Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wysłałam do wyborczej, dzisiaj brat mi zrobi ładne ogłoszenie do rozwieszania ze zdjęciem :cool3: będę odbijać na ksero i spróbuję porozwieszać przynajmniej w mojej dzielnicy...

Posted

piesek znalazł dom, wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie pani z podziękowaniami i informacją, że miała na psa aż czterech chętnych :cool3: poprosiłam ją, aby odesłała ich do mnie - i może uda się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i jakiś inny dalmat również znajdzie domek... jedni chętni już się ze mną skontaktowali :D założyłam już wątek na PP ( http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7672811 ), mam nadzieję, że wszystko się uda i kolejny psiak będzie się wygrzewał w domku zamiast marznąć w schronisku...

Posted

wszystko jest opisane w wątku.

dostanę zdjęcia i telefony, zamierzam się wybrać do państwa z tym wszystkim, bo internetu raczej nie mają... jakąś tam wymówkę znajdę ;) jeżeli tylko zadzwonią raz jeszcze...

Posted

znikam napisał(a):
wszystko jest opisane w wątku.

dostanę zdjęcia i telefony, zamierzam się wybrać do państwa z tym wszystkim, bo internetu raczej nie mają... jakąś tam wymówkę znajdę ;) jeżeli tylko zadzwonią raz jeszcze...

To umowy nie podpisaliscie? :-o

Posted

to nie był mój pies. wątek założyłam grzecznościowo. właśnie, muszę zmienić tytuł... :D

z kim miałam podpisywać umowę, z tymi, co psa wzięli, czy z tymi, dla których założyłam wątek? pierwsza rodzina podpisywała dokument ale nie ze mną; wiem tyle, że są w stałym kontakcie z panią od DT (dla której założyłam wątek)... i tyle. ja działałam poniekąd jako biuro ogłoszeniowe, a ogłoszenia, które dałam, nawet nie zawierały mojego telefonu :) pies jest wydany od pani domkowej rodzinie, która wzięła psa - nie pośredniczyłam w adopcji...

z drugą rodziną dopiero się spotkam - jeżeli zadzwonią, bo niestety bywa, że ludzie nie dzwonią... wątek założyłam, aby zorientować się w kropkowej sytuacji i znaleźć dla rodziny psa. co i jak - dokładnie z nimi omówię. zaprezentuję psy, poproszę o decyzję, wezmę od ludzi telefon. skontaktuję się z osobą, która opiekuje się wybranym kropkiem teraz, pomyślimy nad transportem jeżeli będzie potrzebny. przygotuję (lub dostanę) odpowiedni dokument i przed adopcją poproszę o podpisanie go przez moich ludzi. później przekażę dokument DT lub schronisku, w którym jest pies, i dopiero kropek przyjedzie do ludzi.

jest tez inna droga. ja kontaktuję się z osobą, która opiekuje się wybranym psem, proszę ją o załatwienie adopcji; i to ona załatwia to wszystko z moimi ludźmi. to zależy, czy ona będzie chciała się angażować w to wszystko, czy powierzy to mi, czy będzie wolała wydać psa sama.

ale teraz moi ludzie muszą sie zdecydować. powiedzieli A, czekam na B, a jak przyjdzie co do czego to dopiero będziemy załatwiać adopcję. ja jestem na etapie szukania psa, oni na etapie decyzji...