają tez dzieci i niestety nie wszystkie oddzielaja fikcję od rzeczywistości...
dokładnie. ;/;/;/;/

Posted

Przesadzacie. Naprawdę myślicie, ze dzieci są tak głupie?
Nie jedną już taką reklamą widziały, zresztą zobacz w jakim społeczeństwie się wychowują. Nie da się w stu procentach przez tym uchronić. Wulgaryzmy, przemoc, krwawe gry komputerowe. To dopiero robi wode z mógu, a nie jakaś głupia reklama na którą wszyscy patrzą z przymrużeniem oka. :shake:

Zajmijcie się naprawdę cierpieniem zwierząt, a nie takimi pierdołami.

Posted

Dokładnie Sonika o to mi chodziło.

Przecież to tylko reklama. A czy przejmujecie się, że biednego faceta zeżarły Hieny, albo, że pobili go kibice?

I uwierzcie, dzieci gorsze rzeczy oglądają niż wyciąganie psiego identyfikatora z garnka.

Posted

Sonika napisał(a):

Zajmijcie się naprawdę cierpieniem zwierząt, a nie takimi pierdołami.

Jasne...Pierdołą jest tez np kopnięcie psa bo to niska szkodliwość społeczna..(nie piszę tego w odniesieniu do tej reklamy-tylko polskiego prawa)

Tak to jest,że zawsze zaczyna się od tolerancji drobnostek (np głupiej reklamy-uznanie tego za zwykły stan rzeczy) a potem przychodzi czas na tolerancję wulgaryzmów i wszystkich innych...
Chodzi mi tylko o to,że to nie jest normalne....

Posted

Takie kopnięcie jak w tej reklamie to ja widuję na prawie każdej wystawie psów, jak nieposłuszny przyszły champion zadek ma za ciężki i chce usiąść. Więc może lepiej tam zacząć zmieniać? Przecież na wystawie też są dzieci - i to raczej takie których rodzice uczą miłości do zwierząt - bo z przypadku tam się nie znajdują........

Posted

ale tak naprawdę nie widać że piesek wpadł do garnka :) co oni by musieli tam gotować ;)
interpretacje tej reklamy zależy tylko od wyobraźnie oglądacza ;)