Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pati napisał(a):
mój pies ma rozwolnienie po siemieniu :-( nie wiecie co mozna podawac zamiast niego?
:lol: Mój psiak po siemieniu też ma rozwolnienie i kupuje u weta BIOTIDERM (BIOTYNA PLUS MINERAŁY:lol: ),to jest proszek i sypie go na suchą lub dodaje do gotowanego:lol: I sensacji żołądkowych niema:cool3:

• 4 months later...
  • Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!
Dzisiaj zaopatrzyłam się w siemie lniane dla mojej suczki - dalmatyńczyk 25 kg. Jest to len mielony w postaci proszku z Herbapolu. Ze względu na to iż jest to raczej przeznaczone dla ludzi - jest podana dawka dla czlowieka, nie dla psa - mam pytanie... W jakiej ilości mam podawać psince len??

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
Witam!
Dzisiaj zaopatrzyłam się w siemie lniane dla mojej suczki - dalmatyńczyk 25 kg. Jest to len mielony w postaci proszku z Herbapolu. Ze względu na to iż jest to raczej przeznaczone dla ludzi - jest podana dawka dla czlowieka, nie dla psa - mam pytanie... W jakiej ilości mam podawać psince len??

Gonia, a przypadkiem to siemię lniane nie jest podwójnie odolejone? Ja też kiedyś kupiłam w zielarskim no i okazało się, że takie siemię na sierść już nie za bardzo podziała:shake: bo najważniejszy jest właśnie ten olej, który oni odsączyli... To moje też jest z Herbapolu, pisze "Len mielony.

• 3 weeks later...
Posted

właśnie w aptece jest takie niefajne :( kiedyś dostałam od znajomej sporo siemienia, kupionego na targach rolniczych - pachniało jak orzechy :D a te z apteki w ogóle nie ma zapachu i jest zmielone na pył:(

Posted

Ja zaopatruję się w olsztyńskim Makro. Tam leży obok stoiska z owocami, razem z orzechami, słonecznikiem, kukurydzą i innymi ziarenkami. Ogólnie na dziale owoce i warzywa (przynajmniej tak jest u mnie).

Posted

warto tez poszukac siemienia na targach czy innych tego typu straganach. Bylam w wakacje u znajomej pod Radomiem gdzie kupilam 2 kg siemienia, a kg kosztuje tam 2 zl. W warszawskiej aptece za jakies 100 g (moze ciut wiecej ale napewno nie duzo wiecej) zaplacilam 2-3 zl:roll:Teraz mam zapas na jakis czas.
Kupilam cale ziarna oczywiscie i co jakis czas miele w mlynku do kawy. Tylko ciagle nie wiem ile podawac. Sucz 34 kg, poki co podaje takiego zmielonego 2 lyzeczki na tydzien. Do tego bede dawala teraz zoltko. Moge zwiekszyc siemie, czy nie ma potrzeby?

Posted

Myślę, że każdy z nas tak naprawdę eksperymentuje z dawkami i nikt nie ma patentu na przelicznik. Jeśli dwie łyżeczki na tydzień nie szkodzą i widać pozytywne efekty, to chyba nie ma sensu zwiększać. Myślę, że każdy psiak potrzebuję czegoś innego i w innych proporcjach.

Posted

[quote name='JustynaT']Czy te ziarenka koniecznie muszą być zmielone? Ja swojej podaje całe. Rzucam do wody i gotuję. Jak podawać siemię? Rozumiem, że ta łycha to zmielonego siemienia.

Wydaje mi się, że substancje ze zmielonych ziarenek są lepiej wchłaniane przez organizm, ale podawanie całych ziarenek na pewno nie zaszkodzi :)

Posted

[quote name='Niufka']Wczoraj poszłam do Makro dla sprawdzenia, czy nic mi się nie pomerdało. Siemię leży tam, gdzie leżało. 2g=6,50 zł
Niufka, chciałaś napisać 2kg prawda? :evil_lol:
Nie no, to ja teraz nie odpuczę. Będę szukać. :p

Posted

[quote name='Niufka']2kg=6,50 zł
właśnie wróciłam z Makro (Zabrze). U nas jest tylko siemię pakowane po 6 woreczków, każdy ma 300g, czyli łączna waga 1,80kg. Cena 8,13zł :mad:

aaa, ktos pytał, w jakiej ilości - moja sucz je 2 razy dziennie i do każdej porcji jedzenia daje jej łyżeczkę, czyli dziennie dostaje 2 łyżeczki :)