Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i zakładam kolejny wątek na PwP :-(

sprawa wygląda tak: dzisiaj zadzwoniła do mnie pani (mój telefon znalazła w ogłoszeniach gazety wyborczej), szukająca domu pewnemu psiakowi podobnemu do dalmatyńczyka, który przez pewien czas błąkał sie po Ożarowie. pani opowiada, że któregoś dnia pies wpadł pod samochód i doznał urazu nogi... nie zostawiła go jednak, zaopiekowała się kropkiem i w tej chwili pies jest już zdrowy. pozostaje jednak problem - pani ma już 70 lat, a pies jest młody i energiczny, nie może dać już sobie z nim rady. poszukiwania domu nie powiodły się , dlatego pani poprosiła mnie o pomoc - i zwierzakowi nie mogę odmówić... z tego co opisywała, pies ma około 1,5 roku, jest żywy, energiczny, toleruje suki i koty (w domu mieszka jeden kot, z którym dalmat jest ponoć zaprzyjaźniony).

EDIT: mamy zdjęcia! więcej zdjęć na stronie 3

obiecałam, że pomogę w poszukiwaniach dobrego domu... psiak leży mi na sercu - nie zaznał jeszcze schroniska i mam nadzieję że nie zazna, że uda się znaleźć dla niego dom, zanim pozna to straszne miejsce, które pewnie pozostawia uraz każdemu psiakowi...

Posted

O widzę, że kropkomaniacy się na watku zebrali. Znikam poptrzebne fotki. Z samego opisku nic nie zdziałamy. Może pani ma sasiada z cyfrówką i kompem! Zdjęcia!!!

Posted

dalmacie dalmacie już nie wiem kogo podnosić w górę :(

dzwoniłam do pani, będzie szukać kogoś kto ma cyfrówkę i internet, a jak nie znajdzie - zrobi zdjęcie swoim przedpotopowym aparacikiem i wyśle pocztą...

proszę o regularne podnoszenie, bo przez najbliższy tydzień prawie mnie nie będzie :(

Posted

koło Warszawy i nawet niedaleko mnie; teraz mi przeszło przez myśl, że może któregoś dnia bym pojechała może... za tydzień najbliżej, ale porozmawiam jeszcze z tamtą panią i coś wykombinuję.

Posted

mamy fotki! dzisiaj córka tej wspaniałej kobiety przysłała mi je mailem. on jest rzeczywiście bardzo dalmatyńczykowaty!!

jego imię na tymczasie to Pluto.